Ridderspranget

Ridderspranget er et gjel i elven Sjoa. Den er dannet ved at elven har gnagd seg dypt ned i berggrunnen, slik at erosjonen kun har foregått i elvebunnen.

Ridderspranget

Gjelet har fått navnet sitt etter et sagn om Sigvat Leirholar, en av kongens rådgivere, som mottok brev fra en vakker jente som skulle gifte seg med ridderen Eldjarn. Jenta ville ikke gifte seg, og Sigvat bestemte seg for å befri henne. Han red til Eldjarns gård og hentet jenta. Eldjarn jagde etter dem, men måtte gi seg da Sigvat, med jenta i armene, hoppet over Sjoa— nemlig Ridderspranget.

Det passet perfekt å stoppe her ved Rodderspranget, og få med seg denne historien fra gammel tid.

Det var så nydelig å kjøre over Valdresflya, og det er ingen tvil om at vi skal tilbake hit for å fricampe, fiske og gå tur. Så vakker natur og fine plasser å stå med bobilen. 

Når du stopper Valdresfløya

Venner som har vært der et døgn før oss  som bare sier velkommen – fricamping på Valdresflya i strålende sol. Litt snø, glitrende vann, blide folk, god stemning!

Vi tenker at er det noen som liker å stå på fricamping sånn som her, så er det oss! Neste mål er å skaffe oss et solcelle panel som lader opp batteriene uten at vi trenger gass.

Her skulle vi gjerne komme igjen å gå på tur rundt hele området!

Morgenbad???

Kosa oss big time med bålpanna og god prat, ikke minst mye latter!

Gleder oss til Sjåk i morgen- endelig på plass igjen. Første gangen for oss at vi skal bo på festivalcampen- har alltid bodd for oss selv som stand selgere, men tror det blir veldig sosialt og fint med gode arrangører og folk. Gleder oss allerede, mest til musikk og til å være med alle gode venner!

Midtsommerfeiring i Åby

Midsommar er en urgammel svensk tradisjon, som har sin opprinnelse i feiringen av Johannes døperen sin fødselsdag. Noen mener også at tradisjonen strekker seg enda lenger tilbake i historien, til før-kristen tid. Her i Norge markerer vi på samme tid Sankthansaften, men svenskene har tatt folkefesten til nye høyder med dans, maistang, musikk og god mat.

For våre gode naboer er midtsommer en av årets viktigste begivenheter og den settes høyt hos de fleste svensker. Dagen kobles til fest og romantikk – og markerer starten på ferien for mange.

Heldige er vi som har svenske venner både i Åby og på Øland! En hel gjeng var invitert til midtsommerfeiring i Åby

Gjestfrihet  god mat, nydelig plass og på toppen av alt svømmebasseng og strålende sol! Går ikke å ha det bedre

Det ble dans, latter og moro 3 dager til ende- en tur på restaurant i Åby siste kvelden var også helt innafor!

Ingenting å si på stemningen!

Nå setter vi kursen mot Countryfestivalen i Sjåk, og etter CV19 uten festivaler, skal det bli så fint å treffe venner igjen?

Country Wear

https://www.oblad.no/ski/nyheter/nyheter/torfinn-og-kari-vil-kle-opp-cowboyer/s/2-2.2610-1.6771907

Ramla inn noen minner her i dag, herregud så gøy vi har hatt det og så mange fine folk vi har truffet- og ikke nok med det, så mange venner vi har fått, som vi enda drar på tur og festival med. Lykke!

Hadde nok ikke helt lyst til å gi oss, men alt har sin tid. Nå har det gått noen år, og det begynner å krible litt igjen. Vi ser jo hva som kunne være coolt nå, og har seriøst lyst til å begynne med oldtimer klær, kjoler og vester ihvertfall.

Denne cowboyer er i ferd med å produsere cowboy capser- som han designer selv…vi får se da!

København

Vi tok toget til København, for å kose oss I hovedstaden en dag. Vi har vært her mange ganer mens vi drev Country Wear, for å handle inn hos Lædersmeden og hadde fast sted hvor vi kjøpte snekkerbukser. Men nå er det historie, så vi dro kun for å rusle rundt og nyte byen.

Det var full blomstring og yrende liv alle veier. Det er en veldig fin og pulserende by. Vi hadde en stopp på Sporvognen, som vi alltid går innom. 

Å sitte i Nyhavn og se på folkelivet er kjempefint. Det er spesielt mye folk denne helgen, stapp fulle restauranter, sildesmørbrød og øl går unna, gatemusikanter og mange turister  som oss.

Vi ruslet rundt og koste oss flere stedet I Nyhavn, spesielt anbefalt for mat er Told & Snaps. Koselig, liten restaurant med nydelig mat og god drikke.

Vi fikk en ide om å ta noen tullebilder, og det var nok av motiver å ta av. Hadde det gøy på vår måte, på vei tilbake til toget hjem til Køge?

Fin dag I København, det er deilig å være norsk i Danmark!

Køge

Køge er en by på Øst- -Sjelland 40 min fra København. Vår vennegjeng møtes her hvert år i Krist- Himmelfartshelgen for sosialt samvær. Det er yrende liv og marked på torget. Restauranter, cafeer og puber er fulle av folk, og det er god stemning alle steder. På torget handles det blomster, fisk, bakevarer, klær og antikviteter. Eller man setter seg ned og ser på folkelivet.

Køge har en fantastisk ostebutikk, med helt fersk ost, i alle varianter. Det finnes vel ikke en urt el et krydder som ikke er mikset inn i ostevariantene. Vi går alltid på en smell når vi går inn her.

Vi bodde på Køge og Valle camping, som er sentralt og helt greit sted å være. Vi skulle være 1 uke, så slo opp forteltet til bobilen og fikk en ekstra stue. Våre venner ankom i løpet av uka, så da ble det liv i leieren.

Måtte bare ta bilde av dette skiltet, som vi gikk forbi da vi var ute å gikk tur en dag?

Hugos Kjeller er fast pub vi besøker i Køge. Der har de spesialisert seg på øl og serverer planker med små glass, så vi kan smake oss igjennom forskjellige typer. De har uteservering også, og levende musikk.

Ibsen øl og vinhus er også et stamsted for gjengen, de elsker nordmenn og svensker på tur, og gir oss hyggelig betjening og kjenner oss igjen fra år til år.

I tillegg er det restauranter med skikkelig god dansk mat, sparetips, stekt flesk, sild, danske smørbrød og masse annet godt. Det er deilig i være norsk i Danmark!