Langtur

Vi har lenge lurt på om det er mulig å gå fra Jeløy og til Mosseporten kjøpesenter. Hovedveien  går jo gjennom tunellen, og det er jo ikke fysisk mulig å gå der. Dette var dagens prosjekt å finne ut av, så vi gikk til Kommunetorget i Moss for å spørre.

Et julepynten Moss møtte oss, det er virkelig koselig i byen, de holdt også på å vanne for å islegge skøytebanen ved den fine paviljongen.

Nytt for året, jeg har ihvertfall ikke lagt merke til det før er Humlebedet. Vi ønsker oss flere Humler i Moss, og her skal det være fokus på å plante blomster som tiltrekker seg humler.

Vi ble møtt av en hyggelig dame på Kommunetorget, men hun visste heller ikke hvordan vi kom oss over på riktig side av E6 oppe ved Mosseporten. OK- da gikk  i ut på tur for å finne ut dette- og lovte å komme tilbake for å gi beskjed.

Turen startet på gangstier oppe ved Mossehallen, hvor vi gikk gjennom hele Nesparken, før vi kom ut på Vålerveien. Der fant vi Vansjøstien, som førte oss helt til mål ved Mosseporten kjøpesenter. Vi måtte gå rundt Patterødtjernet og gjennom en undergang – før senteret. Vi hadde ikke noen kjøpebehov, men Torfinn endte likevel opp med en rødvinspølse.

På tilbaketuren var vi så sulte at vi begynte å snakke om mat. Vi går langs brygga i Mosd for å komme over til Jeløya, og der ligger Peppes Pizza helt nede ved bryggekanten, så vipps var vi der gitt!

Etter 1,5 mil smakte det fortreffelig!

Tirsdag er øvingsdag med koret, så det var bare å hive seg i bilen og komme seg til Ski. Rask tur innom familie med ertesuppe og pannekaker. ( jeg spiste ikke noe, var stapp mett)

Vi pleier å kjøpe ertesuppe i Strømstad, koster 20 kr for 1 kilo og er knallgod. Jeg hadde med hjemmelaget blåbærsyltetøy, trodde jeg, men der fikk jeg lang nese! Jeg hadde laget syltetøy av en pose bær fra fryseren, som jeg trodde var blåbær, men det var hagedruer. Ja, ja de var fornøyd og ville ha hele syltetøyglass, så jeg lot det stå.

Etter 2 timer med sang etterpå, må jeg si at jeg hadde hatt en fin dag!

Aktiv mandag!

Startet dagen med god kaffe og avislesing. Sto seint opp  men kledde på oss og gikk runden rundt kyststien. Skikkelig deilig å få lufta hodet g være ute i frisk luft. Ble 8 km idag.

Stakk så innom en nær venninne, og hadde en koselig kaffestund der.

Helt siden jeg flytta til Jeløya, har  jeg hatt lyst til å dra til Mossehallen for å svømme. Jeg liker veldig godt det våte element, og svømming har jeg alltid vært god til. Kanskje ikke så rart, med en far som var svømmelærer.

Bassenger var på 25 m og jeg kastet meg uti, og svømte 20 lengder. Det var  en utfordring i seg selv, for det var veldig mye folk. Ble litt sikk sakk svømming for meg. Men så deilig å komme i gang med dette i Moss. Det tilbud til kun voksne mandag og fredag, så er vi hjemme vil jeg nok dra dit.

Super fornøyd med meg selv over at jeg endelig fikk ut finger’n!

Adventskonsert

Tradisjonen tro hadde koret mitt, Skikoret, sin årlige julekonsert i Ski Nye Kirke 1.søndag i advent.

Det er alltid koselig å samle familie og venner til konsert og førjulsstemning.

Der var ganske fullsatt kirke og det var hyggelig. Vi har alltid cafe i pausen,  tydeligvis veldig populært, for kakene gikk som varmt hvetebrød!

I år var det litt spennende for oss, for vi har fått ny dirigent Hildegunn Coucheron, og hun har bare vært hos oss siden august.

Vår faste dirigent de siste åra, Sverre Tollefsen Laupstad, har sluttet fordi han nå spiller i Lyse Netter. Men han kommer på konsert og spiller piano med oss!

Hvis du vil høre noen av sangene, finner du klipp på Skikorets hjemmeside på Facebook.

Jeg sang Home for Christmas  en tradisjon som alltid er kos for meg! Det ble en fin konsert, vi fikk faktisk stående applaus.

Nå er det bare å finne julestemningen og ta imot desember!

Hjemmekos

Det er en stund siden jeg har skrevet noe nå, for å være helt ærlig  så sliter jeg litt med  at bloggen heter karisreiseblogg- vi reiser mye, men noe er jo også privat- særlig når  vi er hjemme- men jeg tenker at vi gjør så mye hjemme også, at det kan skrives om, selv om det er en reiseblogg. Så nå er jeg igang igjen!

Hadde en fin høsthelg på hytta, og var i fjæra hele lørdagen i strålende sol, 14 grader faktisk, fiska litt etter sjøørret, men fikk bare noen rare greier som så ut som torskeyngel. Kasta de ut igjen.  Men tente bål, grilla pølser og koste oss max i sola

Forrige helg var vi på Gautefall med venner, leide en hytte via jobben min. Litt snø og strålende sol, så gikk noen turer på  beins, skiføre var ikke helt innafor.

Koste oss med bålpanne, villsvin ribbe, bacalao, fårikål, quiz og gode samtaler!

Nå øves det til konsert på søndag, alltid så koselig med julekonsert, familie og venner i Ski Nye Kirke, kafé i  pausen med Skikorets nybakte kaker, barn og barnebarn, tradisjon og fin start på adventstiden!

Når vi bestemmer oss for bare å være hjemme over helga, og  gjøre ting her på Jeløya og i Moss! Så koselig å pynte litt med lys, engler og julestjerner.

Gikk  oss en tur til  Moss i dag for å sjekke Black Friday tilbud og handle julepresanger. Fant mye fint, så vi kom litt lenger i mål med gavene. Gikk på “gamle kafé Brandsrup”, et ektepar fra Oslo har overtatt og pusset opp, skikkelig koselig og lun atmosfære- vi valgte søtpotetsuppe- knallgodt! Mossefolk: Gå dit!

Gikk på julemarked og hilste på vår venn, Marianne, som lager smykker og strikker nydelige gensere. Torfinn kjøpte armbånd og jeg endte opp med et halskjede.

Ellers har vi bare kost oss i hagestua- jeg øver og lader opp til konsert. Deilig med hjemmeliv også!