Sputnik

Siden vi kjørte forbi, bestemte vi oss for å stoppe hos Sputnik. For en velkomst vi fikk, han fortalte om livet sitt og vi fikk se alle gull og sølvplatene han har samlet i Sputnik museet.

Lastebilsjåføren solgte på få år mer enn 1 million kassetter, og satte publikumsrekorder en rekke steder der han opptrådte. Han ble kåret til «Årets artist i Norge» i 1990, og høsten 1993 kom han i Guinness rekordbok etter at han gjennomførte 36 opptredener fra Mandal i syd til Tromsø i nord i løpet av 72 timer.

Den 19. mars 1993 deltok han som seg selv i sesong 1 av komiserien Mot i brøstet, i episode 9 som hadde tittelen «Veldedighetskonserten». Storbukås opptrådte sammen med Marianne Krogness i rollen som Kristine, som naboen til rollefigurene «Karl», «Nils» og «Henry».

Under åpningen av TV 2 i Grieghallen høsten 1992 san Sputnik duett med Kjell Bækkelund.

Foruten utstrakt turnévirksomhet rundt om i hele Norge, har Storbukås også spilt i Sverige, Danmark, USA, Spania, på Zanzibar og på Svalbard.

Sputnik ble etter hvert et symbol på norsk folkelighet. Det ble skrevet bok om ham, og han ble nevnt fra Stortingets talestol. Statsministeren har gjestet Sputniks hjem, og hvert år kommer tusenvis av interesserte for å besøke hjemmet hans. I likhet med en rekke artister i USA har Sputnik gitt alle som ønsker det, anledning til å se hans store samling av sølv-, gull-, diamant-, og platina-plater samt mye annet fra sin karriere på et «Sputnikmuseum».

Sputnik trusa er jo en “kjendis” men han var selv mest stolt av at han hadde fått underbuksa til Kongen.

I museet hadde han samlet alle instrumenter, klær og gjenstander gjennom en lang karriere. Han har flere spilleoppdrag rundt omkring i landet enda.

Det var utrolig hyggelig å møte han og kona, hun fortalte at de hadde samlet inn 1 million kr, kjøpt en tomt og bygget et barnehjem i Thailand. De var faddere til en jente på 15 år og hadde vervet mange fadddre til barnehjemmet. De reiste dit q-2× i året på besøk, og arrangerte fotballkamp og andre aktiviteter

Vi tar av oss hatten for Sputnik og kona.

Og selvfølgelig kjøpte gutta Sputniktrusa!

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen strekker seg fra kyst til fjell med store variasjoner i landskap og særpreg. Fra sørlandsidyll ved kysten, via bølgende fruktlandskap i Midt-Telemark til høyfjellet og mektige Hardangervidda

Vi slo oss ned på Lunde, hvor du finner Telemarkkanalen camping, en stor og fin moderne campingplass med gode fasiliteter.

5 min unna campen er Skusekroa, og Lunde sluse, som er knutepunktet for alle 3 båtene på kanalen. Kl 1300 hver dag kom alke båtene inn her, for av og påstigning.

Vi bestemte oss for ½ dagstur til Ulefoss og hadde en fin båttur i strålende sol

Det var gøy å se hvordan de slusa båten inn og gjennom slusene underveis.

Kjørte forbi mange fine steder med frodig natur. Ble informert underveis om historiske steder og hendelser langs kanalen.

Fasinerende vannmasser og mye folk med båtene. Servering ombord og hyggelig mannskap.

Kosa oss mye på kroa, var med på quiz og kom på 4.plass, spiste kjempegod slusepizza og nøt en kald pils.

Hadde noen veldig fine dager her, sykla tur og hadde det sosialt på campingplassen ved bobilen og polettaen.

Veien hjem

Når vi våkna i dag på Åndalsnes, med overskyet og duskregn, tenkte vi- nei nå vil vi dra til sola, så satte kursen hjemover. Der ligger folk å soler seg ettersom jeg ser.

Men når du kjører langt med bobil, er det nødvendig å ta en pit-stop i ny og ne, og det er nok av severdigheter langs veiene som vi kan ha det gøy med

Torfinn er ikke vanskelig å få med på ablegøyer heller

Tenkte første å stoppe i Ringebu, men der regna det- så vi landa i Lillehammer. Ingen av oss har vært her noe særlig etter OL  i 1994

Fin spasertur i gågata, traff en bekjent og slo av en prat, før vi havna i parken og tok en øl på uterestaurant.

Gleder oss bare å komme hjem og pakke om bilen for ny tur

Gikk en kveldstur og himmelen leverte her i Lillehammer

Rampestreken

Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken er en spektakulær fjelltur som gir en fantastisk utsikt over Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsfjorden.

Første delen av løypa går gjennom Eventyrskogen, frodig og bra tilrettelagt, og det dukker opp noen troll og figurer rett som det er.

Starta med godt humør og friskt mot, og tenkte at dette ville bli gøy og lett som fett!

Det er helt utrolig at det går ann å bygge sånne steintrapper i terrenget- for en jobb! Vi har gått mange turer rundt i landet med sherpa- trapper og det er helt konge!

Oops der var det et troll gitt!

Utsikten ble jo bare bedre og bedre, dess høyere opp vi kom!

Dette landet vi bor i er bare spektakulært

Må jo lage litt ablegøyer og ha det moro underveis. Det ble mye tøffere enn vi trodde,  så matte stoppe å ta flere pauser og nyte utsikten.

Men vi gir oss aldri, så kom opp til slutt. Fantastisk utsikt og en flott opplevelse.

Han her var veldig glad for at vi kom frem, fikk en lårhøne underveis som ikke var god

Bestemte oss for å gå videre til toppen, med kafé og gondolen, for visste det var tursti der videre over Romsdalseggen. Det ser idyllisk ut, men det var jammen klatring og tøfft nok!

Restauranten Eggen har spektakulær utsikt og gourmet mat. Vi spiste matpakka og kjøpte et lite glass øl

Vandra videre oppover og utsikten ville ingen ende ta

Tenker at vi tar andre turer her ved en senere anledning. Turen opp til Rampestreken er nok for 1 dag!

Countryfestival Sjåk

Da var vi fremme og installert på couyntryfestivalen på Sjåk. Veldig koselig å ta runden rundt på området, og hilse på venner, gamle kunder og selgere på stand.

Festivalen startet ute på Green Hill, med Frode Haarstad- sol og god stemning, og fullt av folk som var glad for å kunne være på festival igjen!

Når du har venner rundt på alle kanter, er det lett å bi i godt humør

Det var også stinn brakke når de åpnet for konsert på hovedscenen med Sie Gubba

Det åpnet bra på dag 2 også, sol og god stemning- alle gledet seg til at våre venner Hilljacks skulle spille kl 1300 og det tok helt av! Karina Kvernes byr på seg sjøl, synger nydelig og får folk til både synge, danse og kose seg!

Men å få Helene til å synge, var kanskje ikke like lett

Når noen er i godt humør!

Kosa oss med konsert i nydelig sol og storveis stemning- så fint å slenge seg ned på gresset ved scenen Green Hill

Gikk en tur på området og besøkte alle på stand  og særlig Jan og Eva som har kjøpt Country Wear. Veldig gøy å se at blusene våre og boots er like populære enda.

Kveldens konsert var ikke helt i vår gate, mye ungdom og mer bygdefestmusikk. Men vi satt en stund og så på livet.

Pynter seg litt når nan får i kirken

Når du har nydelige venner og går på kirkekonsert, en hyggelig og fin tradisjon på countryfestival.

Hilljacks acapella

Avslutningsnummer med alle artister, så fint og stemningsfullt

Karina Kvernes og Billy Yates

Når noen koser seg big time!

Ståle Kvernes, multi musiker, tangent, gitar, munnspill, sang, låtskriver, bandleder!

Og kjenner godt han her!

Det er også tradisjon at vi kler oss opp med oldtimer klær på lørdagskvelden. I år var det litt ekstra viktig for oss, siden vi nå skulle ta farvel med festival livet. Det er så mye annet vi gjerne vil gjøre.

Vi kommer gjerne tilbake om det er en fin artist vi vil høre på, fra en dag til en annen, men full festival over flere dager er vi ferdig med. Tusen takk Sjåk for mange fine år!