Isbading på høyt nivå!

Det er tradisjon i en del av familien å isbade i romjulen, og siden Jeløya har fått badstu, ble den booket inn av svigerdatter.

Vi ladet først opp med  en koselig middag,  lammestek og is med lune bær. Godt og hyggelig stund med familie.

Jeg går med en isbader lyst I magen, men får den liksom ikke helt på plass. Har alltid vært en ivrig bader og har kasta meg ut i iskalde fjellvann m.m men akkurat isbading sitter litt langt inne. Men nå når vi bor sånn til, pluss at det fullt av folk som isbader her på Jeløya, er det en aktuell aktivitet.

Badstua drives av kjeden MadGoats og er en flytende badstu som ligger ved havna på Jeløya, ved siden av bobilparkeringen. Du bestiller tid, 2 timer, og fyrer opp badstuen med ved. Det hadde vært folk der, så den var allerede god og varm.

Herreminhatt så mye folk. Det var stapp fullt av badeentusiaster, ble helt sjokkert jeg. For noen tøffinger. Det er en luke inne i badstua, hvor man kan hoppe ned i vannet, men de fleste foretrakk å gå ut på brygga.Alle stilte i badedrakt, mens jeg hadde gardert meg med superundertøy, sokker, lue og votter. Jentene bare flirte av meg, men pytt- jeg ble med inn i badstua ihvertfall. Tenkte kjapt at hvis jeg skal isbade for første gang, kan jeg ikke gjøre det med så mye folk rundt meg!Førstemann ut var denne tøffe frøkna, jeg er skikkelig imponert, og det er ikke første gang!Så var det storesøster, hun gjør det så lett som ingenting- det naturligste som fins???Så var det mor selv, som er selve isbade dronninga. Hun isbader hele vinteren, og kan alle teknikker rundt det- og er selvfølgelig en inspirator og har fått sønnen min og jentene til å være proffe isbadere de også. De koste seg i badstuen i 2 timer, og badet totalt 5 ganger hele gjengen!Det var jo skikkelig idyllisk inne i badstua, men dette må jeg nok bruke litt tid å øve meg på. Skulle nok gjerne vært alene uten andre folk første gangen jeg prøver. Tror jeg starter med å prøve nede på stranda her, uten badstu, for å teste ut “grensene” mine og utfordre topplokket!

Jeg vil og vil, men får det foreløpig ikke til!

Bowling er gøy!

Åh jøye meg så deilig det er å våkne til strålende sol! Etter flere dager med stengte butikker, var det på med sekken og gå avgårde for å fylle opp med litt tilbehør. Vi valgte å gå snarveien langs stranda, og.det var helst nydelig nede langs sjøen i dag!Første stranda er 50 m unna der vi bor, og der var det et ungt par som isbada. Det så idyllisk ut men kaldt! Det er mange isbadere her, mangler bare at jeg også blir en av dem!

Planen i dag var å ta en tur ut på en ny irsk pub som har åpnet i Moss, O’Learys. Der har de fotball på tv, shuffelboard og Bowling. Burde selvfølgelig aldri ta med Torfinn på fotballpub, for da forsvinner all samtale! Han er “hakket” over normalt interessert i fotball.

Vi hadde bestemt oss for å spise mat, så vi landa på jalapenoburger med cowlslaw. Var helt grei, men ikke noe mer enn det heller. Uansett deilig å gå ut og spise.Vi hadde bestilt bowlingbane, så etter å ha sunket maten var det bare å gjøre seg klar til kamp. Jeg digger Bowling, selv om det ikke er så ofte jeg spiller, men jeg er god- så det er vel derfor jeg synes det er gøy!Bowlingen er flunka ny og det var veldig glatt gulv, så det tok noen kast før vi fikk justert oss inn. Lønner seg nok å spille 2 runder. Men vi hadde det gøy og fikk dreisen på det etterhvert. Og jeg vant!Koselig tur ut i Moss, vi finner på ting selv om vi er hjemme i romjula. Nå er det meldt så mye snø at vi lurer på om planene om å feire nyttår på hytta ryker, men vi får følge med på været og ta det på sparket.

I dag kommer litt av gjengen hit, de har leid badstu og skal isbade. Hjelpes meg, vi får se hvordan det går!

Blogg kommer.

Romjul og kino

Ikke helt det store været, det var jo meldt sol, men likevel ble det en runde rundt på Kysstien her på Jeløya. Det er deilig å komme ut litt i frisk luft etter så mye god mat og sosialt liv.Langs sjøen her kan det ofte være litt rått, og det blir litt “tåkete” natur.Dagens andre utflukt var å komme seg på kino for å se den nye norske krigsfilmen Konvoi.

I fjor fikk vi filmen om norske krigsseilere som gikk i konvoi over Atlanterhavet. Nå kommer dramaet om de som fraktet krigsmateriell til Murmansk under andre verdenskrig. Vi er interessert i norsk krigshistorie, og denne hendelsen har vi ikke lest mye om, så var veldig spente, særlig fordi det var så fine norske skuespillere. Den svenske skuespilleren Adam Lundgren var veldig god!

Dødsskrekk på åpent hav og dramaet som utspant seg mellom mannskapet ble godt beskrevet, og historien er jo i tillegg sann. Konvoi har fått veldig god omtale, men vi synes den var litt tam i perioder, men for all del interresant. Krigsseilerne var bedre synes vi.

 

Beste julaften!

Nå skulle vi feire julaften i Ski, en tradisjon vi har hatt før og som er veldig koselig siden mange av oss bor der, og som gjør at det er lettere å samle alle samtidig.Vi har det sånn alle tar med seg det de vil ha av mat, siden vi alle har litt forskjellige mattradisjoner. Zim sala bim, så ble det et julebord full av delikatesser, i tillegg til ribbe og pinnekjøtt- helt nydelig mat.

Tradisjonen tro samlet vi oss rundt pianoet om sang julen inn, det er alltid koselig..Det som gjorde kvelden til den aller beste for meg var at alle 6 barnebarna var tilstede. Det er lenge siden og det var helt fantastisk for et bestemorhjerte.

Kaffe, kaker og julefreden senket seg og vi var klare for gaveåpning. Vi tar det rolig slik at alle får alt med seg, og skriver “gåter” på tilogfra lappen så vi må gjette innholdet.

Men hva skjedde, vi skjønte at noe var i gjære, så barna begynte å rope på julenissen- men vi måtte til slutt klinke til med å synge På låven sitter nissen med sin julegrøt! Da hørte vi Ho Ho Ho og verdens fineste nisse kom inn av døra.

Rare greier, plutselig ble ungene stille som en mus og satte seg pent ned i sofaen, ventet på hverandre, takket for gaver og de aller tøffeste klemte også nissen.

Koste oss alle sammen, takknemlig over alle disse fine folka i livet mitt. Nå nytes noen dager her på Jeløya. I dag skal vi gå tur og dra på kino for å se den norske filmen Konvoi.

Blogg kommer- fortsatt god jul!

God jul!

Alt her hjemme handler om stemninger, god mat, familie og venner- og å finne julefreden. Men dette året er veldig spesielt for oss når vi tenker på krigen som pågår, utbruddet på Island og all annen nød i verden.

Derfor har julesangen Himmel på jord en ekstra sterk betydning for meg denne julen. Jeg tar med meg noter, og skal samle flokken rundt piano i kveld.

Håper at alle som leser min blogg i dag kan stoppe opp å tenke på hvor godt vi har det, jeg er utrolig takknemlig for det og prøver å bidra med det lille jeg kan- men alle monner drar heter det!

Riktig god og fredelig jul fra meg!

Hei, igjen- laaang blogg!

Hei, til alle mine lesere!Nå har jeg hatt en veldig lang pause fra bloggen min, jeg har ikke hatt noe energi på den siste tiden- mulig skyldes det mørketida, november er ikke min favoritt mnd, men jeg tok uansett et valg om å ta en pause.

Men nå tenker jeg at det skal bli gøy å fortsette videre inn i det nye året. Det har skjedd litt siden sist, så her kommer en liten oppdatering. Bær over med at denne bloggen blir lang, les det du gidder!

Hadde hele gjengen på besøk i høst, hvor vi først hadde litt hobbyverksted før vi gikk og så Olsenbanden på Rockern på Parkteateret I Moss. Vi kledde oss opp, og hadde det veldig gøy med det! Teaterkråkene er en foreldredrevet teatergruppe for barn og unge fra 10 til nærmere 20 år fra Moss og omegn. Jeg har sett flere forestillinger, og den gjengen er utrolig flinke og har det i tillegg veldig gøy på scenen. Ungene koste seg, og digga det!Det har også blitt en del turer ned på hytta i november. Det er fint å være ved sjøen i overgangen fra høst til vinter. Og fint med  turer ned til fjæra. Jeg må jo innrømme at jeg er nært knyttet til denne plassen.Men når dere ser disse bildene så skjønner du også hvorfor.Det er balsam for sjelen, vakkert, frisk luft og lukten av sjø!Mye sang har det også vært. Stor happening var å kore på jubileumsfest til Pj& the Creamtops. Det var stapp fullt på Verket Scene og stor stemning. For meg var det så gøy å synge akkurat der, jeg er litt nerd på det, og “samler” på steder jeg har sunget. Det har blitt utrolig mange og mye forskjellig opp igjennom årene.Det har også blitt en del turer på Kyststien her på Jeløya, det er jo et “godtefat” rett utenfor døra her. Kunstutstilling og julemarked- det er alltid noe hyggelig å se på og oppleve her, når man går på tur.Tid for musikk igjen, denne gangen i Berg kirke. Som er nærmeste kirken til hytta. Gospel og Elvis er en god kombinasjon, som jeg digger!

Renate og Morten Gjerløw Larsen, sammen med kantor Trond Gilberg, tolket Elvis`kristne sanger i denne konserten. Disse tre er kjent for strålende formidlingsevner, stor musikalitet og ekte engasjement. Continue reading “Hei, igjen- laaang blogg!”