Bondens marked, Husflid og Miljø

I helgen har det vært mange arrangementer rundt omkring, og lørdag dro vi til Ski på Bondens marked. Her var det dyregård med lamaer, geiter, kaniner og hest. Til stor stas for barna, som villig fora dem med gress.Det var mange stand rundt omkring, folk er flinketil å produsere håndverk, alt fra å lage din egen skinnpung til å kjøpe hjemmestrikk, smykker el treskjæringsprodukter. Og selvfølgelig mat. Jeg endte opp med hjemmelaget sylte og havrekjeks. Vi visste jo at Wild-Horse linedans  hadde stand også, de er trofaste på Bondens marked, og dro igang med oppvisning da vi var der. Torfinn slang seg med, til stor glede for 2 av barnebarnebarna mine, som var å så på.

Søndag gikk vi tur til Okerød gård, en ærverdig gård som benyttes av Moss husflidslag for utstillinger. Alleen opp til gården er jo veldig fin, og selve huset er flott også både utvendig og innvendig.Her var det også mange stand med husflidprodukter, og flere små cafeer med servering rundt i hagen. Målet mitt var å finne vår venninne Marianne, “Smykkedama”, for jeg ville ha et armbånd som kan matche en kjole jeg har. Det ble dette:Etter å ha snakket og kjøpt ferdig, delte vi en tallerken rømmegrøt. Supergodt og sjelden kost! Da var det tid for å gå til Kanalparken, hvor det vare den årlige Miljøfestivalen. På “Miljøfestivalen er alle velkommen, uansett ståsted. Festivalen er fylt med kultur, fantastisk god og grønn mat, aktiviteter, inspirerende foredrag, diskusjoner og underholdning. Vi løfter frem sentral tematikk, gode løsninger og inviterer allmenheten til å ta del i det enorme mulighetsrommet som finnes i det grønne skiftet.”Steinerskolen sin stand var kreativ, fargerik og morsom med fokus på dyrking av grlnnsakee, blomster og baking. Det var flere stand med fokus på gjenbruk, det var info om utlån av gratis kano, man kunne få gratis Ski, en gutt fra Moss solgte klær sydd av gamle klær og dekorert med “grafitti”. Mange stand med salg av mat, alt fra Bakerivarer til Kinamat.Det var også scene hvor det ble holdt appeller, og da vi var der sang Marthe Wulff og 4 jenter danset til. Fin stund i Kanalparken, men fokus på et viktig tema. Prøver å være flink til å sortere søppel og å ikke kaste noe i naturen, og plukke opp søppel- men blir aldri flink nok. Bare det å lage mat, blir helt sjokkert noen ganger hvor fort jeg fyller opp søppla for plast. Det produseres altfor mye!

En uke med fire S’er

Da har vi bestemt oss for å Selge båten og båtplass. Det første vi gjorde da vi flytta til Jeløya var å kjøpe båt. Vi tenkte det måtte være helt topp når vi nå skulle bo så nærme sjøen, kunne dra ut å fiske og bli kjent rundt omkring. Man kan jo kjøre til Son, Larkollen, Horten osv. Mange fine turer i området her.

Men vi ser jo at tiden strekker ikke til når vi først tar ut bobilen, så er vi på tur mesteparten av båtsesongen. Vi har snakket om å selge bobilen også, men har konkludert med at bobillivet vil være en stor del av oss flere år frem i tid. Så da ryker båten, litt trist, men noen ganger må vi ta et valg. Båten er i tipp topp stand nå etter storservice og oppgraderinger, så vi håper at salget går fort nå før vi må ta den opp på land. Sykkelen min har hatt flatt dekk etter å ha hengt bak på bobilen i sommer. Så jeg tok den med til sykkelturen I Moss. Han hadde ikke maken dekk, har hybrid type tynne dekk, men han fant frem super fine nye dekk, mye kraftigere type, så det endte med at jeg skifta begge 2. Og med nye håndtak og pedaler i tillegg, ble sykkelen helt som ny.

Derfor lå det en sykkeltur i lufta, og på Jeløya har vi et gårdsutsalg som er litt morsomt, så da gikk turen dit. Skallerød gård selger fin og tørr ved, men har også salg av sesongens grønnsaker.1 squash el 1 aubergine av denne størrelsen koster liksom 20 kr. Fantastiske grønnsaker til utrolig billig pris.Hvor får du kjøpt agurk til 5 kr stk? Jeg kjøpte 1 kilo agurk og 1 kg brokkoli. 30 kr pr post. Nå skal jeg prøve å lage sylteagurk for første gang, og brokkoli er favoritt som tilbehør til middagen. Kan jo også lage brokkoligrateng.

Gården har også et “kunstutsalg”, en dame som lager pyntegjenstander av gammelt smijern, feks gamle ovner, vaffeljern, gorojern, you name it- alt som kan finnes på skraphaugen gjøres om til dekorative plantekasser, lys og veggdekorasjoner m.mDet er vanskelig å beskrive, må nesten sees for å skjønne hva det er laget av, men at stubber og bjørkestammer kan brukes på denne måten, er jo ganske originalt, enkelt og morsomt.Så var det tid for sang igjen. Tirsdag var det så fint vær at jeg droppet Skikoret, spm øver på sanger jeg kan fra før. Men har gledet meg til å starte opp i Moss Vocalis igjen. Der er det nye sanher hele tiden, som gir meg inspirasjon og utfordrer meg til å øve! Fin gjeng!Vi skal selge båten, derfor dro vi på hytta for å hente hengeren, samtidig somm vi ville i Haldenmarka for å plukke Sopp. Det står jo i avisen at det er fyllt av sopp i skogen nå, så det måtte vi finne ut av. Været var fint, så det kunne ikke passe bedre. Litt bær håpet vi jo også på. Vi har vært på sopptur, så de vanligste soppene kjenner vi jo til.Continue reading “En uke med fire S’er”

Hos Naboen

Etter flere svært vellykkede konserter på bydelskroa Hos Naboen på Jeløya de siste årene, kommer Blått & Godt gjerne tilbake på ettermiddagen, lørdag 19. august. Den hyggelige uteplassen på kroa pleier å bli fylt til randen av fornøyde publikummere, for her er det både god mat, drikke og attpå til god live-musikk.

Blått & Godt er en allsidig og erfaren musikkgruppe med hovedbase i Moss. De spiller på klubber, festivaler og diverse utesteder som ønsker god og variert musikk som det er godt å lytte til og lett å bli i godt humør av.

Gruppa har en egenartet musikkstil og henter gjerne sine coverlåter fra litt utenom allfarvei, som f.eks. Ida Sand, Bill Wyman, Torsten Goods, Jeff Cascaro, Karen Souza, Little Feet, Hamilton Loomis, John Mayer, Bruce Willis, Jamison Ross med mange flere. Dette er noe det viser seg at publikum setter stor pris på, da mange klubber og utesteder har band som kanskje kan sies å ha litt for like repertoar.

Swingende, laidback og hyggelig stemning pleier det å bli der Blått & Godt spiller. Publikum setter stor pris på flotte vokale prestasjoner, sugende gitarsoloer, elegante og rå tangentriff til heftige, kreative grooves fra bass og trommer. Gruppa får stadig svært gode tilbakemeldinger. De har derfor de siste årene hatt jevnlige små og store spilleoppdrag rundt om på Østlandet.

Bandet består av: Jon Bånrud, gitar og vokal (tidligere Kråkeby, Moss Bluesband, Super Session) Lise Jegleim, lead-vokal, (Garden House) Rolf Mostrøm, bass (Tres Amigos, Selters) Mads Mjåvatn, trommer (Shaky Ground, Flum Du og Americanacas), Egil Jegleim, tangenter (Dr. Henderson Blues Caravan, Rosmersholm, Tombstones, Ogdens´ Rhythm & Blues) Det anbefales å låne Blått & Godt et lyttende øre og gjerne en rytmefot eller to, for denne musikken viser seg å fenge de fleste!

Da vi leste at det skulle være konsert på Hos Naboen  tenkte vi at det hadde vært en hyggelig lørdagsaktivitet, kombinert med å gå Kyststien. Vi pleier å gjøre det på lørdager av og til, først gå tur og så gå innom Hos Naboen og ta en øl. Med musikk i tillegg var det jo helt topp. Det var litt regn i starten men med parasoller og markiser gikk det helt fint og det stoppet også etterhvert. Vi delte et rekesmørbrød som er husets spesial, det er skikkelig godt og mye mat så det går fint å dele det. Musikken var fin  litt  blues jazz aktig.  Vi hadde en fin stund, før vi gikk hjem for å lage entrecôte. Har handla i Sverige så nå har vi digg kjøtt i fryseren. Alt klart frem til jul. Til uka starter alle aktiviteter opp, med kor og linedans så da blir vi mere værfast her hjemme. Reiser må bli torsdag til mandag – så vi har enda noen planer så turer blir det innimellom.

Bestemorcamp, tyttebær og konserter!

Hver august har jeg bestemorcamp på hytta. Det er planleggingsdager på skolen så skolen er stengt, og da heller ingen SFO. Vi har alltid et tema, og i år var det dans, svømming og batikk – vi farget hver vår t-shirt- stor suksess og fornøyde barn. Dans og disko på terrassen, lek i vannet med rumperisteren- Lasagne og tacomiddag, dagene fløy bare avgårde. Nå er de klare for skolestart! Kom hjem til  Jeløya etter å ha levert barna og fikk gått meg en deilig tu rundt Kyststien. Lenge siden nå og tenker at det må bli en daglig runde igjen nå når hverdagen starter opp. Det er deilig å gå tur, du får litt trim og området er er jo så fint. Sola skinte og kyststien er en perle langs sjøen her.

På Galleri F15 har de en ny kunstutstilling, Together and To Gather, så disse kunstfigurene sto rundt omkring på stranda og i hagen ved galleriet.

Home

Å nyte en stille stund I boblebadet på morgenen med en kaffekopp er bare så deilig! Fin start på dagen.Vi gikk tur i skogen for å plukke tyttebær til jul. Torfinn brukte bærplukker så vi fikk en boks full ganske raskt. Jeg fant mye steknsopp  men da jeg skulle rense dem, så jeg at de var litt for bløte så jeg kastet de bare. Den må være tørr og fin for å være god. Det er fasinerende når himmelen forandrer farge hele tiden  deilig å sitte på terrassen og bare nyte kveldsstemningen.Da var vi tilbake på bobilparkeringen på Saueøya. Den fungerer helt fint, her er vann og strøm-stille og rolig, og du står med nesa ur mot havna i Halden og det er kun 5-6 min å gå inn til byen. Vi bestemte oss for å skeie ut med å dele en flaske vin  så kosa oss mens vi venta. Kom i prat med en hyggelig fyr som var svært så musikkinterresert. Han hadde vært på lonsert med Unni Willhelmsen dagen før, og skulle videre på festival. Hyggelig bekjentskap.

Malin Pettersen deltok i TV 2-programmet Idol i 2005, hvor hun endte på niendeplass. I mai 2018 ga hun ut debutalbumet References Pt. 1 og fikk for det Spellemannprisen 2018 i klassen country. Hun ga ut albumene Alonesome i 2019 og Wildhorse i 2020. For Wildhorse ble hun nominert til Spellemannprisen 2020 i klassen country. Hun vant NOPAs musikkpris for 2020 for låten «Wildhorse Dream» fra albumet.Malin Pettersen kom inn på scenen, barbent og med nydelig kjole i samme farge som gitaren faktisk. Hun synger helt nydelig og skriver sanger med veldig fine tekster som gir mening. Det ble en nær og fin konsert, og vi i publikum koste oss veldig. Det var vel ca 35 mennesker-  folk var vel opptatt med den store konserten i byen, men vi som var der fikk kvalitet. Omkring 2000 mennesker fikk oppleve en musikalsk reise innen film på torget i Halden fredag kveld. Vi så de rigga opp da vi gikk gjennom byen. For femte gang inviterte Det Norske Blåseensemble til folkefest ved utgangen av sommeren. Vokalsolistene de hadde med seg denne gangen var Odd René Andersen, Jannike Kruse, Hans Marius Hoff Mittet og den unge haldenseren Eilev Elnes Hovengen.

Det var stor stemning da vi kom ned på torget etter konserten med Malin, så vi ble stående å høre vi også. Det svingte skikkelig bra, Odd René Andersen og Jannike Kruse sang duett- og de har jo begge god erfaring fra storband. Låt veldig bra!

Vi tusla tilbake til bobilen etterhvert  kunne godt ha vært litt lenger- men orka rett og slett ikke mer. Vi setter kursen mor Jeløya igjen, og det er litt liv og røre der i helgen også- så vi får se hva vi får med oss!

Rockabilly på høyt nivå!

Da har vi parkert bobilen på Saueøya i Halden for å gå på Grenstreffet og få med oss livet i byen. Det var bare såvidt vi fant en plass, for her er det mye folk. Vi har jo vært på Grenstreffet mange ganger  vi hadde også salgsbod på Festningen da vi drev Country Wear, men aldri har vi sett så mye folk. Mange hadde rigga seg med stoler og flagg rundt i gatene, det var rene 17.mai stemning. Og herreminhatt så mange biler! De cruisa rundt i byen, kjørte i ring rundt hele Halden sånn at alle fik en bit av showet  så folk fikk skikkelig valuta for oppmøte! Jeg ble helt imponert over alle bilene, stødige sjåfører, gleden og humøret til de som satt i bilene og ikke minst alle de forskjellig type biler. Det var alt fra blankpolerte flak til nedslitte møkkete flak.Denne bilen var jo full av nostalgi, ser for meg damer med gamle fine kjoler og menn med six-pence el flosshatt kanskje.Noen av de  eldste bilene hat en helt annen stil, denne har jo en enorm front og ser nesten litt sinna ut. Vet ikke typen, kjenner ikke merket på panseret? Når kveldsmørket kom ble det om ikke enda mer stemningsfullt rundt i byen. Vi tusla litt rundt på streeter’n før vi bestemte oss for å gå på puben til Per Sandberg, han driver jo i gamle Halden hotell, og gjør det visst veldig bra! Her var det stapp fullt og god stemning. Vi kjøpte oss en øl og gikk ut å satt oss, også for å se på gatelivet med alle bilene. Han hadde nok å gjøre men han er sosial og pratsom, så slo av noen ord når han rydda bordet. Populær plass. Gikk en tur inn i hotellet i et nødvendig ærend, og hef henger det virkelig noen gamleskatter, lurer på om han er klar over det? De var litt bortgjemt og kom ikke helt til sin rett.

Vi ble kjent med Lena ifjor, hadde et par hyggelige stunder med henne i Halden og i Sponvika. Hun flyttet til Halden for noen år siden og er virkelig den mest aktive jeg vet om. De som sier det skjer lite i Halden bør snakke med henne, hun er med på alt mulig og har det gøy hele tiden. Selvfølgelig har hun bil og var med på treffet i god stil!!!Vi møtte henne dessverre ikke, og vi savner også flere av våre andre venner, men neste år kommer de så vi får planlegge litt bedre. Ble jo spontan tur hit for oss.Festningen i kveldslys er et skue for seg selv. Vi ga oss med den ene glasset og hadde fått nok. Gikk hjem og slappa av før natta. Ny dag i morgen!

Jeg må jo si at det har frista i mange år å få seg et amerikansk glis, men det har blitt med tanken. Det er jo en livsstil og krever mye tid- jeg får nøye meg med bekjentskaper og rockabilly kjoler.

Overgrodd hage og nye planer!

Nå har vi vært hjemme noen dager og kjempet oss igjennom overgrodd hekk og gressplen. 4 uker har satt sine spor, for en jobb! Men det hører med som konsekvens til fartinga. Og Torfinn har kjørt gressklipperen til borettslaget i 5 timer i tillegg, for å bli ajour med fellesområdet.Jøye meg, stakkars plommetre. Greinene er så tunge at de henger neste helt ned i gressplenen. Vi må nok ha hjelp i år for å bli av med alt, vi skal bare lage litt likør til jul- har nok syltetøy fra før. Det var ikke mye liv i sommerblomstene når jeg kom hjem, så her var det bare å klikke til med nye. Men når gresset og hekken var klippet, og alt ble fint igjen, var det jo noe som manglet. Men 2 nye høstblomster i knopp gjorde seg. Nå kan de blomstre utover høsten når vi koser oss i hagestua. Og litt småkos ved trappa var også på sin plass. Reiseplaner har vi nok enda men ikke så lenge av gangen nå.

At det er liv i tomatene, er mer enn hva jeg kan fatte, de lå bokstavlig talt utover hellene da vi kom hjem. Klarte å få bind de opp på et vis, noen grener knakk selvfølgelig- men det er mye tomat- noen chili og 2 fantastiske urter, salvie og grytetimian.

Hver dag har vi fått sms fra Peer-Gynt spelet på Gålå. Der har vært avlyst man-ons men trodde at “Hans” ville roe seg frem mot helga. Men i dag kom meldingen om at de avlyste forestillingen hele uka. Så der røyk den opplevelsen. Får nøye seg med bilder og den visuelle “hadde ha vært gøy tanken”Så da tenker vi, pokker heller- vi drar på Grensetreffet i Halden. Egentlig en tradisjon, og vi skal likevel ned på søndag så hvorfor ikke dra nå- så får vi med oss cruising, musikk og fine folk med fine klær. Mange kjente også kanskje.

Har også glemt å fortelle om det cooleste puslespillet ever, som vi fikk av gode venner fra Øland i sommer, da vi var i Korshavn sammen. De har samlet sammen en del bilder fra våre turer sammen, sendt de inn, og fått laget et morsomt og svært personlig puslespill. Kjempegøy, så det blir høstens kveldssyssel på regnfulle dager. Verdens beste folk!

Satser på fint vær uten “Hans” i helga og gleder meg både til Grenstreff, Halden, Sponvika, hytta, barnebarn, bading, lek og ørretfiske!

Når “Hans” tar rotta på oss!

Sveg er det største tettstedet i Härjedalen i Sverige. Sveg har hatt kirke siden middelalderen og i 1270 er stedet nevnt som en viktig ting- og samlingsplass. Svegs gamle sentrum består i hovedsak av gammel tre- og murgårdsbebyggelse. Denne trefiguren ønsket oss velkommen til Hærjedalen.

Sveg kirke, en middelalderkirke ombygget gjennom århundrene, sist i 1845, har et vakkert interiør og er en severdighet.

Torfinn har en onkel og tante som er begravet her, og jammen fant vi frem til gravstedet. Onkelen flyktet hit under krigen, traff en dame her og giftet seg, og ble boende her.

Vi tok inn på Sveg camping og gikk noen små turer rundt I området før det brakte løs med regnvær. Da vi våknet neste morgen så det sånn her ut utenfor bobilen.Det er egentlig helt håpløst med gressplen på campingen, det blir altfor bløtt. Det kom tom en liten jente som bada I vanndammen!

Vi bestemte oss for å bli 1 natt til for de lovte at været skulle roe seg ned. Fy flate, det hølja ned, lynte og tordnet, det var bare å gjøre det hjemmekoselig i bobilen, finne kryssord, musikk og quiz.

Meningen var at vi skulle kjøre over til Ringebu og gå fjelltur mens vi ventet på Peer-Gynt på Gåla lørdag  men nå gir vi opp. Det er meldt kaos i det området, så vi drar hjem. Meningsløst å være på tur under sånne forhold. Roer det seg ned på lørdag  kjører vi opp til Gålå hjemmefra.

Skuffet men også fint å komme hjem etter så mange uker på tur. Noen fanger må man velge plan B!

“Vi på Saltkråkan” – Perskjær

Bottenvika er det nordligste havområdet i Østersjøen, en bred og 587 kilometer lang bukt som strekker seg nordovermellom de østlige delene av Midt- og Nord-Sverige og Finlands vestkyst. Bottenvika avgrenses mot selve Østersjøen i sør ved ei linje fra 59°54’N på den svenske østkysten til Hangö i Finland Vi ble hentet av Håkan, som loset oss og bobilen frem til parkeringsplassen ved båthavna. Han hadde en fin båt og vi ble så godt tatt imot, før det bar utover til øya Perskjær, hvor de har sitt sommersted.Her ute er han og broren oppvokst, og de deler både tomt og bygninger her ute. De har to stugor hver her ute med fin brygge og badeplass.

Det var sitteplass og grillplass ute og inne var det også innglasset sitteplass med utsikt over sjøen.

Vi koste oss med Håkan og Birgitta hele kvelden, fikk god mat og vin- og praten gikk til langt ut på kvelden.

Vi ønsker oss en sånn lykt hjemme i hagen, den lager kos stemning når det blir mørkt, har sett den før men finner ikke ut hvor vi får tak i en sånn.Himmelen skiftet farger hele tiden og det var en fin kveld. Var også spådd fint vær!

Neste dag våknet vi til strålende vær, ferdig frokost og så ble vi innvitert ut på båttur med Håkan. Det er alltid gøy å se seg litt rundt omkring der hvor man er.

Ut på tur, i strålende sol og med Håkan som guide, fikk vi vite litt om de forskjellige øyene her ute. Det hadde vært et sagbruk, hotell, pub m.m men nå var det ikke i drift lenger.  Det var jo lørdag, så mange var ute på øyene for å sole seg å bade  så det var bra med folk på berga. Flere steder var organisert med toalett og sitteplasser.En ferge gikk frem og tilbake fra havnen og ut til noen av øyene. Etter båtturen satt vi i solen og grilla pølser før jeg hoppet en tur uti for å avkjøle meg. Det var 20 grader i vannet, så var bare deilig å svømme litt. Veldig rar følelse, for dette er jo brakkvann=ferskvann, selv om det er innerst i Østersjøen, og man tror man er ved sjø og saltvann. Fisken de får her er abbor og ørret. På kvelden dro Birgitta og Håkan igang grilling, så vi ble skjemt bort med koteletter  ovnsbakte poteter, saus og nydelig hvitløkskrem. Supergodt og koselig.

Broren til Håkan og hans familie hadde bursta feiring, så der var de mange. Det var stadig en eller annen som stupte i sjøen, kjørte båt, lå i sola- det var leker og quiz, musikk og latter. Fikk assosiasjoner til “Vi på Saltkråkan “- svensk familkeliv på øya!Vi er heldige som har fått så mange fine venner på Gran Canaria, som vi også kan besøke uavhengig av sydentur. Nå takker vi for oss og setter kursen mot Norge. Bruker nok litt tid på det, så vi får se hvor vi lander i natt!

Røkeri og Nostalgi

Da var det tid for å gå tur rundt i strøket for å sjekke ut hva som fantes av severdigheter. Første besøk gikk til fyrtårnet som står her. Det er helt inntakt og har nok vært flittig i bruk i gamle dager. Det var trangt om plassen men vi kom oss opp på toppen og fikk sett utsikten.

Her var det god utsikt over cafeen og røkeriet,som består av flere små trehus. Man kjøper mat i restauranten og så finner man seg et sted å sitte  enten ute el inne i et av husene.

Vi fikk på kunstutstilling også i et annet hus, men det var ikke noe som fenga oss der.

Her fant vi nok en cafe, litt alternativ sådan og med salg av glasskunst, lamper og krukker. Men koselig hage utenfor hvir man kunne slå seg ned.Jeg fant meg en liten sitteplass, men sola manglet så vi gikk bare videre.En annen kuriositet her er turistinformasjonen til Piteå, som er innredet i 60’talls stil. Her var det mye coole greier, og jeg kjente igjen flere ting som vi hadde hjemme da jeg var liten.Denne plakaten minner meg om musikken søstra mi og jeg spilte på platespilleren. Jeg må bare reise til Liverpool en gang, for å gå i Beatles sine fotspor. Står høyt på lista for “to do” ting.

I denne reolen var det stappfullt av nostalgi, særlig Hoover støvsugeren som lå på gulvet utenfor.

Typiske teak møbler, orange sofa , Radionett radio og grønne glassboller selvfølgelig og teppe som matcher.

Typisk familiebil hvor far sikkert hadde hatt og mor kattøye brillerI bagasjerommet lå denne turkofferte  men utstyr for piknik, vi hadde også sånn. Om man bare hadde tatt vare på det!

Her var det en kjærlighetsmåler/test, hvis ma  puuta på 1 kr og la 2 fingre på, så fikk man resultat opp. Den var ikke i stand nå men morsom greie fra 60 tallet da!Her ser vi en typisk dame kledd i 60-talls mote. De var jo veldig stilige i den tiden, og kjoler var populært. Jeg digger den stilen og har mange sånne kjoler selv.Vi delte en liten pizza til lunsj, på en cafe ved bensinstasjonen her og ble enige om å spise mat i bobilen i kveld, for vi har så mye i kjøleskapet. Den røkte røya smakte himmelsk og vi må kjøpe oss 1 til før vi drar.

Fiskerihytta hadde morsom trekunst utenfor, så Torfinn måtte selvfølgelig lage litt ablegøyer.

Så kom solen, så vi satte oss utenfor bilen og spilte musikk og kosa oss skikkelig. Deilig med en dag uten kjøring. Nå går turen videre og vi skal besøke noen venner på en øy utenfor Umeå.

Takk for oss, det ble en fin dag og kveld her på Jævre bobilparkering.

Her landa vi!

Da kjørte vi fra Kiruna og nedover mot Piteå. Været var skikkelig dritt, det hølja ned bokstavelig talt. All ære til Torfinn som kjører, jeg  sitter bare ved siden av og strikker. Det blir en jeansfarget sommertopp i bomull. Da vi kom til Polarsirkelen  begynte vi å diskutere hvorfor den er lenger nord enn i Norge, og svaret fant vi jo her! Plutselig så vi jo skiltet til Moose Farm og der lå de jaggu og glodde. Herregud det var fullt opp med elg i den parken. Sikkert et trekkplaster for turister, men skal de ikke løpe fritt rundt i skogen? Vi hadde fått anbefalt en bobilparlering av en venn, her i Jævre, Piteå  og her var det jammen fint.  Gruset plass med gressmatte, toalett, strøm og alt på stell. Her blir vi 2 metter for å slappe litt av, samtidig som det er litt å finne på her.Det er en fin båthavn her, og mulighet for å stå på berga og fiske med stang om vi vil. Vi får se hva vi får lyst til å finne på. Det har slutta å regne og detver meldt ok vær så detbgår an å gå ut på tur. Det er et fyrtårn her, som man kan gå opp i, og vi skal vel finne ut av hvordan og hvorfor det står her, i løpet av oppholdet. Det mest spennende er Beas cafe og røkeri.

https://www.beasrokerihamncafe.se/

Her er det så koselig maririmt miljø, og det serveres bare sjømat. Helt innafor etter vår smak.    Vi gikk innom for å kikke litt, siden vi tenkte å spise i bilen i kveld, men gikk på en smell når vi fant selve røkeriet. Der hadde de varmrøkt røye, så vi kjøpte med oss denne krabaten. Skal serveres med luxussaus og tynnbrød. Det stinker røkt fisk i kjøleskapet så den må nokfortæres i løpet av noen dager. Torfinn skal sløye den  og legge den i en boks  så sterkt lukter den😃Det er en turistinformasjon her som er innredet i 60-talls stil, som vi skal besøke i dag. Og så får dagen komme med alle de øyeblikk som oppstår. Gleder meg til å slippe kjøring og bare være på tur her!

Nam, dette var farlig godt, som det heter!