“A little Jazzmass”

Da var det tid for ny konsert søndag kveld. Jeg har aldri sunget i damekor før, og Moss Vocalis tilførte meg noe helt nytt. Jeg har vel aldri øvd så mye noen gang!Konserten har både rytmisk/jazzmusikk og klassisk kor-repertoar på programmet. I over ett år har koristene i Moss Vocalis under ledelse av sin dirigent Andreas E.Stenholt øvd på Bob Chilcotts “ A little Jazzmass”, og jeg ble med som prosjektsanger I slutten av januar.

Med oss på konserten var de etterspurte musikerne Terje Norum på tangenter, Morten Kvam på bass, Knut Lothe på trommer og Vocalis’ “egen” Maria Haldorsen på trompet.

Det er alltid spenning før konsert, men vi gjorde alt vi kunne for at det skulle bli bra- med fire stemmegrupper i koret, blir det fine harmonier og vakker sang. Og med så stødige musikere og flink dirigent, må vi si vel blåst!

Det har vært utfordrende, lærerikt og gøy! Og jeg er ønsket til å bli med videre, og det er jo veldig hyggelig.

Sang har alltid vært en stor del av mitt liv, og neste store happening blir kortur til Gdansk med Skikoret.

Mamma Mia!

Og her er 70-åringen klar for å feire igjen- dagen var idag så litt stas å finne på noe selv om festen var på lørdag! Hun ville ha østers til forrett, så det fikk hun. Vi var på Fiskeriet på Yongstorget, der det er fiskeutstyr og restaurant på samme sted,- og knall god mat!

Hovedrett ble fiskesuppe med brød og aioli, og selvfølgelig 1 glass hvitvin. Vi koste oss og skravla ivei om løst og fast. Hyggelig! 2 blide søstre ankom Folketeateret gode og mette, og var veldig spent på kveldens forestilling. Vi har sett Mamma Mia før, men denne oppsetningen har jo vært så populær at de nå satte opp ekstraforestillinger.Idéen om å kombinere 22 av ABBAs største hitlåter med eventyret om kjærlighet, vennskap og familie fenger hele verden. Over 20 år etter den første oppsetningen, er Mamma Mia! fortsatt en av verdens mest populære musikalforestillinger.Historien utspiller seg på et gresk øyparadis, hvor en ung jente på sin egen bryllupsdag forsøker å oppklare hvem som er faren hennes. Det fletter tre ulike menn fra morens fortid inn i historien, når de ankommer øya de sist besøkte for 20 år siden.

Gina Ranheim Bjerkan spille rollen som “Sophie”, for Ulrikke Brandstorp var opptatt, og Heine Totland var innhopper for Thomas Numme. Litt skår I gleden var det fir meg at jeg ikke fikk med meg Ulrikke.

Vi må jo si at 2 akt var mye bedre enn første akt. Da tok seg opp skikkelig, og vi klappa med og gapskratta til tider. Ingar Helge Gimle og Siw Anita Andersen var et komisk radarpar. Passet perfekt!

Karoline Kruger har levd seg helt inn i rollen som Donna, spilte bra og sang bra. Utrolig bra jobbet.

Musikerne var knallbra og volumet høyt, så det svingte skikkelig.

Avslutningsscenen var ubetalelig, hele salen kokte og klappet og dansa med! Alle skuespillerene ga jernet på scenen, om med fargesprakende kostymer, var det rett og slett show!

Veldig fin forestilling og midt i blinken for oss 2. Takk for billetter!

 

 

Hjemmeliv og vårsysler!

For noen deilige dager vi har hatt nå. Det var bare å sette igang å ta frem hagemøbler og gjøre klart til sesongen. Etter at vi bygget oss hagestue, har vi valgt å kun ha solsengene utenfor, siden vi har sittegruppe inne i stua. Alle dører kan jo slås sammen så det blir helt åpent. Hadde det gøy med å dekorere leveggen ut mot naboen med sjøting og garn- og med en lyslenke blir det stemningsfullt på kveldstid. Fikk gjødsla gresset og alle blomsterbed  så nå kan det spire og gro. Siden vi har enderekkehus, har vi mulighet for å ha en solplass på hjørnet, det er her vi har lengst sol også- så kan sitte her til sola går ned om vi ønsker. Hyggelig plass hvor vi også lett kommer i kontakt med naboer.

Syklene henta vi ut av garasjen, så nå må de bare få litt stell- håper vi får til å sykle litt mer denne sesongen, mange fine plasser å dra til her på Jeløya. Terrassen oppe bruker vi til utemiddager med grilling og kos, og soler oss også ganske mye her, fordi det er litt mer usjenert plass å sitte. Har en Yucca palme som så litt trist ut inne i stua, så prøver å gi den et nytt liv ute. Så får jeg se om det lykkes, verd et forsøk. Nå kribler det i reisefoten også, så vi vil nok hente bobilen i løpet av noen dager. Den må lades opp og vaskes, så da drar vi på hytta med den. Hytta må også gjøres klar for sesongen, så der blir det dugnad.

Men først Mama Mia  i morgen og synge på konsert i Moss kirke på søndag. Det skjer noe hele tida, og enda flere planer er lagt!

God uke alle lesere!

Gøy fest!

Endelig var festen igang. Mye matlaging og forberedelser, men vi  kom I mål. Lasagne, spanske kjøttboller, guakemole, aioli, brokkolisalat, skagenrøre, dadler med ost og bacon, melon og spekeskinke.mm- alt laget fra bunnen. Det kom mye ros om god mat.

Utstyret til Nattskiftet ble satt opp og testet så alt var klart til musikalsk fest. At vi skulle gjenforenes etter 10 år var jo bare så gøy!Gutta i bandet fikk eget bord og var nok rimelig spente på kveldens opptreden. De skrøt veldig av kokken, sønnen til søster’n og sa de ville ringe han når de skulle ha fest.

Barna fant umiddelbart tonen og tok med seg høytaler ut og kjørte på med danseleken. Det var søsteren min og mine barnebarn i skjønn forening. Utpå kvelden satte vi igang, dro oss igjennom flere kjente sanger før vi kjørte et Beatles potpouri, Grace er jo ihuga Beatlesfan. Det var utrolig gøy både å synge og spille piano igjen! Avslutta med Sunny(Bonnie M) en sang som Grace og jeg gaula og sang i ungdommen og pappa spilte piano. Fikk henne med nå også og det var stor suksess! Det var folk på dansegulvet og stor stemning gjennom hele sekvensen.Da vi fornøyde, men litt slitne kom hjem, ville Grace åpne gaven fra oss, og den falt i smak. Hun var kjempefin i nydelig kjole fra Fønix. https://www.nostalgia.no/Satt og skravla og koste oss med å mimre om kveldens fest før vi stupte i seng.

Grace fikk også 2 billetter til Folketeateret og Mama Mia i gave, så vi skal gå sammen. Bestilte bord på Teaterkafeen også, så det blir en helaften, siden det er på selve dagen hennes.

Enda mer å glede seg til!

Søster’n er jubilant og vi slår ut med håret!

Det er veldig fint å ha en søster ved sin side. Det er bare oss 2 igjen i Stene slekta, som bærer navnet Stene. Vi har hatt mange fine år i barndommen og har nå de snere åra også funnet en felles interesse i vandringer.

Og vi er jo av samme blod, så vi liker godt å slå ut med håret og lage litt dans og moro. Og godt humør tror jeg må være vårt varemerke😆

For å feire henne vil jeg dele noen bilder.Her har vi kommet til Tune kirke i Sarpsborg, etter å ha startet ved Elgåfossen. Det viser seg at vi har gammel slekt fra Tune, fra vår bestemor på farsiden, vi ante ingenting om det  før det plutselig dumpetvet brev ned i postkassa fra en slektning i USA som hadde sporet oss opp via slektsforskning.

Det har blitt mange turer, dette bildet er fra Son, en fortjent liten rast med matpakka etter å ha starta fra Moss til Oslo. Det enkle er ofte det beste, på tur.Vi er en blid og positiv gjeng med godt humør og vandringslyst. Vi fleiper og ler, og prater om løst og fast underveis. Vi har et godt samhold og blir jo om mulig enda bedre kjent med hverandre. Her har vi stasa oss opp for å gå på Ekebergrestauranten for å feire at vi har gått fra Elgåfossen og til Oslo- Borgleden. Tror vi var litt slitne  for Grace og Torfinn fikk fullstendig latterkrampe på restauranten.

Dette bilde er fra Pilgrimssenteret i Oslo, da vi kjøpte Pilgrimspass og bøker for å starte planleggingen av turen til Nidaros. Det er forresten i utleielokalet her vi skal ha fest! Her starter vi ved Dovre, første etappen til Trondheim og Nidaros. Valgte å starte her  siden å gå over Dovrefjell kalles Sjarmøretappen.Det var altså så flott å gå over Dovre, vi nøt hver dag  og hadde mange mat og drikkevarer underveis, også for å nyte naturen. Anbefaler virkelig denne ruta!

Ja vi var selvfølgelig svette og slitne underveis, men det finnes tilrettelagte stoppesteder , med tanke på pilgrimer som vandrer forbi og her fant vi spisrom, toalett og bok vi kunne skrive navnet vårt i.Sundet gård ligger midt i pilegrimsleden og er siste stopp før Nidaros. De har tatt i bruk den gamle tradisjonen som Sundet har som ferjested, med å ro pilegrimene over elva ved gården. Når de er kommet hit, finner de seg ei god seng og tar en dusj før de får seg en herlig 3-retters middag. Det var et så vakkert sted, med gamle møbler og historie i veggene. Martha og Ari gikk hit på pilegrim før bryllupet.

3 retters deilig middag, deilige senger, herlig dusj og koselige folk. Neste dag serverte de frokost før vi tok fatt på siste etappe onn til Trondheim.

Grace bor på Nesodden, men har ofte vært hos oss på Jeløya. Siden vi begge er badenymfer, er det berre lekkert at vi har 50m til stranda, hvor vi kan stupe uti!Her er vi med pappa, på en av hans siste bursta- feiringer. Siden Mamma døde 43 år gammel, har han levd alene, men likevel hatt et fint liv- selv om han lengtet etter henne. Og vi tok vare på han så godt vi kunne. I sommer får vi besøk av 8 slektninger fra California, som er familien til hans søster.Da pappa skulle ha blitt 100 år, stasa vi oss opp og gikk på graven, og hadde en fin stund med prat, flagg og mimring. Etterpå gikk vi på kafe og spiste lunsj og tenkte at vi nok at ikke har noen røtter i Bærum lenger annet enn gravstedet til mamma og pappa – og de er jo sammen i himmelen❤️

Nyttårsaften har vi tradisjon på å feire sammen. Det var jo på grunn av meg og Grace sin nyttårsfeiring på Guriset høyfjellshotell at Torfinn og jeg traff hverandre -takk Grace😘 Festen til Grace blir så gøy, med hennes og min familie- med god mat og overraskende musikalsk innslag. Følg med- blogg kommer!!

Påskeidyll i Trysilfjellet

Da dro vi fra Tuddal og over til Trysil. Strålende sol, så det var ergerlig å bruke dagen til å kjøre bil hele dagen, men et privilegium å få være sammen med barn og barnebarn i påskeferien- og å ha så flotte steder å dra til!Det er noe med å være sammen og ha tid til å kose seg med å dekke påskefrokost bord. Å være samlet rundt bordet, planlegge dagens aktiviteter og ha litt påskequuz er en god start på dagen.

Ungene hadde fått sine påskeegg allerede, og kunsten var å spare så det holdt hele påskeferien. De var flinke, så de klarte seg godt.  Etter slalom og skitur, var det samling rundt bålpanna, med pølser, keba ruller og kos i sola. Deilig med noen timer i hytteveggen etter dagens aktiviteter. Quiz og aking, musikk og moro. Valpen Fia var med på alt! Når sola bare strutter omkapp med strålende vinterføre og mye snø, kan det ikke bli bedre i påskefjellet.

Hele familien gikk på skitur sammen Langfredag, med Fia valpen i pose på magen- og da vi kom til Grønnskaret, slo vi oss ned i sola med godt i koppen og sjokolade i sekken. Fullt av folk som satt i fjellskråningen og koste seg. Der traff vi på Markus Neby g Andrine Hegerberg, som hilste på både Fia og Martine. Stor stas, Martine spiller fotball selv og Andrine står høyt i kurs.!De som ville, rakk også en tur i slalåmbakken når vi kom tilbake til hytta. Det er full aktivitet og også kveldskjøring i slalåmbakken. Det nye familiemedlemmet, Fia, Cockerspaniel valp, hadde akkurat ankommet til familien- og var selvfølgelig midtpunktet for alle sammen. Veldig søt og utrolig lærevillig, skjedde så mye utvikling i løpet av påsken. Så var det påskeaften og tid for rebusløp.Ungene var spente og gledet seg stort. De ble delt inn på lag, de 2 store mot de 2 små. Startet hos meg og fikk instrukser og måtte spise 2 tørre kjeks, svelge og rekke ut tunga, før de fikk løpe til neste post.

Der stoTorfinn bak en pappkasse med hull i til hodet, og barna skulle kaste våt svamp og prøve å treffe ansiktet hans  som var blinken. Moro å kaste på farfar. Tredje post var quiz om Cocker Spaniel rasen- læring er viktig for alle nåren hund har kommet i huset.

Så var det aking ned til neste post, på trått føre ift akebrett ihvertfall med full innsats fra alle 4 Fjerde post var å få bind for øya og smake på noe du ikke aner hva er. Skummelt, ekkelt og veldig moro. Chiliketchup, yogurt, oliven m.m De klarte det med litt grøssing, og ledetråden til Påskeegget var “ekorn” Vi har et ekorn som løper rundt hytta, så barna har hengt opp en kasse i et tre, og der firte jeg opp en veske med alle påskeeggaVeska med Påskeegget var firt litt opp i treet, så de måtte jobbe og samarbeide for å få de ned. Torfinn passet på at alt gikk greit for seg.

Alle påskeeggene hadde en lapp med spørsmål, der de måtte fortelle litt om hva som var bra med familien, hytta og påsken

Men så var det bare å kose seg med snopen. Alle synes det var gøy og alle vil ha det som en tradisjon. Men de utfordret oss voksne med at vi også burte ha påskerebus.Trysil kryr av glade skifolk og i påsken er det full fest med alle slags rare kostymer, musikk i bakken, dans på hyttetak, after-ski og konserter. Påskeaften var selveste Isah og holdt konsert- stapp fullt av folk.Siste skituren tok vi til Grønnskaret og en løype som førte oss opp på selve Trysilfjellet, en fin tur på ca 1,2 mil- før vi kjørte ned og gikk til Skihytta der vi hadde parkert bilen. Skia blir nå lagt i skiboksensom går rett i garasjen når vi kommer hjem. Sesongen er over for vår del, og vi er veldig fornøyd.

Litt svett i fjeset, men strålende fornøyd med påskeferien. Det er så deilig å være til fjells for å gå på ski, og særlig under sånne forhold. Til alle dere som sender et “stikk” til oss som velger å dra til fjells- dere får mene det dere vil- jeg har hatt det helt topp- men la nå folk velge det de ønsker selv og kose seg med det, enten det er by, fjøs, sjø, fjell el what ever.

Nå er det hjem for å øve til konserter!

Skituren ble litt for lang!

Ny deilig dag i fjellet, det var bare å gjøre seg klar til fin skitur. Planen var å gå innover i dalen, for begge jentene skulle være med, så vi ville ikke klatre så mye pppover i fjellet.Gaustatoppen tronet som vanlig i terrenget  majestetisk og flott da! Skal nok gå turen dit opp herfra en eller annen gang.

Vannet fra fossen over hytta, kjeempeseg gjennom snømannen og ut i Skinnanvatnet. her. Koselig slyd ig stemning.

Sønnen min og eldste barnebarnet hadde tenkt seg opp hit i dag, til Bonsås. Rett opp og herlig tur nedover er i myk snø. De digger å kjøre utfor i løssnøen. Da er det verdt å slite seg oppover tydligvis. Når du har med barn på tur, må det gå i rolig tempo, og en del pauser er et must- så når vi gikk kom til jegerpost i skogkanten, måtte den jo selvfølgelig besøkes. Målet, etter ca 6-7km var denne gapahuken. Der slo vi oss ned med matpakke, appelsin, kvikklunsj og solbærtoddy. Alle kosa seg i sola og var fornøyd med skituren så langt.Denne lille frøkna er et “ekte påskebarn” og kosa seg med litt godteri i sola. Viktig å lade opp batteriet litt. Lekte litt gjemsel og hadde det storfint.

Faktisk tar sola godt, så litt farge i ansiktet kommer sakte men sikkert. Bare nyter finværet og skituren- så deilig å være ute i mange timer.

Vi traff på en lokal mann, som mente vi fint kunne få videre på Nilseløypa med barna, litt oppover før vi skulle kjøre ned I dalen igjen. Valgte den ruta istedenfor å snu og gå tilbake. Jentene vandret flott videre med godt mot. Det viste seg av at løypa tok oss opp på 1058 m/h..Det ble nok hakket litt for tøfft for jentene  det ble mye trøst  skryt og motivasjonsprat. Stoppet på toppen men da var nok 1 helt nede i kjelleren og var tom for energi.

Men alt tar en ende, så nedkjøling ble jo både gøy og utfordrende. Da endelig kom ned til Heddavannet, dro vi jentene etter staven over vannet og helt frem til parkeringsplassen der pappa sto å ventet med bilen. Vi hadde da gått 1,67 mil.

Men så er det sånn at når skia blir tatt av, du kommer deg inn på en varm og god hytte, kommer smilet og latteren kjapt tilbake, og vi hadde en kjempekoselig kveld med lammestek, mimelek og kortspill.

Påskesol dø lux!

Da vi kom til Bondal stoppet vi for å vente på folket. Der er det en fin cafe og en funka ny og stor Joker buti. Den er åpen alle dager 24 timer, og er basert på selvbetjeningsprinsippet. Veldig smart for alle som bor her og hyttefolket ikke minst.

Det var bare å finne spader og måke seg sti inn til hyttetur, og installere oss med alt pikk pakk til påskekosen.

Man blir jo aldri lei av utsikten over til Gaustatoppen, den er helt magisk og skifter farger i sola hele dagen. Fred i sjela utsikt! Sønnen min gikk fra hytta til Gaustatoppen forrige gang han var her, en tur på 8 timer. Utrolig tøfft gjort.ATV’en er helt suveren å ha. Den kjører opp vei så det blir lettere å gå, og frakter all mat og bagasje opp til hytta. Super deilig og praktisk når det er så mye snø.  Jentene synes det er gøy med mye snø, og løp opp på taket for å hoppe ned. Og selvfølgelig moro å plukke ned lange istapper.Det tok sin tid for gutta å grave seg ned og inn gil grillkåta, jøye meg så mye snø! Her pleier vi å fyre opp etter skitur, og ha en afterski stund med quiz og grilling av ventepølse eller fiskekaker. Koselig stund så viktig å få den opp og gå. Flott natur i nydelig sol, og masse snø. Gleda oss til dagens skitur, pakket sekken med matpakke og solbærtoddy- og kvikklunsj selvfølgelig! Det var 2 svette påske skiløpere, som endelig kom seg til topps! Løypa gikk rett opp, så det var bare å labbe på- pulsen ble høy og arma fikk kjørt seg. Men ikke noe å klage på i det fine været.Satte oss ned og nøt sola ooe på toppen før vi gikk videre for å kjøre ned i dalen igjen. Trodde vi måtte ta av iss skia og gå ned, men klarte å ploge oss igjennom nedturen- selv om låra fikk litt juling ! Slitsomt!

Bestemte oss for å ta en ekstra runde over et vann, veldig fint- traff på tre isfiske som satt og pilka. Deilig dag ute i skiløypa!

Hjemmekos

Vi starter ikke påskeferien før på søndag, så vi kosa oss hjemme i helgen. Søsteren til Torfinn og samboer kom på overnatting, og vi hadde en riktig så trivelig kveld. Pinnekjøtt med godt tilbehør og livlig prat rundt bordet. Det var sol og fint vær, så vi fyrte opp i hagestua og satt der deler av kvelden.

Da gjestene dro avgårde, gikk vi ut på tur i sola. Det var jo varmt, så målet var å gå til Hos Naboen og sitte ute i sola og ta en øl. Perfekt start på påsken. Avsluttet kvelden med å se The Voice og Jills veranda, der Jill Johnson inviterer artister på besøk til henne i Nashville og tar de med på en musikalsk reise. Veldig fint program, men så digger jeg alt med musikk også da.

Nå blir det å pakke bilen og komme seg til fjells!