Harryhandel

Startet helga med Lasagne, var spent på hva ungene ville si, for hadde kjøpt Arrabata tomatsaus- og den er jo litt sterk- men lasagne gikk ned på høykant, ikke en smule igjen!

Målet med helga var ikke bare hyttekos, vi måtte også få handlet inn til familiefesten neste helg. Det er et jubileum som kommer neste uke, og planleggingen har vært i gang en god stund. Er fremdeles en god del som er billigere i Sverige, særlig smør, mel og sukker- og det trenger jeg jo når det skal bakes ørten kaker!

Ungene gleda seg stort, for visste at de fikk lov til å gå til Godisbiten og kjøpe lørdagsgodt. 20 stk. smågodt hver ble nøye plukket ut og lagt i godtepose. Stor stas!

De styrte inntaket selv, og det har gått helt problemfritt- begge hadde godis hele helgen. De lager mye kliss, spør du meg- Anna hadde en kule som hun ble helt blå på tunga av.

Da vi skulle gå i matbutikken dro ungene inn på Jungelland- et lekeområde med masse gøy for barna, hvor de kunne være 1,5t- perfekt når de voksne skal shoppe. De syntes tydligvis det var gøy, for sa at vi kom for tidlig tilbake.

Lørdag var det nydelig vær, og Torfinn ville ned til sjøen for å prøve ørretfiske. Og da pakka vi sekken med litt ved og pølsemat.

Det er så fint her nede ved sjøen, og tydligvis er det ørret å få, for traff flere fluefiskere. Men det var kaldt og lavvann, så ingen napp å få i dag.

Deilig uansett å være ved sjøen, elsker denne plassen!

Torfinn er en racer på å tenne bål, så ingen problemer med å få fyr! Han har en teori på at ørreten er sulten nå, så kun fluefiske som gjelder. Han var uheldig, og mista duppen sin, så ville bare dra til Nordbysenteret for å kjøpe nye. Spesialdupp med flue for ørretfiske.

Fikk fyrt opp bålet- er en fin bålplass her, med sitteplasser for mange, og bratwurst og saft smakte fortreffelig! Koste oss selv om det var litt kjølig vind i dag. Båtplasser er i le, så gikk bra å sitte der i sola.

Fin lørdagskveld i solnedgangen på hytta!

Fra Bowling til Popcorn kaos!

Skulle bli overskyet vær, så hadde planlagt en tur til Moss Bowling. Vi har ikke vært der før, og ungene synes jo det er kjempegøy. Ingenting å si på innsatsen, her ble det full konsentrasjon og diverse teknikker.

Var på nettsiden og så de hadde en familiepakke, kr 209,- inkl. Slush og kaffe- jøss det var jo en hyggelig pris, tenkte jeg. Naiv som fy, det var jo selvsagt pr. person, kr 836,- takk! Jaja, sånn er det!

Vi måtte ta oss en tur ned i tretopphytta igjen, for å sjekke at det vi hadde snekret var sikkert nok, det kommer jo andre barn og skal klare oppi der. Her er stigen til bestemor, og den sto godt fast. Simon snekret et fuglehus som vi fikk hengt opp. Noen spikre som gikk igjennom og ut på siden, men ingen fare der den henger. Ble litt fin og da!

Anna snekret et gjerde av staur og kvister, og klarte mirakuløst å få det opp i 2 etg. , pluss at hun fikk heist det opp og festet det fast helt alene. Godt jobbet!

Tok en tur til lekeplassen i Moss mens vi ventet på Torfinn som skulle se ferdig VM på ski. Trodde kanskje de var blitt fir store nå, men de fant da ting som var gøy!

Særlig dette klatrestativ som de også kunne turné i, skli ned fra, eller henge etter armene og hoppe ned. Fin tilrettelagt lekeplass med mange forskjellige aktiviteter. På andre siden av gaten er paviljongen i Moss, med flott skøyteis rundt, kiosk (Kråkebua) med varme drikker og pølser+ musikk over anlegg. Det får bli en annen gang.

Da dro avgårde til hytta for helgen. Lenge siden ungene har vært her, og de gleda seg stort. Er jo vinterstengt men fort gjort å slå på vannet og fyre opp.

Alle skap er ryddet så ikke mye å finne her. Men hadde flaks og fa t popkorn. Populært alltid og kos når vi skulle se 71* Nord.

Mikroen ble satt på og så var det bare å vente, men venta tydligvis litt for lenge, for posen begynte å ryke, nesten brenne! Og fy fasan for en lukt!!! Stinka i hele hytta så måtte lufte skikkelig! Øya til Simon var virkelig verdt et syn, når han så bestemor tok hele popkorn posen og kasta den ut på gressplenen!

Flaks igjen at det var 2 poser, så det endte godt!

Da koser vi oss på gid og varm hytte, og skal på raid i Strømstad! Ikke vanskelig å skjønne at det er noe ekstra ungene gleder seg til der!

Vinterferieaktiviteter

I dag var det bare å nyte dagen, siden det er meldt litt dårligere vær etterhvert. 8 grader i sola og blide fjes. Ble enige om å teste fotballbanen, som var tilrettelagt for vinterferie for barn tydligvis, for målene var satt opp sånn at det bar 1/2 bane. Passa meg perfekt!

Etter fotball ble det full trening på freesbe, målet var å komme frem til neste kurv på 2 kast. Vanskelig! Freesbeen ble tatt av vinden, pluss at den trilla avgårde på bakken. Men så kom det en proff guttegjeng, så vi satte oss å studerte hvordan de kasta, og la merke til hvordan de slang armen pluss at de kasta lavt og hardt. Da de var ferdige tok vi flere runder med samme teknikk og det funka mye bedre, selv om vi nok må øve enda mer!

Så bar det ned til tretopphytta i skogen før stranda som barna har snekra på i lang tid. Alle som kommer innom snekrer litt videre, og vipps så blir hytta større og bedre. Vi gikk hjem og henta hammer og spiker, sånn at vi fikk gjort det skikkelig. Jeg snekra en ny stige, og Anna begynte på et gjerde.

Etter å ha dusja, slappet av og spist koteletter til middag, var det tid for mimeleken. Ingen i vår gjeng blie lei av det. Alle mann er med, og det blir noen finurlige akrobatiske øvelser på gulvet- men vi kom i mål etterhvert. Dagens vanskeligste oppgave var Dag Otto Pedersen- åssen i huleste skulle jeg få til det? To slitne barn sovnet godt og kveldestimen kunne nytes i godstolen med nytt strikketøy. Jeg er stolt over at jeg virkelig har klart å rydde opp i alle uferdige prosjekter, så nå er det tid for å starte på denne fine kjolen. Galskap kanskje med et så stort prosjekt, og svært usikker på hvordan det går, men starter på ermene og tar det derfra.

Blir uansett kjempefin til boots og cowboyhatt når den blir ferdig en eller annen gang!

Planene videre er Bowling og tur til hytta i Svalerødkilen, vinterferien er ikke over enda!

Pannekaker i fjæra

For et fantastisk vårvær vi våknet til. Her var det bare å hive av seg pysjen og komme seg ut på tur. Tok bilen til Galleri F15 og startet turen der. Målet var å ta en tur opp til Rødsåsen, en av Jeløya 3 høyeste “fjell”

Kjempefin utsikt her oppe, kan se helt over til Horten og Hurum. Ville bare vise ungene, og gjøre det til en liten eskusjon.Ikke lov å tenne bål her, så vi satte kursen ned mot sjøen. 

2 fornøyde barn, ut på tur aldri sur!

Det er aldri feil å komme  ned til fjæra når sola skinner. Det var litt vind, men ikke mer enn at vi kunne tenne bål. Det er fine tilrettelagte båtplasser her, så det er bare å velge og brake. Var ikke så mye folk merkelig nok.

Det er  år i  lufta, gleder oss til utelivet igjen. På tide å finne frem fiskestanga og starte ørretfiske. Torfinn har misjonering om å ta med hengekøye og sove over.

Etter litt jobb, fikk vi da endelig fyr. Måtte bare bygge litt skjerming med steiner rundt bålet. Fant ut at det var altfor lenge siden vi hadde gjort dette, storkoser oss alltid ute i naturen

Pannekakejerbet vårt må varmes opp over bålet en god stud før vi kan startestekinga, best når det ulmer i gløra.

Men så fikk vi skukkelig teken på det, og pannekakene ble helt supre. Da går det ganske kjapt egentlig,

men likevel vanskelig for 2 pannekakeelskere å vente på tur. Ting tar tid- men sukssse med banan og syltetøy på, så alle ble fornøyde.

Det å være ved sjøen og leke ved strandkanten er alltid topp. Særlig når det er litt bølger som kommer “brølende” inn på stranda. Det ble hyling og latter, og det endte jo selvfølgelig med at begge ble bløte. Men hva gjør vel det når lykken er stor!

Prøvde oss på å lese bok, tegne og spille musikk, men endte opp med å se på film. En er slapp og forkjøla, så greit å ta det litt rolig også.

Ny dag i morgen!

Vinterferie start

Denne vinterferien skal jeg henge med 2 barnebarn, så forberedte meg både med bok og Harry Potter fanbok med masse oppgaver.

Bodde først et par dager hjemme hos de  for at de skulle gjøre seg ferdig på skolen. Det ble særlig god stemning, da vi klinka til med rekefest på fredagskvelden. Både sunt og godt.

Var ishockeykamp for Jenter13 i ishallen, Ski- Kongsberg. Ski vant 12-0 så det ble ren utklassing. Det har blitt et enormt godt hockeymiljø i Ski, og de har jentelag i alle aldersklasser. Det varmer mitt hockey hjerte, siden vi på min tid strevde veldig med å få med mange nok jenter. Endte jo med at jeg stilte opp selv og spilte med i 5 år.

Puslespill har blitt en morsom hobby, og når jeg fant denne coole karen, klinka jeg til- for 7+ Var jo dekorativ i tillegg.

Da vi kom til Jeløya, måtte vi jo ut i finværet, og valgte freesbegolf. Det er en fin bane her, du må kaste deg gjennom et stort område, mellom trær og hekker, men det er gøy tidsfordriv. Det er et populært tilbud, noen er proffe, men passer for alle.

Har en venninne som har 6 hunder og 4 katter, så vi dro i nom for å hilse på. Til stor glede for både dyr og barn.

Dachsen Sølve er en særlig sosial krabat og var hele tiden på for å få kos.

Det gikk litt trått med puslespillet i starten, var veldig små brikker og vanskelig å få til. Men da alle kantene kom på plass hjalp det noe, og litt hjelp fra Bestemor så kom de i havn. Krye barn.

Da var det bare å sette igang med bollebaking. Var forresten innom 2 butikker for å kjøpe ferdigposen “Verdens beste boller” men de var jammen utsolgt i begge. Så da måtte vi bare mikse deigen selv.

Det ble perfekte hjemmelaget fastelavensboller.Godt  det bare er en gang i året, spør du meg. Kraftig kost!

Men ihvertfall 2 som var fornøyde og kosa seg max. Det meste går ned på høykant der i gården.

Ble liten fest på terrassen når bestemor kom drassende med den nyinnkjøpte lua fra Gran Canaria. Den har blinkende lys og du kan vifte med øra.

Blir perfekt til påskerebusen når den tid kommer. Mye moro ut av en liten ting.

Da var det tid for 71 *Nord, men når barna strever med å ha øya oppe, er det tydeligvis på tide med tannpuss.

Ny dag i morgen!

Kokkelering!

Fredagskveld og villsvin indrefilet på menyen. Serveres med rødkål og Hasselback- poteter. Kjøttet skulle glaseres med smeltet sukkersaus m/whiskey. Hadde også stekte dadler med bacon. Snadder!

Var innom Svinesundshagen da vi var i Strømstad sist, så hadde epler i kjøleskapet så slang sammen en eplekake. Det har blitt Torfinn sin store favoritt. Med en klatt krem på toppen er det jo kjempegodt da! Holder seg jo saftig og god i flere dager

Vi klinka til på lørdag og kjøpte oss skrei. Vi digger fisk begge 2, og gleda oss stort til kveldens måltid. Torfinn dro på Western skyting i Ås, og jeg gikk en tur til Moss før jeg fikk kaffebesøk av søster’n og noen venner. Da var det jo greit å ha eplekake til kaffen.

Det er koselig å kokkelere på kjøkkenet, og spille musikk. Laget syltet rødløk og ertepure som tilbehør. Stekte også dadler m/bacon i airfryeren. Kokte fisk, rogn og poteter, og så var maten klar. Herlig fiskemåltid.

Kosa oss stort, men vi var begge enige om at bacondadler ikke passet til fisk. Det ble for søtt, passer nok bedre med vanlig stekt bacon! Men fin lørdag!

Når det blåser votter og vinter!

Når der blåser votter og vinter og egentlig er veldig surt, selv om det er varmegrader, er det greit å finne på inneting.Planen var egentlig å gå langtur opp på Høyda, spille Bowling og spise  pizza, men det ble kort tur til butikken, og inneliv.

Startet med å rydde i alle bildene på PC”n. Fikk inspirasjon da vi hadde ryddedag på kontoret, og jeg fant 2 gamle kameraer stappfull av bilder, bl.a fra Graceland i USA. Hadde det ganske gøy med å lage mapper og organisere alt sammen. Har alltid vært veldig glad i å ta bilder, de forteller liksom en liten historie og gir meg mange minner om fine opplevelser. Dette bildet  er fra en tur vi hadde til København.

Når du har spist grønnsakssuppe hele dagen i 2 uker (minus helga) var det utrolig godt å sette tenna i et rekesmørbrød. Reker er og blir en favoritt, all sjømat nytes forresten her i huset!

Enda et strikkeprosjekt er ferdig. Jeg er stolt nå over å ha fått landa så mange strikkeprosjekter som har ligget på vent. Jeg har vært så usikker på om jeg skulle rekke den opp, for øverste mønsteret ble ikke helt rett over det midterste, men bestemte meg for å gi blaffen. Stress med å rekke opp! Den ble fin nok.

Denne vesten synes jeg er skikkelig tøff, litt cowgirl og vil passe bra til boots.

Da kvelden kom var det helt innafor å fyre opp lys i stua og sette seg i godstolen for å begynne på en ny serie, 1923.

Denne serien følger forfedrene til familien Dutton fra «Yellowstone» tidlig på 1900-tallet i det fjellrike Vest-Amerika, hvor de opplever pandemier, historisk tørke, slutten av forbudstiden og begynnelsen av den store depresjonen.

Fin serie og en trivelig kveld i vår lune hule! Så kunne det bare blåse votter og vinter ute!

Strikkedilla

Nyttårsforsettet er å gjøre ferdig alle uferdige strikkeprosjekter som ligger på vent på loftet. Denne genseren er det lenge siden jeg startet på. Synes den er fin, men den var litt krevende å strikke, for måtte følge med på mønsteret hele tiden. Brukte en linjal for å holde meg på riktig linje i oppskriften. Vanskelig å se på tv el være sosial, så endte på loftet til fordel for enklere prosjekter. Stor var overraskelsen da jeg tok den frem og fant ut at jeg kun hadde et par runder felling igjen før halskanten. Jippi – ferdig! Tror den kan bli fin til skinnskjørt.

Fikk også lyst til å strikke et skjørt,  aldri gjort det før. Var tilbud og enkelt å strikke, så passa perfekt. Har strikka det i bilen, på hyttetur, foran tv’n- gikk veldig greit. Tenker med en bluse og støvletter, blir det et fint antrekk.

Og jammen ble jeg ferdig med denne sommergenseren i bomull også. Har vært så i tvil om det kom til å bli noe av hele prosjektet, den har virka så tynn og oppskriften var litt rar, trodde v-halsen og raglansfellinga ville bli helt feil men det stemte jo til slutt. Litt stor til meg, men får se hva jeg gjør ift antrekk. 

Mandager er det voksen bading i Mossehallen, og det er skikkelig digg å hive seg uti her og svømme noen runder. Ble 700 m i dag. Det er mye folk, så blir trangt om plassen etterhvert, så da gadd jeg ikke mer. Gikk og tok badstue isteden.

Har en god venninne som feiret felles julaften i Moss, et tilbud fra Moss Kommune til alle enslige, de som gjerne vil feire sammen med andre eller vanskeligstilte. Full pakke med julemiddag og gaver. Hun fikk blant annet en gratis billett til Mossehallen- og den fikk heldige meg-så den brukte jeg i dag. Hun har en venninne som også var med, så jeg skal visst få den også.

Lucky me!

Gel-lack fly forbanna!

Har hatt en fin helg, årsmøte i koret med sosialt samvær, sang og moro,  2 dager med barnebarn, hockeykamp med Ski Hockey Girls, skøytegåing, baking m.m

Men i dag vil jeg blogge om noe helt annet!

I høst bodde jeg 1 uke i Ski for å passe barnebarn- og en dag de var på skolen, bestemte jeg meg for å finne på noe velvære for meg selv. Gikk på Ski storsenter og fant en neglesalong og satte meg ned for å fikse negler. Har sett mange som har gel- lack og det ser jo helt supert ut. Det ble filt og stelt etter alle kunstens regler, og resultatet føltes jo helt amazing!

Problemet oppsto ikke før etter 4-5 uker, da jeg skjønte at dette måtte jo av før jul. Tenkte nok at en ny runde med gel-lack ville holde meg fin over jula og nyttår. Men valgte jo da selvfølgelig en klinikk her i Moss.

Hun hadde en annen teknikk og brukte slipemaskin for å få lakken av. Stusset litt på at det gjorde litt vondt men tenkte pytt, det er vel sånn da. Ny lakk på og jula var i boks!

Denne gangen varte det overhodet ikke så lenge, så før jeg dro på ferie til Gran Canaria måtte jo alt av igjen. Ny sliping, og denne gangen kjente jeg virkelig at det var vondt, og tenkte at dette ikke kunne være noe bra!

Jeg har endt opp med å ha verdens mest dårligste negler! Ser ut som om jeg har  bitt negler i 20 år, de sprekker og fliser seg opp i hytt og pine, og hvis det vokser frem en hvit kant, reiser de seg liksom utover og knekker med en gang fordi de er så tynne. Tipper jeg må leve med dette i minst 1/2 år før de blir noenlunde normale igjen!

Bildet er ikke mine negler, men de er prikk like!

Jeg er fly forbanna og aldri mer!

Flaut å vise frem hender rett og slett!

Digger variasjon

 

Da gikk jeg endelig til det skrittet å klippet meg en del kortere. Har tenkt på det lenge, for blir av en eller annen grunn så fort grå for tiden (ha, ha)- så mere praktisk med kortere hår. Har hatt langt hår i mange år nå, har vært så greit å sette opp hestehale og ha på caps når vi går tur- men nå er den tid forbi.Continue reading “Digger variasjon”