Mandagsmix

Våkna i dag til strålende sol, kokte kaffe og satte meg til i senga for å nyte. Har utsikt fra soverommet, og digger å sitte i senga med kaffen, kryssord el bok. Deilig måte å våkne på. Luksus!

Planen I dag var å vaske vinduer, siden det var +grader. Kan ikke pusse vinduer i sola,  men kom da i mål tilslutt.

Nå blir det noen sunne dager med Rikshospitalets grønnsakssuppe. Du kan spise så mye du vil, den er kjempegod og den er rensende. Gjør ikke noe med noen grønne dager.

Måtte gå en tur i sola etter vindusvasken- så deilig her uten snø, men litt isete enkelte steder, så ble mest lags veier. Godt uansett.

Endelig ble vi  ferdige med nyttårsplakaten, den har vært ferdig forsåvidt, men mangla litt tekst. Har skrevet om det før, vi pleier å klippe/lime på nyttårsaften og lage et ønske om hva vi ser for oss skal skje kommende år. Denne jula ønsket jeg meg en ny oppskriftsbok. Jeg er kanskje litt gammeldags men like å skrive ned oppskrifter. Jeg har jo samla noe oppigjennom, og gøy å ha gode oppskrifter jeg finner ell får. Liker ikke å bruke mobilen  når jeg står og lager mat. Altfor klønete!

Og så  får jeg altså denne nydelige oppskriftsboka, med bilder og hilsninger fra barnebarn. Toppen av lykke! Skal kose meg når jeg skriver i den.

God natt!

 

Hjemmeliv er deilig!

For en vakker himmel lørdag ettermiddag. Blir aldri lei  å fange /nyte sånne øyeblikk. Gikk meg en tur til Moss for å shoppe litt små artikler man trenger avogtil, men mest for å komme seg litt ut. Vurderte å sette meg ned å ta en lunsj, men nope- her er det sparing som gjelder. En pose  nudler funka fint. For planla noe helt annet til kvelds.

Da er det sånn at vi skal leve økonomisk og tenke smart- så nå gjelder det å tømme fryseren for godt fryst mat. Det ble biff stroganoff på  lørdagskvelden, gammel 80-talls rett men veldig godt.

Elsker alle musikkprogrammer, og Hver gang vi møtes er et høydepunkt. Kan ikke noe for det men synes det er gøy å høre hvordan artistene tolker hverandres sanger. Noen er platte, helt greie og andre er fantastiske eller rørende.

Når du da har strikketøy i hånda, så koser jeg meg veldig. Denne gangen blir det mitt første skjørt!

Søndagstur til Galleri F 15 og kyststien rundt Jeløya. Deilig å være hjemme igjen, selv om  vi må ha litt mer klær på her hjemme enn på Kanariøyene. Unngikk ihvertfall mye av drittværet og glattisen!

Ikke mye som minner om vinter her! Bare  veier, frisk luft og sauene er ute å koser seg med ny mat! Kom  hjem og spiste litt salat, før Torfinn benka seg med hopprenn  på TV. Jeg fant frem noter og forberedte meg på kor og sang. Det som er ekstra gøy nå er at jeg skal være med å synge jazz med et kor her i Moss i tillegg, som er et prosjektkor. Så gøy å være med og bli kjent med folk her!

Tenker at når vi da ha landa på søndags kvelden med 71 grader Nord etter villsvinkoteletter, så er vel egentlig hjemmelivet på plass!

Så da avslutter jeg bloggen med det “grønne livet” Etter jul og 3 uker ferie er det på plass med grønn linje, her kokes det Rikshospitalets grønnsaksuppe! De kommende uker blir det hverdag med nogo attåt!

Gleder meg!

Takk for oss Gran Canaria!

Beklager sent innlegg, har hatt problemer med innlogging midt oppi avreisen hjem!

Så fin kveld, ser utrolig fint ut men må innrømme at de siste dagene her nede har vært iskalde på grunn av ekstrem vind. Det har vært ubehagelig å ligge på solsenga og bading har vært uaktuelt.

Var på kinarestaurant med vennegjengen en siste kveld, billig og god mat- Torfinn bestilte kalv med Spicy saus = helt vidunderlig og mye mat!

Det er mange år siden jeg spiste and, så falt for fristelsen til å bestille flambert and. Stor var forventningen når hun kom med en flaske cointreau.

Det tente umiddelbart og veldig spesielt, rett på bordet ved siden av min tallerken. Fikk en gedigen nedtur, har aldri spist noe så tørt i hele mitt liv. Ikke en grønnsak å se og risen skulle jeg visst dele med Torfinn dem forsvant jo litt fort til hans mat. 3 av oss bestilte det samme og alle korsa seg.  Skuffelse dø lux!

Siste besøk på Oul Triangel, vår irske pub, for å ta farvel. Skulle reise 0515 så ble kort innom. Men Liza er så glad i oss og takknemlig for at vi har lyst til å være hos dem  så hun spanderte en valgfri drikke på hele gjengen.

Da vi jobbet med Country Wear, laget vi t-shirt til hele gjengen, og Liza var så god da hun kom med den på for å ta farvel!

Vinden her nede gjør at alle blir syke, enten hoste, feber el problemer med luftveiene. Vinden inneholder sand fra Afrika og kan fort tette luftveier. De er imidlertid spesialister her nede, vår svenske venn fikk to sprøyter i rumpa- og vips var han oppe å gå!

For oss er ikke ferie her i januar optimalt lenger- så vi velger nok andre reiser. Vennene herfra har vi uansett, og treffes ellers i året.

Da var 3 uker på Gran Canaria over.

Kom hjem til dette:

Så deilig å komme hjem, nå skal hverdagen tilbake- jeg vil svømme, gå tur og synge, Torfinn vil skyte, gå tur og danse.

Skulle ikke forundre meg om vi ender på konsert i Oslo i morgen.

Blogg kommer!

Al’s bar

Vår gode venn Al Simpson, fra Edinburgh, har slått seg ned her på Grand Canaria. Han spilte fast på Oul Triangel før, vårt faste møtested, men har nå åpnet egen bar på senteret Chapparal. Vi har hatt flere morsomme kvelder der, han digger når vi danser swing og linedans – og vi skaper alltid liv og røre. Vi er gode på å få med andre på dansen også.

Det er veldig gøy at Al får det til så vi stiller gjerne opp.

De kveldene Al har fri, har han Opa fra Irland som synger Soul inspirert musikk, og for en kraftfull stemme! Skikkelig bra.

Miramar på Yumbo senteret er vårt faste møtested de dagene vi velger å spise lunsj, og her er nesten hele gjengen på plass.

De siste dagene har vært preget av ekstrem kald vind og sola har kommet og gått. Ikke så mye soling, men greit å gå turer.

I kveld blir det spennende håndballkamp mellom Norge og Tyskland, så får vi se hva reste av kvelden bringer.

Nå skal vi gå oss en lang tur igjen.

Ny blogg følger!

 

Amadores

Bestemte oss for å ta bussen til Puerto Rico, for å gå promenaden langs sjøen til Amadores stranda. Håpet at været var bedre der, pleier ofte å være mindre vind og blå himmel og sol på Amadores. Det tar 20 min å gå, så er ikke lange turen.

Amadores-stranden er tilknyttet turistområdet i Puerto Rico via en én kilometer lang strandpromenade som du kan rusle på i ro og fred. Stranden er formet som en bukt, og den er omkranset av en rekke forskjellige hoteller og turistleiligheter. Amadores har vært sertifisert med blått flagg siden 2004 på grunn av den gode kvaliteten på fasilitetene: utleie av strandstoler og parasoller, samt klart og fint badevann

Ble litt skuffet da vi kom frem, for var helt overskyet. Lite folk på solsengene og litt kjølig. Nydelig strand og delikat vann å bade i, normalt hopper jeg uti med e gang, men det fristet ikke helt.

Vi spiste en lunsj og koste oss med venner før vi gikk tilbake til Puerto Rico for å finne en buss. Fikk ikke helt den opplevelsen vi ønsket, men kan ta en tur tilbake en annen dag.

Det er fint å gå langs sjøen, det går også båtertil Puerto Mogan, som er en liten perle- vel verdt et besøk.

Puerto de Mogán er en fiskerlandsby i Mogán kommune, sør på øya Gran Canaria. På 1970-tallet gjennomgikk byen en omfattende endring og modernisering. Det er en gjennomført spanskinspirert arkitektur, med smågater, restauranter, butikker og en badestrand

Strandpromenaden er tilrettelagt for vandring for alle, noen jogger, noen går trim tur med staver, noen bare tusler og koser seg.

Puerto Rico og starten på Strandpromenaden

Puerto Rico har besøk av mange norske turister år etter år. Det er bygget et nytt moderne kjøpesenter, mye er pusset opp, og strandområdet er kjempefint tilrettelagt.

Alt i alt en fin tur!

Maspalomas

Da ble det langtur ned til Faro tårnet og Maspalomas. Mange folk vandrer langs stranda og sanddynene, og mange turister bor i Maspalomas så alltid yrende liv!Ikke noe å si på været, sola skinner, 26 grader og deilig turvær. Alltid litt vind nede ved sjøen men sånn er det jo. Sjøen lager en liten elv langs strandpromenaden, og der er det en dyrepark med kameler og grøntområder. Fin utsikt over Maspalomas underveisDeilig å være på tur i sol og finvær. Koser meg glugg, og får trim med på kjøpet. Fin liten pit stop ved et kunstverk ved slutten av promenaden. Det skyet til på kvelden, og det så ut som om himmelen sto i brann.

Kveldens høydepunkt var hjemmelaget baccalao, med fisk fra Korshamn. Med gode venner ble det en svært trivelig kveld hjemme i leiligheten. Det er godt å ha et holdepunkt, slitsomt og dyrt å gå ut hver eneste dag i 3 uker.

Rock & Roll

På strandpromenaden nede på Playa del Ingles er det et yrende liv både på dagtid og kveldstid. På dagen er det handlegate og barer og restauranter, men på kveldstid er det musikk og spisesteder. Dunes and Tunes er en favoritt. Her spiller musikere fra kl 1800 og utover kvelden. Her er det også en kinarestaurant som vi pleier å gå på, hvor man kan spise så mye man vil for 8,95€. Veldig god mat, med stor fare for å spise for mye.

Nytt for oss var musikkpuben Rockabella, som har musikere hver dag. Vi hørte at det skulle være en flink rocka fyr der, så dro dit for å kose oss med bra musikk. Rundt omkring her nede spilles det mye svensktopp, så for min del er det himmelsk å høre noe ordentlig! Kelly Marlow er fra Usa, har 6 barn, og reiser rundt og opptrer her noen mnd. og spiller skikkelig rock’n roll. Du finner han på You Tube.

For et fyrverkeri av en sanger. Han ga alt, og bød skikkelig på seg selv. Rocka rundt blandt publikum og laget topp stemning. Folk ble helt i hundre, klappa, dansa og sang. Vi var nesten hele gjengen, alle våre venner, så vi kosa oss veldig. Digger sånne uformelle steder hvor det er bra musikk. På Hard Rock kafe, var det også live musikk som hørtes bra ut, men vi får ikke med oss alt. Det er flere dager igjen, så det blir nok flere turer.

Kvelden endte på Oul Triangel, den irske puben som er vårt faste møtested. Jeg gikk på en smell her om dagen, har bestemt meg for at 2023 skal være et år for å spare penger så buffer’ vokser litt, men kunne ikke la være å klinke til når jeg fant denne rocka jakka fra Desiqual.

Oul Triangel har live musikk, og det er alltid god stemning, ihvertfall lager vi i gjengen det- og når vi i tillegg har Liza, som driver stedet og er med på moroa- er man nødt til å bli i godt humør! Ellers har de siste dagene vært late dager ved bassenget med soling og bok. Rett og slett et deilig liv i 26+ grader. Vannet i bassenget er iskaldt, så du kjenner at du lever når du stuper uti. Men så godt likevel!

Playa del Ingles

I dag valgte vi å gå hovedveien ned til luksushotellet Riu, som fører oss ned til starten på Maspalomasstranden og sanddynene. Det er lett å gå bortsett fra at vinden føyker mye sand opp på gangveien.  Det er et fasinerende syn, og vi har vandret mange ganger i sandbakkene men når det  blåser mye er det ubehagelig. Men vi skal gå den lange runden fra Playa til Maspalomas en dag det er litt roligere vind litt senere i ferien.

Minner ikke så mye om vinter og sludd, glatta og vanskelige kjøreforhold her. Koser meg i sol og varme men kunne ha unnvært vinden.

Utsikten over Playa Ingles  når vi kommer frem til enden av strandpromenaden.

Når du setter deg ned etter å ha gått tur, og nyter å sitte og se på livet. Fine stunder med litt refleksjon.

Det er godt å være sammen!

Gode dager!

Dagene flyr avgårde her nede på Gran Canaria. De feirer enda jul her, og det er pyntet alle steder, litt rart siden vi hemme er ferdige med alt som har med jul å gjøre nå.

Varme og sol gjør at blomstene trives godt.

Langs strandpromenaden som vi går på tur hver morgen, har de laget en kaktuspark. Det finnes over 1000 arter, og her er det beste klimaet for kaktuser.

i dag hadde masse krabber forvilla seg opp fra sjøen, om det skyldes høy og lavvann vet jeg ikke-  lå på steinene og koste seg.Overskyet men perfekt turvær. Ingen soling i dag, men uansett bedre enn å gå på brodder hjemme!

I kveld dro vi avgårde iført rockabilly klær, for skulle høre på en duo som spilte live, sammen med en gjeng av alle våre venner her nede.

Det gode liv nytes og vi blir 2 uker til.

 

Gran Canaria

Endelig satt vi på flyet til varmere strøk. Fir et snøkaos vi har her hjemme, var såvidt vi turte å kjøre bil til Gardermoen, men det gikk bra, så lenge man avpasser farten etter forholdene. Det føltes helt utrolig å skulle gå av flyet og komme til sol og 20+ Denne gangen hadde vi leid en leilighet gjennom Airbnb og var veldig spent på den. Viste seg å være like flott som på bildene, og lå i tillegg sentralt med kort avstand til alt. At det går an, noe så deilig- ikke en snømåke å se, kun blå himmel og deilig svømmebasseng. Her skal det nytes, leses bok og bades! Skyfri himmel, palmer og sol-paradis!

En musikervwnn har startet en egen pub, Al’s bar og vi måtte selvfølgelig innom å hilse på. Stor stemning når irlendere og engelskmenn er ute på pub, sang og klapping- og når vi dro igang dansen ble det jo helt topp stemning.

Våknet neste dag til nydelig vær, og tok på oss gåskoa. Vi har en fast tur fra Playa til San Augustin som vi liker å gå hver morgen, strandpromenaden er fint tilrettelagt og vi koser oss med en morgentrim. Det må til når man lever det gode liv.

Livet er gidt i sol og varme- lurer litt på om jeg er litt “skapt” for det!

På vei tilbake har vi en cafe, med utsikt over hele området, hvor vi stopper og sitter å nyter livet..

Heldig er jeg som har en venninne som er glad i å bade. Hver morgen hiver vi oss uti og tar morgenbad. Bassenget er ikke oppvarmet, så vi kjenner at I lever, for å si det sånn.

Bare det å gå i shorts og solliv er en lykke, når vi vet hvordan det har vært hjemme helt siden november!

Det går ikke an  å ikke nevne Oul Triangle, en irsk pub på Playa del Ingles, som drives av Liza og Vaghn, som har blitt gode venner. I år hadde vi heklet en bøttehatt, og Liza tar ikke 5 øre for å lage god stemning, så den gikk rett hjem, for å si det sånn.

Hun dro det litt lenger og kledde på seg parykk i tilegg så stemningen ble jo helt max- jeg flirte til jeg ble helt satt ut. Veldig gøy når vi treffes alle sammen- nå er vi 9 par, fra Norge og Sverige, som pleier å møtes her i januar. Ellers i året treffes vi på Øland, Evje, Korshamn, Køge, eller andre steder- så vi har blitt nære venner.

Gleder meg bare til å være her i 3 uker og håper uværet hjemme gir seg. Fortsetter det sånn er det fristende å bli her nede fast i alle de mnd det er sånn hjemme. Men vi er jo så glad i  gå på ski, men da må det jo være mulig å komme seg til fjells uten å risikere å havne i grøfta.

Her har vi mange gøyale dager å se frem og har ingen bekymringer overhode.