Nord-Norges svar på Prekestolen,

Vi skulle jo dra til Steinsvik ved Efjord for å gå til Kjerna. Vi kjørte feil og endte på en grusvei langt innover til Steinsvika.Til slutt stoppet veien og jeg hoppet ut for  spørre om veien i et hus hvor døra sto oppe på folk tydligvis var hjemme. Der kom det en kar ut og skravla som en foss. Kjerna var jo da rett bak huset hans, men der var det altfor bratt og farlig å gå så vi måtte kjøre tilbake å parkere ved E6 sa han. Der kunne vi gå opp på 1time. Jeg spurte litt om hva han drev med her ute og han fortalte ivei om at han drev med fisking av kveite og annen fisk. Han lurte på om jeg likte fisk, og jeg sa som sant var at vi både spiser og fisker, så han lurte på om jeg likte kveite. Ja jøss, sa jeg det er jo helt nydelig fisk- hvorpå ha  gikk inn å henta en pose med kveitefilet til meg. Herregud, så snilt- og en morsom opplevelse! Jeg måtte jo bare gi han en god klem! Det virka som om det ikke var hver dag noen banket på døra hans. På returen ut fra Steinsvik fikk vi problemer med bobilen  den gikk helt varm og vi fikk ikke fart på den. Måtte bare stoppe å kjøle den ned, så lagde lunsj. Torfinn ville slappe av litt men jeg gikk ned til Steinsvik igjen for å bade og kose meg. Det var helt nydelig temperatur i vannet så jeg fikk svømt litt. Herlig! Turen til Kjerna starter ved E6, en umerket parkeringsplass rett ved veien på toppen etter å ha kjørt over broen ved Eifjord. Stien finnes på andre siden av parkeringen og der vandrer du rett på blankpolert berg og tråkker gjennom mindre steinurer. Mellom all steinen klorer den lave vegetasjonen seg fast der det er mulig. Det er noe Tolkien-aktig over hele landskapet.Den vertikale veggen som omslutter Kjerna på alle kanter skaper en sjeldent luftig følelse, og fra toppen har du en formidabel utsikt til alle kanter. I vest skyter lofotveggen opp av havet som en hissig og vakker tanngard og i sørøst vokter Stetind over sitt magiske rike.Det var rimelig bratt etterhvert, .en ikke mer en  at man klarer det med litt pauser. Det tar 2 timer tur/returUtsikten over til andre siden var jo helt magisk, dit skal vi i morgen for å gå Verdensvaet.  Ready to go! Optimister som vi er dura vi oss oppover i god tro om å komme oss opp, men det ble bratt og vi måtte stoppe opp litt underveis å puste litt.

Den vertikale veggen som omslutter Kjerna på alle kanter skaper en sjeldent luftig følelse, og fra toppen har du en formidabel utsikt til alle kanter. I vest skyter lofotveggen opp av havet som en hissig og vakker tanngard og i sørøst vokter Stetind over sitt magiske rike.Det var rimelig bratt etterhvert, .en ikke mer en  at man klarer det med litt pauser. Det tar 2 timer tur/retur.Nedturen går mye raskere, så kanskje 45 min, fordi det er litt steinete og bratt. Kjempefin tur!

Nå når vi har fått solcellepanel, kan vi jo stå hvor som helst. Så nå står vi her:

Nå skal vi gå ut på berga for å fiske litt før vi går til ro. Super fint sted her i Ballangen. Anbefales virkelig. Blogg fra Verdensvaet kommer i morgen.

Biter fisken???

Takk for oss Nordreisa

Nå har vi vært hos broren til Torfinn i 4 dager og har blitt skjemt bort etter alle kunstens regler. Her i Nord er det kun hjemmelaget mat som teller. Det har vært villaks, pinnekjøtt, grilling og dessert, favoritten er helt klart moltekrem. Sykkeltur var på sin plass en ettermiddag for å kanskje forbrenne noe av dette, men når du er på så lang ferie hos fine folk må det nok mere til! Men 10 km hjelper jo litt.

Vi sykla noen kilometer ut til Sukkervik, en fin liten bukt hvor det er populært både å bade og å fiske.

Her finner du minnesmerke over de som omkom i Sukkervikraset i 1959. En familie på 9 personer omkom i raset, det var en stor tragedie i det lille samfunnet.Hver kveld satt vi ute foran bålpanna og skrønte. Broren til Torfinn har full samedrakt/poncho utstyr, og da ble det litt ablegøyer og moro med den. Rolf som har på seg utstyret er en venn fra Larvik,  og ikke broren til Torfinn. Torsdag gikk vi ut på restauranten På Taket og spiste middag. Vi var 11 stk. med stort og smått. Skikkelig god mat til en rimelig penge. Jeg valgte torsk ned gullrotstuing, nam- minte meg om barndommen.

Evy og jeg tok oss en tur opp i Lalofjellet igjen  fø vi dro på en siste tur ut i fjæra for å fiske

Vi fiska etter stabbsei men den ville ikke bite i dag. Det ble en torsk men vi kasta den ut igjen. Fryseren er full av fisk nå. Vi fikk en laks av broren til Torfinn, det er mye laks i sjøen her også, særlig pukkellaks. De har satt opp sperrer i elvemunningene  for når pukkellaksen har gått ferdig så dør den og da må den fåes opp for ikke å råtne og skade villaksen el annen fisk.Det har vært så hyggelig her oppe  med familie, bål  fiske, fjellturer, gode middager  latter og koselig samvær. Nå setter vi kursen mot Narvik hvor vi skal gå tur  Verdensvaet og Nord-Norges svar på svar på Prekestolen i Efjord fjellet. Gleder oss!

Kronebutikken, Lalosfjellet og Sikajervi

Kronebutikken i Sørkjosen tilbyr lokalbefolkningen og tilreisende arrangementer, håndverkstradisjoner, lokale matvarer, reiseminner og opplevelser i et autentisk miljø preget av 3 stammer- norsk, kvensk og samisk kultur.Vi kjøpte en kokebok med tradisjonsmat, alt Torfinn husket fra barndommen, så nå blir det mye rart på bordet når vi kommer hjem. Her finner du et museum og et gammelt landhandleri og kafé med interiør fra gammel tid , nostalgi fra ende til annen. Hvem husker ikke Åsnes treski? Nå en kuriositet og antikvitet. At de hadde et gammelt orgel på cafeen, er jo litt coolt- men det var jo et møtested for folk- akkurat som i dag egentlig når jeg tenker meg om.  Da var det tid for å bestige Lalofjellet i Sørkjosen. Det går rett opp 630m så det kjennes godt på pusten. For å nå toppen må vi passere en foss og klatre opp noen trapper laget av stokker. De hadde løsna litt i festet noen steder og rekkverk tauet var ødelagt. Så ble en utfordring å få holdt seg fast. Da vi gikk  ned igjen valgte jeg å klatre baklengs ned. De skal snart få sherpatrapper her, og du kan få kjøpt et trappetrinn for 1000,- kr.

En liten pust i bakken er det lov til å unne seg, vann, kjeks og sjokolade er helt innafor. Hadde også lokale skolebrød  fra Bakeriet i Sørkjosen, nam!

Men så flott å  komme seg opp på toppen og se utover hele bygda. Deilig følelse når du går sammen med ungdommen og likevel klarer å komme deg til toppen samtidig.

På toppen er det godt å sette seg ned å slappe av og nyte  selv om 2 av de mest sportye løp opp til øverste Varden for å legge på en ny stein. Det var langt å løpe, så vi bygget en ny varde der vi satt på vår toppen. I starten av løypa gikk vi gjenom en “jungel” av bregner,  egentlig en grønn oase av planter og trær- litt jungel aktig-så på hjemturen måtte jeg bare ta et bilde!

Neste dag var det tid for Sikajervi. Et fiskevann oppi fjellet som det skulle være fin ørret i. Alle små og store var med, og det var et kjempefint fjell å gå i. Etter 1 time med bratt stigning og fine stier over Reisafjellet, kom vi frem til Sikajervi, og forventningene til å få ørret steg veldig. Vi fiska med sluk, spinner og flue- men nope ingen ørret å se!Men vi tente bål, kokte kaffe og stekte pølser på bålet- og kosa oss I flere timer.

På hjemveien gikk vi en annen rute , og vi fikk virkelig oppleve naturen i fjellet her i Reisadalen. Her gikk vi forbi en lavo som samene sikkert har brukt til å flytte reinsdyrene sine , men som nå var litt trett av dage som det heter.Brødre på tur som sitter rundt bålet og skrøner.Her har vi Lyngsalpene i bakgrunnen. Kosa oss  skikkelig på tur i dag med familien til Torfinn og gleder oss til flere opplevelser!

Steinsvik stranda

Da slo vi oss ned på Steinsvik stranda  en kjempefin sandstrand med utsikt utover havgapet  og midnattsola midt i fleisen. Folk drar ut hit for å se på solnedgangen mellom 2400-0100. Helt nydelig plass med sittebenker og 1 grill/bålplass ved hver benk. Fint toalett og stor volyball/badmington bane.

Jeg var ganske kjappe til å hive meg uti  det så veldig innbydende ut og var kjempegodt-selv om det bare var 16 grader. Ikke hver dag man kan bade i midnattsol. Klokke eksisterer ikke her  oppe. Det lysner jo igjen ved  midnatt.

Tok så  med oss fiskestanga og gikk bort på berga for å prøve lykken. Det var elt nydelig å stå her å kaste. Torfinn fikk en fin torsk  ellers bare småtteri.. Vi fyrte opp bålet og koste oss med noe godt I glasset, midnattssol og god prat til langt på natt. Vakkert!Barna lagde sitt eget bål, med steiner, i sanda og hadde det gøy med det. Fikk noen små seifileter som de stekte. Greit å lære seg å tenne bål og behandle det. 

Det var så mange fine og forskjellige farger på himmelen, så jeg måtte bare ta bilder i ett sett..Den fineste stranda jeg har vært på her oppe, så vi ble her i 3 netter.Siste kvelden før de andre skulle reise videre, var det så fin temperatur, vi grilla, spilte badmington og heiv oss uti sjøen alle sammen. Nydelig kveld og super fine dager her på Steinsvik stranda. Anbefales!

 

 

Ravelsnes gård, Sørstraumen

Kvænangen kommune (nordsamisk: Návuona suohkan, kvensk: Naavuonon komuuni) ligger i Troms og Finnmark. Den grenser mot Loppa i nord, Alta i øst, Kautokeino i sør, Nordreisa i sørvest, og Skjervøy i vest. Kvænangen hører til regionen Nord-Troms.

Da har vi parkert på Ravelsnes gård, som Torfinn sin bror driver. Her driver han utleie av rorbuer og overnatting i rom, for firmaer og andre som vil komme hit for å ha seminar, spise god mat eller fiske.

De dyrker bær, urter og blomster i hagen, og er selvforsynt med ganske mye, og særlig fisk er ofte på bordet.

Det var koselig å  komme hit igjen, og da vi våknet til fint vær, tok vi ned sykkelen fra bobilen for å sykle en tur ut på berga og gå en tur i fjæra. De andre skulle jo komme etterhvert. Det er så fin natur ved sjøen, det har alltid fasinert meg med svaberg- og disse var helt anderledes enn hjemme- antar de blir mer blankskurte av sjøen, vær og vind.

Vi fikk oss en fin tur og fikk trimma oss litt samtidig. Var en fin fiskeplass der, så tenkte at vi ville tilbake og ha med fiskestanga.

Det kom flere og flere etterhvert, så campingplassen og rom/hytter ble fyllt opp. Til middag ble det servert seibiff med løk, den beste seien jeg har smakt ihvertfall. Sausen var kjempegod! De kan lage mat i Nord-Norge!

Til dessert var det rabarbragrøt-nam!

Lørdag var alle kommet, og det var kjempekoselig å hilse på alle sammen. Det var en stor gjeng fra familien Helberg, de er jo enda mange flere, men nå i ferietiden kan jo ikke alle komme selvfølgelig. Gudmund har drevet med slektsforskning, så han fotalte og viste alle funn som finnes på My Heritage. Det er slektinger fra mange land og byer i Norge.Det var viktig å få tatt et felles bilde av familien, det er ikke ofte at så mange møtes samtidig, så det måtte vi jo få til.Det ble grillmat med masse tilbehør og koselig stemning. Nordlendinger har snakketøyet i orden, og latteren satt løst. Dessert 1 var deilig moltekrem. Det er masse modne molter  å  så håper på å få plukke noen med meg hjem for å ha til jul

Vi fant frem både badminton og kubb, så vi hadde noen runder med familiekamper. Koselig med litt aktiviteter både for store og små.

Til dessert 2 var det selvplukk av jordbær, før det ble servert  jordbær og fløte. 

Når roen senket seg på kvelden, ble det samliing inne i forteltet vårt. På det meste var vi vel 12 personer. Skikkelig trivelig og skravling på høyt nivå. Her oppe har vi snudd døgnet fullstendig. Det bli både 2 og 3 før man får lagt seg. Jeg er helt “sjokkert” men det er liksom helt teit å legge seg når det er så lyst.

Vi har fiska mye sei her, filetert og putta i fryseren. Når det flør/høyvann, kommer seien inn og det koker i sjøen Du kan se den hoppe i sjøen og måkene går helt bananas.

Vi fiska også en del med stang, og det beit på hver gang. Måtte kaste ut en del som var for smått, men likevel ble det mer så nok.

Det har vært så sosialt og hyggelig å møte familien. Stemningen har vært upåklagelig, og humøret til familien er helt på topp. Glimt i øyet på hele gjengen. s En søster av Torfinn kom opp til oss i fortelltet en morgen og prata. Så kom vi inn på solcellepanel i bobilen og at vi ønsket oss det. Her oppe kjenner alle alle, så vips tok hun en telefon till en venn av familien, så nå har vi bestilt det, og han kommer å monterer. Derfor blir vi her oppe til det kommer på plass.

Nå går turen først til Steinsvik, en nydelig strand hvor vi skal være noen netter og bade, sole oss og fiske med Torfinns nærmeste.

Reisen til Nord-Norge

Da var vi klare til å kjøre til Nord-Norge og til hjemstedet til Torfinn, Sørreisa. Vi ville kjøre lange etapper  for det skal være slektstreff I helgen. Bobilen var full av mat  og strikketøyet på plass  jeg liker å ha noe å gjøre når vi kjører, da går tida litt fortere. Det blir 3 sommertopper antagelig, nå på denne lange turen.

Første stopp ble Steinkjer hvor vi endte på en dårlig camping, men pytt for 1 natt gjorde det ingenting. Vi er 4 i bobilen og 4 + 1 hund i en Tesla som vi kjører sammen med . Det var surt og kaldt i Steinkjer så vi stabla oss inn i bobilen hele gjengen. Trivelig men trangt😀

Da vi kom til Nordlandsporten måtte vi ut å strekke på beina, det er jo en severdighet og de har en stor suvenirbutikk der og vi fikk i oss en kjempegod vaffel. Kjøpte meg et fint trehjerte som jeg skal henge ut på trappa til jul.

Etter Nordlandsporten fant vi en rasteplass, og da var det ut med 2 griller og hamburgere m/tilbehør. Vi var skrubbsultne og trengte en hvil. Fin rasteplass med do og søppelkasser. Deilig med en stopp  og få røre på seg litt. Så ankom vi Polarsirkelen, fullt av utenlandske turister og enda større suvenirbutikk. Polarsirkel er betegnelsen på to breddesirkler rundt jordens poler som markerer grensen for det området som har mørketid og midnattssol. Polarsirklene er to av de fem viktige breddesirklene på Jordens overflate. Disse er ekvator, vendekretsene og polarsirklene. Bildet er av Polarsirkel monumentet. Det er stor fokus på nisser og troll selvfølgelig, og  ddisse to var jo litt søte da!Det er fint landskap rundt Polarsirkelen, og jeg gikk en liten tur opp på høyden for å se meg litt omkring. Det er flere som parkerer her, og går tur innover Saltfjellet, det må jo være fint. Da vi kjørte videre så vi flere bobiler som fricampet ute i terrenget. Hadde egentlig passet godt for oss. Oppe på høyden har folk bygget et kjempestort område med varder. Det er gøy at turister får med seg og lærer denne norske tradisjonen.

Monument utenfor polarsirkelsenteret på Saltfjellet, Norge, med samiske symboler og våpenskjoldet til alle de 44 kommunene (og også den tidligere Skjerstad kommune som ble en del av Bodø i 2005) i Nordland fylke, Norge.

Minnesmerke ved Polarsirkelen over sovjetiske falne krigsfanger. Støtta ble reist i 1990, like ved det nye Polarsirkelsenteret på Saltfjellet. I utforming er den inspirert av ei støtte som stod ved Randalsvollen (Bolna) i Dunderlandsdalen (tilintetgjort i 1951). Støtta ved Polarsirkelen har påført årstallene 1945–1990, og følgende tekst på norsk og russisk: “Reist til minne om de sovjetiske krigsfangene som mistet livet i slavearbeid på Nordlandsbanen 1942–45.”

Dagens tur stoppet i Fauske, hvor vi fant en mye bedre campingplass. Vi tok ut utstyret og lagde oss en koselig uteplass. Varmelampa var god å ha, for er ikke spesielt varmt sent på kvelden. Men vi hadde det skikkelig trivelig, og latteren satt løst. Klokka ble 1/2 2 før vi la oss.Denne “nissen” er livredd for å fryse, så hesteponchoen og bobillua er flittig i bruk.

Vi bestemte oss for å kjøre helt frem onsdag, så vi dro avgårde når alt var klart. Med middagsstopp og pauser kjørte vi sammenhengende i 12 timer. Må si jeg er imponert over Torfinn som er en trygg, flink og utholdende sjåfør

Vel fremme i Sørkjosen ble vi tatt godt imot av broren til Torfinn, det ble kveldsmat og mye familieprat som jo er forstålig når 3 søsken er sammen.Sørkjosen er et tettsted i Nordreisa kommune i Troms og Finnmark. Tettstedet har 817 innbyggere per 1. januar 2022, og ligger ved E6, på vestsiden av Reisafjorden, rundt fem kilometer nordvest for kommunesenteret Storslett. Sørkjosen har havn for fiskebåter og småbåter, og er utgangspunkt for lokale båtruter.

Nå skal vi dra inn til Kvenangen for å forberede slektstreff. Der bir enda en bror av Torfinn, så dit kommer alle sammen for å treffes. Vi gleder oss oghar tenkt å være her kanskje 1 uke alt ettersom. Det blir nok en del fiske, men meldt knallvær  så litt bading blir det vel også. Det er sei sesong, så vi håper på storfangst!

Sæli, Korshavn

Sælør ligger rett sør for Korshamn i innseilingen til Grønsfjorden i Lyngdal kommune i Agder. Sælør består av øyene Sælør vestre og Sælør østre, som i 1966 ble forbundet av en molo og tilsammen er på omtrent 580 dekar. Sælør er kanskje mest kjent for kongebesøkene sine.

Å komme ut til Sæli igjen, den lille sjarmerende øya hvor Hilda har 3 sommerhus er helt nydelig.

Vi koser oss glugg her ute i havgapet. Bader, fisker, går tur og lager god mat. Nå har jeg lært meg å lage fiskekaker, helt fersk fisk, fløte, gressløk m.m og nystekte fiskekaker smaker himmelsk. Bading er en daglig aktivitet, det erbså forfriskende og godt, vannet er salt og godt tipper17 grader. Annika syntes det var iskaldt i starten men nå er hun rene badenymfa og kaster seg uti både 2 og 3 ganger.

Hver gang vi er på Sælør må vi gå tur til Korset. Tenk at det var den lokale kirken i gamle dager, og at de gikk hit for å ha gudstjeneste. Det var en lokal dame som fikk en åpenbaring da hun så en stor stokk flyte i vannet, som gjorde at den ble tatt opp og at det ble laget et kors her.

På veien tilbake fra Korset, ramla Fia i myra men fikk rask assistanse fra Kjell. Det ble mye latter rundt dette, hun lo aller mest selv. Utsikten fra toppen av fjellet, det går en fin tursti opp hit.Det finnes ildsjeler overalt, og her på øya er det 1 som går å klipper sti som fører deg opp på toppen av Losfjellet/Sjørosa. I gamle dager satt losen her oppe og speidet etter skip  og når det kom noen løp de ned fra fjellet og loset de inn til Korshamn.Jeg elsker naturen ved sjøen, det lukter så godt og er veldig vakkert i all sin enkelhetDe 2 stuene i det hvite huset som vi bodde i, oser av sjarm og gammel nostalgi. Det er skikkelig trivelig her.Gutta var ute å satte garn hver dag, det er torsk, lyr, berggylte og rødspette.Vi hadde fiskemiddag og nystekte fiskekaker til lunsj, det er bare å bruke havets gull hvis man gidder å dra de opp, og her er det en av dagens aktiviteter.

Alle er med å lager frokost i det grønne huset og stemningen er upåklagelig hver dag. De svenske vennene våre hadde jo ikke vært her før, så de kosa seg stort!Kveldsstemning så det holder, veldig fint! Koser meg glugg her. Onsdag kom 2 til fra Øland. Hellan skulle synge på den nye puben i Korshavn fredag, så da skulle vi alle på fest dit. Hun er så flink til å lage stemning og mange kommer opp og synger på hennes karaokeshow.  Torsdag kom 2 fra Arendal. 12 venner samlet til en aktiv helg. Det ble bacalao , chili con carne , ungarsk gulasj suppe og nye fiskekaker. Vi fikk også pir da var ute med fiskebåten til Inge og fiska  en sei fikk jeg også.Så var det tid for å dra inn til Korshavn for å høre på Hellans show. Puben har blitt så fin, og ligger jo helt ute på bryggekanten til både fastboende, båtfolket og rorbuturisters store glede, og drives av Nærbutikken i Korshavn.Vi ble enige om at vi skulle ta på oss de fine kjolene vi kjøpte på Fønix i Sarpsborg  så vi pynta oss så godt vi kunne hele gjengen.

Fia og Kjell Dronningen av Korshavn og dronningen av Sæli-  Tutti og HildaSissel og Svein fra ArendalAnnika og Kalle fra Åby

Meg og Torfinn klar for å svinge oss litt i dansen. Det gjorde vi og var også oppe og sang Sånt er livet. Vi har det gøy på fest, men alltid under kontroll.Vi har spillt kubb flere ganger men her på Sæli var det jentene som slo gutta. Juhu! Det er fint å ha aktiviteter og holde på med. Fisking er jo noe hele gjengen liker, så å stå på brygga eller svaberget og kaste med stang er jo en aktivitet også. Torfinn fikk en fjesing her, som beit han i tommelen- så det ble litt leven. Han sugde ut “gifta” og satt med hånda i glovarm vann. Gikk heldigvis bra. Trøsten var at han fikk en makrell også.En herlig uke på Sørlandet er over og vi har landa i Larvik for å hente søsteren til Torfinn og gemalen, som skal sitte på opp til Kvenangen I Nord- Troms. Mye kjøring men tar det i etapper. Veldig glad for strikketøyet, når jeg reiser så langt og ikke kan kjøre denne store bilen.

Håper på fine opplevelser. Det er sommer og reisetid folkens, jeg digger det.

Blogger så mye jeg kan underveis, følg gjerne med om du vil

Når vi har det gøy på hytta!

Når vi får besøk av venner fra Øland og Åby på hytta, og solen skinner, blir det vanskelig å få tid til å blogge, mens man har det så gøy. Vi startet med terrasseliv, viltgryte og potetmos, og latteren satt løst. Dgen etter var det tid for  å gå ned til sjøen for å bade, ville jo gjerne vise dem den fine skjærgården vi har, samtidig som vi skulle bade litt. De synes nok swt var litt kaldt i starten, men så hoppet de uti både 2 og 3 ganger.  Det var skikkelig deilig med sol og varme, så vi ble værende en god stund og koste oss veldig.

Jeg hadde fortalt jentene om at jeg kjenner en som driver en rockabilly  utkikk i Sarpsborg, Fønix, så etter bading dro vi avgårde dit. Alle jentene kjøpte kjole, jeg var heldig og fikk en på salg-  i ble kjempefine alle 3, synes jeg. Sjekk gjerne ut Nostalgia.no som er nettbutikken til Fønix  Denne gjengen vet å lage liv og røre, og de har alltid med  seg noe rart i kofferten. Nå var det parykk show på terrassen. Jeg kjøpte også kattøye solbriller og en divahatt på Fønix, så jeg matche dem godt. Med den hatten og brillene kunne jeg like gjerne ha dratt til Monaco.😄

Grillfest, kubb og badmington-  i hadde det veldig moro. De koste seg stort på hytta, og da blir jo  jeg kjempeglad. Vellykket helg, nå setter vi oss i bilene og kjører til Korshavn og Sæli, hvor vi skal være 1 uke og kose oss. Kommer flere  logger og bilder etterhvert.

Nå braker det løs!

Stille fra meg siste uken, har vært på hytta med familie og kost meg med det. Alle bloggere har vel sin mening med bloggen sin, for meg er det  bare hyggelig å dele bilder fra reiser og opplevelser, og skrive litt rundt det. Det er også koselig å høre fra mine faste lesere og venner at de følger meg og synes det er gøy! Det er mål  nok for meg. Men nå er vi igang med å pakke bobilen for sommerens langtur!Bilen er full av sommer, tur, cowboy, fiske og penklær- her kan alt skje. Det er jo det som er gøy, midt i blinken for oss iallefall- at det er variasjon og nye opplevelser på veien.

Først nå i helgen, får vi besøk av denne herlige gjengen fra Øland/ Åby på hytta.. Meldt strålennde vær, så det ligger an til sol, bading, grill og terrasseliv. Det er stor stas siden de aldri har vært i Norge før, og vi er så heldige som har fått sånne herlige venner. Vi møttes på Gran Canaria, og siden det har vi vært sammen på Øland og i Køge, alltid med mye moro og latter!

Søndag setter vi kursen mot Korshavn og Sæli, hvor vi skal være på øya til Hilda 1 uke. Det blir fisking, bading, kos på brygga. Vi setter ut garn hver dag, og her nede er det nok av fiske i sjøen. Stor stas å telle antall torsk, filetere og steke til middag. Digger også å våkne på Sæli og ta med kaffekoppen ned på brygga og sitte ved sjøkanten for våkne  etter et deilig morgenbad.Hellan fra Øland skal synge på puben I Korshavn fredag neste uke, så da lager vi fest. Gleder meg! De har bygget ny og større pub på brygga, så her blir det nok liv. Fra Sæli og Korshavn går turen opp til Nord-Norge og Kvenangen i Nord-Troms. Det skal være slektstreff for familien Helberg, og de kan bli 60-70 stk.   

Om folk kommer så det blir spennende og gøy å møte Torfinns familie. Selvsagt blir det også fisking, midt i beste seisesongen.Og på tilbaketuren, planlegger vi fine gåturer, kanskje noen sykkelturer,  og besøk hos andre venner, og kanskje treffer vi også bobilvenner etter veien. Vi avslutter turen på Golå med Peer-Gynt spelet. Gleder meg veldig til å se Axel Hennie i hovedrollen, har store forventninger til det.

Altså, å reise er en vitamininnsprøyting for meg. Hver dag er en ny opplevelse, og dagene blir helt hva du gjør dem til. Pur lykke, og så krysser vi fingrene for at alt går bra underveis. Det blir uansett blogging hver dag, reisebloggen er opprettet akkurat for dette!. Følg med om du vil!