Båt og sykkeltur til Fiskebäckskil

Søndagstur i sterk kuling, hva gjør man? Kler på seg bukse og boblejakke- hiver seg  på sykkelen og drar til Lysekil for å ta båten over till Skarvø og Fiskebeckskil. Digger å finne frem til nye steder og turmuligheter og oppleve det som et rundt deg der du er. Sykkelen var det bare å trille ombord på båten og billetten kosta 42 kr. Ingenting å si  på det, så bare Lysekii forsvinne i det fjerne og tenkte at dette lignet litt som å dra til Koster.Sommerhusene lå tett, og det var små veier rundt omkring, oste av sommer og sjarm. Var også fine sandstrender så er nok et populært badested så nærme Lysekil.Fin liten sommerby vi kom til med typiske svenske stugor, sikkert et yrende liv her på sommeren. Klatra opp på en liten høyde med denne mølla- før i tiden kverna de mel her på gammel måten.

Vi fant en sykkelvei, og dro avgårde mot nordsiden av øya. Koselig sykkeltur- var ikke lange turen over til nordsiden, så var gjort etter 5 km men ble jo litt trim likevel. Sikkert flere muligheter for sykling  men  vi var fornøyd og valgte å ta båten over på samme billetten som varte i 90 min. Vel tilbake i Lysekil syklet vi tilbake til cowboy bakeriet. Ville gjerne kjøpe med oss noe hjem. Skikkelig blid dame bak disken, hun pratet og forklarte innholdet i bakevarer sine  og fortalte at hun snart skulle stenge for dagen, for skulle hjem å feire morsdagen.

En fornøyd cowboy utenfor bakeriet.

Vi falt for dette brødet, dansk rugbrød- så da var det bare å stikke innom Coop for å kjøpe sild til Torfinn.

Torfinn måtte selvfølgelig også kjøpe denne kaken, vi er ikke noen kakespisere egentlig, men jeg tror det var pga cowboy boots pynten.Vi bestemte oss for å finne en restaurant i le for vinden, og sette oss I sola for å spise. Like greit, siden vi hadde tatt ned forteltet på campingen. Torfinn bestilte laks, og for en lykke- den var knallgod. Oppskriften skal kopieres hjemme fikk jeg beskjed om. Gøy når man får servert noe skikkelig godt!

Jeg har en svakhet fir blåskjell, og siden det sto på menyen, bestilte jeg det. Men for en skuffelse! Var rett og slett ikke godt- sausen smakte saltvann og var overhodet ikke god og skjella var små og tørre. Ja ja, var ikke min dag i dag- men kosa oss i sola med et glass øl , og planla neste tur som går til Sørlandet.

Det ble totalt litt over 1 mil på sykkelen, så fin liten tur. Da vi kom tilbake til bobilen, monterte vi leveggen, og satte oss med bok, strikketøy og musikk- og nøt resten av kvelden der. I morgen skal det ikke blåse, og jeg gleder meg for er møkka lei!

Vi blåser bort!

Åpnet dagen med luksus frokost. Hjemmebakt rundstykke med stekt lakseburger og krepsehalesalat. Nam! Det var meldt fint vær og litt mindre vind, så vi var optimistiske og bestemte oss for å nyte dagen ute på Svaberget. Vi fant oss en fin plass som lå i le, og rigga oss til i sola. Torfinn ville prøve fiskelykken, og jeg hadde håp om å få brunet meg litt, og kanskje hive meg uti. Men fy flate, det ble heller til at jeg tok på meg ullgenser. Vinden er iskald og det er ikke mulig å kle av seg noe særlig Jeg holder på å lese ferdig denne boken, kun noen få kapitler igjen. Anbefales! Den beskrives som verdens vakreste bok, og er veldig rørende. Handler om Violette, som lever et stille liv som gravlundsvokter i en landsby i Bourgogne.

Vi ga opp etterhvert, og gikk hjem til bobilen for å søke ly. Vi satte opp vindskjerm og lagde oss en liten solplass utenfor bilen. Med bok, strikketøy og musikk fikk vi likevel noen fine timer I sola. Men så var det slutt- vinden økte på og med 16 i kasta, var det fare for både vindskjerm og fortelt. Vi rakk akkurat å spise middag, før vi måtte demontere alt sammen. Men det er heldigvis fort gjort. Resten av kvelden ble tilbrakt i bobilen med litt nyhetssendinger på I-Pad. Må jo helt ærlig si at jeg begynner å bli litt frustrert over været- er det ikke mulig å få litt varme snart?

Jaja, ny dag I morgen- planlegger å ta en båt over til en øy som det skal være fint å sykle på. Vi satser på det!

Ut på tur!

Vi har lenge hatt lyst til å dra en tur med bobilen, for å slå oss ned på en camping og få testa alt utstyret vårt. Vi har både fortelt og levegg, og det er ikke alle turer vi får brukt alt sammen på. Vi landa på Siviks camping ved Lysekil, det var heller ikke så langt å kjøre. Her er det langgrunn sandstrand, fiskemuligheter på svaberg og sykkelavstand inn til byen. Bohuslen har mange vindmøller, og du ser de overalt. Måtte ta en tur ned for å kjenne på vanntemperaturen, det blir vel et bad etterhvert.   Det er  deilig ved sjøen, og floraen lukter kjempegodt. Da forteltet var satt opp, var det tid for kos. Det blir som en liten stue, og vi har stekeplate og air-fryer så middag er no problem. Det ble salat, stekt potet og marinert svin indrefilet. Nam! Å våkne I bobilen til en ny morgen, sette på kaffen, finne Hansens kryssord og strikketøyet, ja da er det enkle ofte den beste lykke! Vi hadde jo lyst til å utforske Lysekil, så tok sykkelen fatt. Torfinn sliter litt med et kne, så sykling er et fint alternativ. Vi dro til Gamlebyen ig Nordre Havn, og der var det fint laget for sykling og gåing. Vi kunne sykle langt avgårde langs svaberg og det var snekret vei langs hele havnen. De har fokus på fisk her , selv kunsten  viser at vi er i en fiskeby, Torfinn måtte selvfølgelig gjøre noe sprell med det. Vi har peilet oss inn på et fiskeutsalg så vi går nok på en smell! Kunstgallerier har fin park rundt seg, med flere skulpturer og det er også utecafe ved galleriet.Jeg har lett etter nye sneakers på nett, men har ikke funnet noe godt tilbud, så stupte inn på Sportshopen i Lysekil for å snoke. 15% på alt, så  kunne jeg ha flaks? Jada, 2 par for 1045kr- jippijau! Superglad! Leste på nett at det var Cowboy cafe og bakeri i Lysekil, så måtte selvfølgelig innom der. Bitteliten, men alt inventar var bygget i saloonstil. Tøfft.  Vi falt for disse tallerknene, men 390 – SV kroner pr stk. var for drøyt. Gøyale uansett! Tid for lunsj, og vi slo oss ned på  en hipp restaurant på kaien- den var lun og fin i sola, mye vind i dag og den var kald, men her var det skjermet så varmt og godt. Gikk for en fiskeburger begge 2 og det smakte himmelsk. Skikkelig god! Herlig å være på tur og digger å sitte og se på og nyte livet.  På vei tilbake syklet vi igjennom parken i Lysekil, veldig flott med Lasse blomster og kunst, og benker folk kan slå seg ned på, og lekeplass for barna. Fant så veien opp til kirken, her var det bare å skifte gir og tråkke på!

Kirken er den største i Bohuslen og er bygget i gotisk stil. Historien til kirken er:

“Sägnen förtäljer att när kyrkan återuppbyggdes på fastlandet  blev allt man byggt på dagen på ett oförklarligt sätt raserat under natten. Detta upprepades flera gånger. Slutligen drog man slutsatsen att Gud inte ville ha kyrkan på den platsen. Då skulle Gud själv få bestämma: Man spände ett par hästar för en av de gamla kyrkstockarna och lät dem gå vart de ville. Hästarna stannade på det ställe som idag heter Kyrkvik (en svacka, där det förmodligen växte fint gräs) och där byggdes kyrkan.”

Prekestolen var litt av et kunstverk, men flotte utskjæringer som var en historie I seg selv. Vi traff en svært blid kirketjener, som gikk rundt å tørket støv av alle sittebenkene.

Kirken hadde enormt mange glassmalerier, og inne i alterrommet var de utrolig flotte.Der vi kom inn i kirken, sto det et lite bord med små papirlapper og skrivesaker. Der kunne man skrive et bønn til Gud, hvis man hadde noe på hjertet, og putte den ned i en sprekk til et hemmelig rom- og den ville aldri bli lest av noen – kun mellom deg og Gud. Spesiell opplevelse for de som ønsker det. Utsikten utenfor kirken var flott, vi så utover hele Lysekil, siden kirken ligger ganske høyt over byen. Den er også derfor veldig majestetisk og lett å se når man kommer inn till byen.Da vi sykla inn yil byen fant vi tilbake til et fiskeutsalg utenfor Coop. De hadde sjøkreps til 198,- kg og vi klinka til. Ble litt fiskekaker, krepsehalesalat og aioli i tillegg. Nå skulle det bli et herremåltid til kvelds! Vi rigga til med sjøkreps, rundstykker , aioli og hvitvin.  Fy søren så godt, vi kosa oss glugg. Er nok redd for at vi må tilbake dit før vi drar hjem. Vi er litt over gjennomsnittet glad i sjømat begge to.

Deilig dag og kveld på tur- vi har det som plommen i egget!

Årets første sjøbad

Da har vi vært på en familietur til hytta i Mørvikveien, Svalerødkilen. Det er mitt barndomssted, og jeg digger å  være der. Bildet er fra favorittstedet mitt, badeplassen på Varpet ved Flatskjær. Denne stenen har jeg sittet på siden jeg var 5 år, og hoppet fra Svaberget ut i sjøen.

Barna ville rett ned for å bade, noen var litt tøffere enn andre, men etterhvert fikk hele gjengen+ meg prøvd oss uti. Det var ca 12 grader tipper jeg, så vi var ganske kjappe. Men unga gikk ut flere runder, så hadde det gøy!   Det ble kveld før vi var ferdige, og jeg er fasinert over hvor forskjellige solnedganger det alltid er. Har tatt bilder av utrolig mange og ingen er like. Vi skulle fiske krabber, men det var ingen å få! Første gang vi har opplevd, det pleier å være massevis. Men jeg har heller aldri sett sånn lavvann som det var nå. Utrolig lite vann så kanskje det har en sammenheng. Men de fant sneglehus isteden og ble fasinert av innholdet i dem, så hadde det gøy med å utforske de. Lørdag hadde vi grillkveld ute  i strålende sol. Kune ikke vært bedre sommervær, vindstille og strålende sol. Hele dagen hadde vi badet, lekt og vært ute, så alle  var skrubbsultne. Spilte badminton og “Vil du vedde” før unga stupte I seng. Vi voksne avsluttet med kortspillet 10’er. Kos dag.

Søndag tok Torfinn med seg unga til Kongegrava mens vi andre tok en malingsøkt på hytta. Kongegrava er et populært turmål, det har et historisk sus over seg- man ser tydelig gravstedet  og kan legge seg nedi og steinlokket som lå over graven er intakt. Ungene elsker å høre om historien fra vikingtiden.  Turen videre gikk til Gapahuken, litt brus i koppen, og utforskning av plassen, det er skytterlaget som eier stedet, men er til fri benyttelse for alle. Toalett og grilllplass  bord  og stoler inne  i gapahuken- vi har hatt fest og grilling der flere ganger. Returen til hytta går på turvei ned til Svalerød gård. Da var de så svette at det var ny runde med bading nede ved sjøen. Sommerlivet er herlig!

Sommerleker er en fast tradisjon, så det var gøy å få med hele gjengen på det før vi skulle reise hjem. Løypa startet med å si navn, fødselsdato, adresse og mobilnr. Så var det å balansere på planker, hoppe triks på trampolinen, klatre opp fjellet med klatretau, skli ned en sklie, hoppe 10 hopp med  hopppeball, stille lengde, 3-steg og 60 meteren. Full innsats fra både små og store.

Tror alle var enige om at vi har hatt det gøy på hytta denne helgen!

Får  jo nesten dra hjem noen dager for å snu i døra for å dra på pinsetur- sikter oss mot Sverige men vil ikke dra så langt. Følg gjerne med.

17.mai på Jeløya🇧🇻

Gratulerer med dagen, Norge. Bildet er fra Nesparken i Moss hvor det er pyntet til fest! Det er her barnetoget stopper  det er taler  sang og underholdning.

Vi startet dagen og feiringen med en frokost i hagestua. Ristet pariserloff med eggerøre og laks, kaffe og et glass “bobler”. Vi vet å kose oss og ingen skulle ut å kjøre, så i dag var det lov med en utskeielse. Moss roklubb har tradisjon på å starte 17.mai med og ro fra Moss og ut i kanalen, og vi ser jo alt som skjer i kanalen her hjemmefra.

Vi hadde  lyst å gå ned på Jeløya for å se på folkelivet, etter barnetoget pleier mange å samles på uteserveringen på brygga.

Det var litt kjølig, så fant frem kåpa jeg kjøpte på Fønix for noen år tilbake, den er litt morsom synes jeg og passet jo fint til kjolen.

På brygga var det masse folk, og god stemning allerede, de fleste bord var reserverte  menn vi fikk sitte ved et bord helt til de som hadde bestilt det kom, så det gikk jo fint. Fisketorget er en populær plass, særlig for ungdommen. Men vi koste oss I sola, og fikk samtidig gått oss en tur før lunsj..

Vi har lenge hatt lyst på blåskjell begge to, så da passet det perfekt som lunsj på 17.mai. Kjøpte et nett på Meny, og de var kjempestore og flotte- mye kjøtt inni. Kokte de med hvitvin og fløte, litt løk, hvitløk og gullerot. Snadder! Skulle egentlig ha en gjest på lunsj, men hun be syk dessverre.

I år droppet jeg bunaden, den hadde ramlet av hengeren og var blitt så krøllete, så den må jeg gi mye omtanke for å få orden på igjen.. Men julekjolen min fra Fønix funker jo også like bra som 17.mai stas!

Etter lunsj var det klart for bilkortesje gjennom Moss og til Jeløya, og der litt gøy, for den kommer i gata der vi bor. Gikk ut og filma hele greia, og de tuta og vinket. Fine biler, blide folk, og morsomt innslag på 17.mai.

Så var det klart for kaffe og kake. Det enkle er ofte det beste, eplekake med krem er vår favoritt, alltid digg! Ikke mye vi orket, men godt med en liten bit uansett.

Båtkortesjen i Moss er en fin tradisjon, og i år var vi egentlig klare for å være med selv- men siden vi hadde tatt et glass vi  valgte vi å se den fra terrassen Masse båter og god stemning

Torfinn gikk en tur for å hente en kartbok i bobilen, og vips så ble vi bedt bort til naboen. Hadde en koselig prat på uteplassen, mange fiskehistorier, han er fra Nord-Norge og deler Torfins interesse for fisking.

Vi avsluttet etterhvert for det ble litt for kaldt til å sitte ute. For mange år siden kjøpte vi oss en elektrisk raklett  som vi har brukt et par ganger kanskje. I kveld hadde vi tenkt å teste den ut igjen, siden vi nå har så fin terrasse og sette den på ute. Men vi var så frosne etter å ha vært hos naboen, så valgte å sette oss i hagestua med dørene åpen itilfelle osing

Vi hadde reinskav, sopp og bacon, og stekegrønsaker. De stekte vi først i ovnen, og så la vi de på spader som hører til og putta de under så de holdt seg varme. Det var skikkelig gøy å få det til, så nå planlegger vi å bruke den mer og finne på andre menyer. Ikke oste det særlig eller. (Bildet er kopiert fra nettet)

Deilig med terrasseliv, koselig å ha en rolig 17.mai feiring hjemme med god mat og god prat. Planlegger helgen på hytta og hvor vi skal reise med boblen neste uke. Og fikk likevel med oss mye av det som skjedde, samt sosial stund hos naboen.

Ble en fin 17.mai!

 

 

Festival og ut på tur i Nyhavn

Det var ikke mulig å blogge på båten til København, for det var ikke signaler på lugaren. Men en liten oppsummering av en fin tur kommer her. Tok toget inn til Oslo for bare stress med bil, en fornøyelse nå med kun 32 min og honnør billetter😆

Hadde god tid til båten, så satte oss i sola og tok en utepils. Hyggelig start på turen, i Oslo er det yrende liv non stop.

Da vi hadde sjekket inn på båten, gikk vi opp på dekket og til Sky bar. Der var det allerede stor stemning, og super deilig i sola. Plutselig sto Torfinn og snakket med et par, som også fotograferte som bare pokker. Da vi kom bort ble det full pakke med alle 4. Typisk, det skjer alltid noe når Torfinn tar på seg hatten! Det var Aftenposten, som var ombord for å lage en reportasje om Sputnik, som fylte 80 år  og så ville de også ha med stemningen ombord om vi som var tilstede. Så nå blir vi kjendiser igjen, er ikke første gang! På tur for å lete etter lugaren, traff  i en kjernekar fra Bø i Telemark- når han fikk øye på Torfinn, stupte han inn i lugaren for å hente gitaren og vipps så fikk vi en privat liten mini konsert. Digger at det skjer sånne spontane ting, veldig gøy!

Da var det klart for Sputnik på scenen første kvelden. Han fylte 80 år og hadde jubileumskonsert. Aftenposten gikk rundt og tok bilder og snakket med folk. Til stor begeistring for ungdommen, som fylte opp dansegulvet, og hoia på! De på utdrikningslag hadde også stor moro av Sputnik. Og han spilte alle sine slagere, selvfølgelig- til stor jubel. Vi måtte jo bare smile av hele greia og være med på moroa.

Etter Sputnik var det tid for Terje Sending  og The Boots Band,  også en bekjent av Torfinn. Vi har truffet de rundt om på festivaler, da vi drev Country Wear. De lagde også god stemninng, vi hadde vært på linedanskurs før på kvelden, så fikk prøvd noen av de dansene. Siden  ha også spilte litt Elvis, ble det litt swing også. Ikke mye tid til å sitte stille her i gården! Likevel ikke all musikk som fenga like mye, så vi avsluttet kvelden i pianobar med en trubadur. Koselig det også, da går an ihvertfall å prate sammen.

Da båten la til kai lørdag morgen, var vi så klare for en tur til Nyhavn, det er så koselig å gå promenaden, se på folkelivet og føle på vårstemning!

Vi fant oss en gastropub mitt i folkehavet, men det er helt perfekt- når vi først skal spise sild, skal den også smake bra! Og det var knallgod mat-men litt godt i glasset og sola midt i fjeset ble det en “høydare”

Tilbake på båten satte vi kurs mot soldekket igjen. I akterenden var det en badeavdeling, og da vi så at det var ledig, hoppa vi i boblebadet. Kjempedeilig! Hadde besøk av en liten jente oppi der  som hjalp oss  med å sette på boblene. Vi ble gode venner, badenymfe som jeg er!

Etter litt søvn og mat ble det tid for musikk igjen. Det var utrolig mange ungdommer, utdrikningslag i alle varianter, folk som skulle på hyggetur  og folk som ikke ante noe om countryfestival ombord.

Fullt trøkk og stor stemning da  Steff Nevers entret scenen. Vi var mange linedansere, så vi heiv oss med og laget skikkelig show. 

Så hyggelig å treffe Steff Nevers igjen, har jo kjent han gjennom en del år nå, men altfor lenge siden vi har hørt han på sscenen.Vi traff han på tax free butikken, så fikk oss en god prat.Vi har hatt mer kontakt siste åra etter han begynte å male. Vi har kjøpt maleri av Willy Nelson og Johnny Cash av han, synes de er helt “konge”Vel tilbake i båten var det klart for musikk. Det var utrolig mange ungdommer, utdrikningslag i alle varianter, folk som skulle på hyggetur  og folk som ikke ante noe om countryfestival ombord. Ake ungdommene var i strålende festhumør og kalte Torfinn for “Sjef” og oss andre for Gamlingene. Tjohei!

Våre venner fra Evje var godt fornøyd med å være på tur, blide som alltid.  Vi traff også 3 koselige linedansere fra Tønsberg  et nytt og hyggelig bekjentskap. Vi dansa og sto i kvelden lang.  Etter å ha kommet oss hjem, kjente vi godt at det hadde vært gøy, men hektisk, så deilig med en rolig kveld på terrassen. Vi la oss tidlig og fikk sovet oss til normalen igjen.

Alltid koselig med tur til København, men liten bismak av at det har blitt så dyrt grunnet kronekursen. 100NKR = 150DNK

Må uansett unne seg litt avogtil, men tenker at vi nok ikke prioriterer dette hvis det ikke er noe helt spesielt!

 

Våronn, Norgesmester og “litt stille før stormen”

Det har vært litt stille fra meg på bloggen i en periode nå- ikke det at det ikke har skjedd noe, men det har vært ganske travelt- og jeg har ikke prioritert å skrive på en stund. Men nå starter alle vår og sommerplaner. Bobilen og båten er klar for nye eventyr, og det er vi og!

Etter båtpuss var det herlig med det første grillmåltid på terrassen, å spise ute har sin egen sjarm. Håper det blir mange flere, både på hytta hjemme og i bobilen.

Jeg har jo skrevet tidligere om konserten med Moss Vocalis i Moss kirke. Jeg har bestemt meg for å fortsette å synge der, så da prøver jeg å få det til å funke å være med i 2 kor. Moss Vocalis og Skikoret er helt forskjellige  så det er en morsom kombo. I Moss .åjeg virkelig øve mye på sangene, og det er gøy å sitte ved pianoet igjen.

I Moss er det en cafe som heter Nobel, som er i et gammelt fasjonabelt lokale- høyt under taket og gamle møbler, koselig stil og veldig god mat. Alltid mye folk.. Stakk innom og koste meg med kaffe og nydelig “tilslørte  bondepiker” hei en dag, nam!

Vår første bobiltur gikk til Grebbestad. Vi tok en tur med gutta til Torfinn, installerte oss på campingen, noe de syntes var stas.

Det er veldig fint i Grebbestad og alltid folkeliv. Vi var ute en tur å spiste pizza, og var på badelandet i Tanumstrand, som ligger et steinkast unna.

Fin minigolfbane på campen som vi også måtte teste ut, Torfinn var skeptisk for hadde aldri spilt det før- men det endte jo med at han vant hele greia.

Så var det tid for dugnad på hytta. Det er tradisjon å zamle gjengen for å klargøre både hytte og båter for sommersesongen  Siden Torfinn skulle til Byrkjelo på NM i svartkrutt, ble jeg værende resten av uka for å male.

Det er veldig deilig å være på hytta, og passet perfekt å jobbe i eget tempo for å sine opp hele stedet. Likevel tid til litt kos på kvelden, Thom Kai suppe med scampi og et glass hvitvin smakte fortreffelig etter en lang økt med malekosten!

Når blomstene kom på plass i alle krukkene, da lukter det sommer og jeg får bare lyst til å være der nede og nyte!

Jeg må jo si at jeg ble ganske fornøyd med resultatet, alt er malt og hytta fremstår som fresh igjen. Koselig for alle, og med tanke på at vi sannsynlig får besøk av amerikanske slektninger i september, som skal bo her- er det jo litt ekstra stas.

Med sliten nakke og stive fingre etter å ha holdt i malerkosten og malt oppunder tak, er det ekstra deilig å synke ned i boblebadet og nyte innsatsen som er gjort.

Torfinn hadde suksess i Byrkjelo, det ble 2 gull, 1 sølv og 2 bronse, Ikke verst for en 70-åring!  Kry kar, og det må jaggu være lov!

Et par dager med sang nå, og så setter vi kursen mot København og countrycruice sammen med gode venner. Og det skal bli så gøy og deilig å slappe av litt og høre god musikk. Digger København, og gleder oss til å spise sild/danske smørbrød og å ta en lille! Ikke minst gleder vi oss til å treffe Steff Nevers igjen, og endelig få høre han spille.

Ship ihoi!

Følg med om du vil, nå blir det mye farting fremover og bloggen oppdateres hyppig! Mye gøy på plakaten.