Dronningstien

Turen Dronningstien har jeg ønsket å gå lenge, og endelig fikk vi det til. Bra valg da, siden været øst og sør ikke er allverden. Tok en shuffelbuss til Røte hvor turen starter, og gikk grusvei ganske så bratt oppover, før vi kom opp til fjellet.

Var ingenting å si på utsikten ihvertfall. Turen går fra Røte til Lofthus og er 1,8 mil.

Kosa oss glugg ihjel på turen over fjellet, er super deilig å bare vandre i sitt eget tempo, nyte utsikten og naturen, og bare drudle med tanker og småprat.

Turen går forbi et par små vann, krysser trekket til hjort og elg ved Ulvskjaft, og fortsetter til Duk, der det står en svær steinvarde. Rett før nedstigningen starter, gjør løypa en kraftig sving ved Rjukande. Der fosser elva forbi i en smal kløft, rett før den kaster seg utfor fjellkanten utenfor synsvidde fra stien.

Så vender du nesen nedover og bort fra vidda, går forbi landemerket Nosi og kommer etterhvert til de kjente “Munketrappene” som skal ha blitt laget av lokale cisterciensermunker fra år 1210 til 1537.

Videre går turen langs sti og etter hvert på traktorvei og vei som svinger seg ned mot bygda. Du kan også følge den T-merkede stien som går gjennom skogen.

Dette er en fantastisk flott tur med Hardangervidda nasjonalpark på din ene side og Sørfjorden på den andre.

Hele turen var fantastisk,  men må innrømme at siste delen ned var bratt, lang og slitsom. Stivna fullstendig, men drit og dra! Kom ned til Lofthus, cider utsalg og eplejuice av en klasse du kan bare drømme om! Fantastisk dag

 

Hangurstoppen, Voss

For en dag! Var forberedt på regn, men fikk isteden en super turdag. Tok gondolen opp til Hangurstoppen, hvor det fine turveier og stier rundt alle veier.

Starta å gå Panoramaløypa for å ta litt bilder, flott utsikt over hele Voss.

Vandra avgårde mot Lønahorgi, en fjelltopp 1410 moh, 16 km-

Det var så deilig å gå på fjellet igjen, og flaks med været gjorde at vi ville gå langt

Stoppa ½ veis for å ta en skive og litt solbærtoddy, smaker alltid godt!

Kjøpte ikke retur billett med gondolen, så planla å gå ned igjen. Jøye meg, det ble langt! Gikk fin sti nedover, før vi havna inne på en cross sykkel løype og havna langt inne i en skog. Undra oss om vi kom ut igjen noe sted.

Kom endelig frem til en gård og en grusvei ned mot sentrum, men enda 5 km igjen

Fikk litt trøst av disse 2 her da. Ble tilslutt 2 mil, men fant ut at det var en fin tur uansett- særlig oppe på fjellet selvsagt. Men med god mat, dusj og rene klær, så blir livet og dagen fort helt super.

Countryfestival Fedje

Countryfestivalen på Fedje er over, og for en helg! Har ikke hatt tid til å skrive noe, for har skjedd noe hele tiden. Vi var på Fedje ifjor, men festivalen ble avlyst grunnet Covid19, så det var bare for turen sin skyld. Men skjønte jo fort at stedet var en perle. Gikk oss en tur til Landhandleriet lørdag, og fikk kjøpt både sild, hvalbiff og en lampe til vår nye hagestue. Der har de alt mulig!

Med så mye fine folk, live musikk på scenen og egen live musikk ved bobilparkeringen, og ikke minst strålende vær, ble stemningen på topp fra første stund. Høydepunktet lørdag, var at våre venner, Hilljacks, skulle spille.

Det tok helt av, og det var folk på dansegulvet fra første sang. Og da Karina hoppa opp på bordet, ble det jo full jubel- endelig festival igjen!

Det er tradisjon for vår gjeng å pynte seg på lørdagskvelden, så vi stilte opp alle sammen i finstasen. Vi satt ikke mye rolig den kvelden, var på dansegulvet hele tiden. Utrolig gøy etter 1,5 år uten noenting.

Når du I tillegg får solgt noen klær, rester fra Country Wear, og en ung jente blir overlykkelig og vil ta bilde for å ha med minnet hjem, blir vi litt ekstra glade!

Fedje

På ferga over til Fedje blåste det litt  så måtte ta på ullgenser og tenkte, ja ja  vi får vel ikke samme været som i fjor!

Kom i land og fant folk i shorts og fullt sommerliv!

Stemninger 

Det går en automatisk ferge over til butikken og sentrum, ifra Fab.8 hvor festivalen skal være på.

Vi ble innvitert med på fottur over øya  for et landskap, nydelig vær og tilrettelagt løype!

Gikk 8 km over øya på fin tursti og nydelig natur 

Gapahuk

Etter 8 km var det flott å hopper i havet, og ta et bad, deilig etter å ha gått tur i varmen

Var på lydprøve før kveldens konsert, og nøt en kald øl og hørte fin musikk på bryggekanten. Vi har med oss en artist, som synger ute på plassen ved bobilen, så vi fikk en flott ettermiddag med langbord, sol og sang. Boots Band spilte på brygga så det ble dansing og fin stemning. 

Når vi kjører!

Det er ikke alltid det går etter planen. Kom til Voss i dag, og hadde gledet oss til å ta Gondolen til toppen, for å gå fjelltur. Det var altså så mye folk overalt, stapp fullt på campen, ingen mulighet for parkering- nei sånn gidder ikke vi, så dro bare videre. Vi kan gjøre det utenom fellesferien, ikke noe stress. Ble til at vi kjørte så langt vi kunne mot Fedje, og havna på Lone camping

Strålende sol og en god stund i sola, før baccalao, dusj og forberedelser til country helg. Fikk en Snapp fra gjengen som er på plass allerede, stemningen er upåklagelig. Koselig at de venter på oss da. Blir så fint!

Rundtur i Korshamn

Korshamn har mellom 90 og 100 fastboende og er et populært reisemål. Korshamn har en rik havfiskehistorie og mange gode steder for kystfiske. Dette er et paradis for dykkere som ønsker å utforkse skjulte skatter i dype tareskogene.

Gjestehavna er populær blant båtturister, med den lokale butikken og puben på kaien. Å spasere langs de smale stiene mellom de hvite tømmerhusene er som balsam for sjelen.

Vi gikk en fin runde i dag, gjennom smale veier og velstelte hager. Målet var et atelier med salg av husflid og kunst, laget av 10 lokale kunstnere.

Vi drar videre med kurs mot Fedje i dag, og før vi dro fikk vi nydelig klippfisk med oss, fisket av en god venn i Korshamn.  Flotte dager med mye latter og sang!

Deilig dag!

Endelig sluttet det å blåse, og vi kunne ta morgenbad og sitte i solveggen og bare nyte livet, skravle og bare være med hverandre.

Vi gikk oss en tur opp på en liten fjelltopp på øya, der er det full utsikt ut over Sælør og havet mot Lindesnes fyr.
Deler av øyene er nå skjærgårdspark. Området har en lang historie, har flere forminner og er derfor fredet. Sælør består av flere øyer, men det er østre og vestre Sælør som er hovedøyene. Disse er bundet sammen av en molo som ble bygd for å bedre havneforholdene.

I området rundt Vågen er bebyggelsen tett. Terrenget er åpent og kupert med mye berg i dagen og et unikt kulturlandskap. Det er et stort botanisk mangfold på øyene, men for det meste domineres vegetasjonen av gras og lyng.

Steingjerder og rydningsrøyser vitner om tidligere tiders drift av områdene. Sauebeite og sviing har vært vanlig på øyene, men opphør av dette gjør at busker og trær vinner innpass. Mye historie er knyttet til sagaøya Sælør hvor Olav den Hellige overvintret i 1028. Kirkeruiner og kirkegård finnes her. Tre middelaldervrak ligger på havbunnen ved øyene. På Kikkerheia er det ei lett synlig kompassrose.

Tok båten inn til Korshamn for å handle litt mat, og da måtte vi ta en pit-stop på brygga, selvfølgelig. Ble innvitert på krabber, de er jo spesialister på sjømat her nede

Sommerfest!

Våre venner fra Øland, dro igang en livlig kveld på puben, med et repertoar som alle kan synge med på, og det ble topp stemning fra første sang. 

Det er fremdeles CV19 regler, så begrenset antall gjester, VIP plasser inne og noen bord ute. Det var heller ikke lov å danse, men vanskelig å la være. Satte opp en høytaler utenfor, så vi fikk rocka litt likevel på asfalten.

Hadde en gøy kveld med gode venner, utrolig godt å være sammen etter så lang tid og endelig føle gleden over den friheten og ta vare på vennskapet og lage moro.

Fin stemning når sola gikk ned, og vi avsluttet med noe godt i glasset ved bobilen, før vi stupte i seng.

Vakre Sælør

Hva skal man si, når vi har venner som er på ferie med familien, men som flytter inn i båten sin, sånn at vi kan komme ut å bo på den vakre øya Sælør, og være sammen, før konserten på Korshamn pub i kveld. 

Det er nydelig å våkne opp her, sette på kaffen og tenke -morgenbad! Når du i tillegg har fått en ny badevenn (Torfinn har endelig skjønt det!) så er det ekstra gøy!

Så vakker natur og stemninger, for meg handler det om å se detaljene rundt deg.

Vi dro inn til Korshamn for å rigge utstyr, og gutta måtte hamstre til bryggekos. Cowboy Torfinn fant seg en trillebår, og måtte selvfølgelig lage litt show ut av det.

Korshamn er en perle, med nærbutikk og pub på bryggekanten, og mange fastboende. Her er det bading, båtliv og fisking på høyt nivå.

Ny tur!

Da er vi igjen ute på nye eventyr, og har planlagt noe, og tar resten litt på sparket, følger vær og vind- og finner vi en fin plass slår vi oss bare til ro noen dager der. Det er det som er ferie!

Nå er første stopp Korshamn, hvor vi skal møte flere gode venner. Våre svenske venner fra Øland kommer, og det blir show på den lokale puben i morgen kveld

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1132991200547163&id=184648748714751

Det blir nok høy stemning og noe kaldt i glasset ved bryggekanten.

Ferden videre går til Dronningstien og Voss, før vi setter kursen mot countryfestivalen på Fedje. Der er vi en gjeng som skal treffes, og for en glede å høre live country musikk. Gleder oss til at våre venner, Hilljacks skal spille

Blogger hver dag nå, så følg gjerne med om du vil!