St.Hans feiring på Kilen

Ved idylliske Flåvatn finner du Kilen Camping – et ferieparadis for hele familien.  Kilen Camping har en fantastisk beliggenhet omkranset av vakker natur ved Flåvatn som er en del av den flotte Telemarkskanalen.Her rigga vi oss til for å kose oss i sola, og bade i det deilige Flåvatnet. Det er lang sandstrand og herlige badeforhold. Egget ble selvfølgelig plassert og vi lagde oss en fin plass utenfor. Egget har blitt pyntet litt på siden sist  så nå heter det bare Loretta.

Det er en kiosk/uterestaurant her, som vi besøkte sist vi var her og de har kjempegod pizza og veldig koselig betjening. Her kosa vi oss på fredagskvelden  deilig å slippe kokkelering, og nydelig i sola med en kald øl. Vi endte opp her på søndag også, spiste fish &chips. Nam, lite matlaging denne helga. Lørdag skulle det være musikk på utepaviljongen ved strandkanten, så vi var spent på hvem som skulle spille. De rigga til servering, og folk som bor her fast kom sigende etterhvert.  Det viste seg å være en irsk trubadur, så det ble fort fin stemning og litt dansing. Fint i solnedgangen og varmt . Hilda og jeg har bada i ett sett hver dag.  Deilig å nyte skikkelig sommervarme og få sol på kroppen. Det er en liten seter i nærheten her, så Torfinn og jeg tok oss en liten tur til fots. Det er alltid fint å få rørt litt på seg.

En koselig helg med venner er over, og vi setter kursen hjem for å snu i døra og drar til Tuddal etterhvert. Der er det fisking som lokker, og nydelig natur.

Countrykonsert på Herr Nilsen

Fikk såvidt gått av Flybussen i Moss og kommet meg hjem  før jeg snudde i døra og dro til Oslo på konsert. Vi liker oss godt på Herr Nilsen og har vært på mange konserter det. Det er ikke store lokalet, så det blir som en intimkonsert, og ofte får man også prata litt med artistene. Nå bar det Erlend Gunstveit og Steffen Jacobsen som hadde slått seg sammen for å spille country.
Erlend Gundstvet vant jo The Voice ifjor, og er i tillegg i familie med noen av våre venner. Vi prata med han, og hilste fra familien- tror han blevlitt overrasket, men fikk oss en hyggelig prat.
images.squarespace-cdn.com/content/v1/633c37ce6b25...
Erlend Gunstveit er en norsk sanger og låtskriver fra Grimstad i Agder, kjent for å ha vunnet den sjette sesongen av The Voice i 2021 med Matoma som mentor. I etterkant har Gunstveit valgt artistkarrieren med turnéer og singel- og albumutgivelse.
Steffen Jakobsen er en norsk musiker, sanger, gitarist og låtskriver. Jakobsen ble kjent for TV-seere da han kom på 3.-plass i Idol Norge 2013. Samtidig ble hans fremførelse av «Your Man» kåret til årets beste «Idol»-øyeblikk.
Torfinn fikk slått av enn prat med Steffen etter konserten, det var han som tok kontakt, for han syntes at Torfinn hadde så fin t- skjorte,  jubileumsutgaven med The  Highwayman.
Det var gøy å høre de to gutta sammen, stemmene passet veldig godt sammen og vi synes de har utviklet seg enda mer begge 2. Vi heier på alle nye artister som satser på countrymusikk og ekstra pluss er at begge skriver låter selv.Det var god stemning og jubel i salen.
Fin kveld i Oslo!

Sopot og Oliviakatedralen

Spabyen Sopot ved Østersjøen ligger mellom Gdansk og Gdynia og er den minste av Trójmiasto-byene. Sopots eksklusivitet holdt seg gjennom kommunisttiden og har vært kurbadested for de rike og kongelige i århundrer. Byen har opplevd en byggeboom de siste årene. Sopot har vakre strender og elegante feriesteder, men er også kjent for tremoloen (den lengste i Europa), den vakre Operaskogen og den livlige Monte Cassino-gaten.

Vi gikk av bussen med mye forventning, og kom rett inn i et fint parkområde som førte oss ned mot strandpromenaden.

Her var det en spesiell  bronsefontene, som hadde et høyt jerninnhold i vannet, og som noen med jernmangel ønsket å drikke for å få bedre helse. Det luktet rart og smakte blæh!Denne trebygningen var nå et hotell, men før i verden var det et kurbad for kvinner og menn. Bygningen har 2 identiske tårn, som indikerte herre og dameavdelingen, som i den tiden var hver for seg. De hadde også en familieavdeling der i den tida. Utenfor lunsjrestauranten sto denne gyngestolen som jeg måtte hive meg ned i.For ikke å snakke om denne snåle lille kiosken, med donouts og litt annen snacks.Denne blomsterbuen var jo så søt da, måtte bare ta et bilde. Vi vandret nedover strandgata som ender på torget og gågata. Her skulle vi gå en tur ut på moloen.Været var helt nydelig i dag, og det var så fint her nede. Det var badevær og folk kosa seg ved lange hvite strender, og bada i Østersjøen. Ute på moloen traff vi jammen et norsk korps som var på tur, fra Trøndelag. Vi ropte bare heia Norge og så smilte de og startet å spille.Det lå også en sjørøverskute ved moloen, som var en restaurant med bar og restaurant. Sopot har flere hoteller, men dette er det største, Grand hotell, her har flere godt kjente kjendiser og politikere bodd. Polen har gode kurbad tradisjoner og her finnes alle tilbud på hotellene. Gikk oss en tur oppover gågata i Sopot, i enden av gågata ligger en fin kirke, men rakk ikke å besøke den. Ellers var det yrende liv overalt. Kom til et utsalg av kjeramikk, klokkespill, engler og alt mulig rart. Mye gøy, men kjøpte ikke noe denne gangen. Har jo allerede kjøpt med meg en liten fisk som jeg skal ha i hagestua hjemme. Så gikk vi for å spise lunsj på White Marlin restaurant. Herregud for en fin plass, rett på stranden i Sopot, kelneren hadde hvite hansker og høy servicefaktor, men atmosfæren på strandrestauranten var så koselig. Var som en oase.  Her er forretten  spør ikke meg- aner enda ikke hva det var men smakte greit. Skjønte ikke greia. Hovedretten var Stekt torsk med spinat og potetmos/hollandaise saus. Veldig godt . Alle koste seg veldig med maten.Nå gir jeg nesten opp alle dessertene, de er så enorme og dette var marengs, krem og bær , knallgod men har ikke sjans! Oppgjørets time kom og ett glass vin kostet 170 kr. Jaja, den som er med på leken osv. Disse 2 har vi hatt det mye gøy med denne helga, de har snakket om å gifte seg i 20 år, og vi prøvde alt vi kunne for å få det til…men

Oliwas ruvende katedral , som er stolt av sin plass i den vestlige enden av Oliwa Park ,  ble opprinnelig bygget som en enkel trekonstruksjon på 1100-tallet, og det var først i 1224 at murverket ble lagt til. Ikke desto mindre så år 1350 en uaktsom kjøkkengutt ved et uhell starte en brann som oppslukte hele bygningen, og reduserte den til slagg. Gjenoppbyggingen startet umiddelbart, men i 1626 ble bygningen igjen ødelagt, denne gangen av plyndrede svenske soldater. Ikke fornøyd med å stjele klokkene, alterne og verdisakene, kidnappet svenskene også Oliwas ulykkelige munker for godt mål. I en vri av ironi var det imidlertid i denne bygningen at Polen og Sverige endelig la fortiden bak seg og signerte en fredsavtale i 1660. Det er med stor respekt jeg går inn i en katedral. Det er så magisk stemning, utsmykninger, ritualer, tradisjoner, tro, musikk, messer. Føler meg så heldig som får være med på sånne opplevelser. Stjernetaket la jeg merke til med en gang.Vi rakk akkurat å sette oss før orgelkonserten begynte. Det bare ljoma ut musikk fra pipeorgelet, som består av 150 piper. Orgelet er gjenoppbygd og det krever enda mye vedlikehold, så det er det kollekten i katedralen går til.

Katedralen var stapp full, noen polske men flest turister. Det var enormt å sitte å høre på orgelet, musikken, og da Ave Maria kom ble det for mektig for meg rett os slett. Tårene trilla, fordi det var helt nydelig og at akkurat den sangen har jeg sterke minner til.

Da orgelkonserten var ferdig fikk vi stille opp her i sakristiet og synge 2 sanger. Åh hjelpes meg som vi sang, lyden flommet bare ut i hele katedralen, det er en enorm akkustikk- nesten ekko. Fantastisk flott opplevelse, tror vi klarte oss veldig bra. Turister som var tilstede filmet og klappet ihvertfall. Magisk!

Jeg blir helt utladet når jeg har vært med på noe sånt, så stupte I seng når jeg kom på hotellet og hvilte litt. Programmet for kvelden var å spise på Goldwasser restaurant, en liten rusletur unna hotellet nede ved brygga.

Det startet med forrett  som var en polsk suppe med røkt kjøtt og tallerkenen kom med kjøtt og 2 små egg før kelneren helt suppa oppi fra en mugge. Stilig måte å servere suppe på og godt.Hovedretten var villsvin nakke, og jøye meg så godt. Nydelig kjøtt som smeltet på tunga og himmelsk saus. Tilbehøret var 3 små rundstykker som jeg ikke skjønte poenget med.Desserten var ostekake m/krem. Vi måtte selvfølgelig bestille Goldwasser likør med gullstøv til den. Nå har jeg skrevet mye om maten vi har spist her nede og den har vært over all forventning og veldig god- og store porsjoner. Jeg har ikke hatt sjans til å spise opp alt, og særlig ikke desserten. Britt og jeg er reiseledere for turen og vi ble rost opp i skyene, og er selvfølgelig veldig glad for at alt har gått så bra!Nå er det hjemreise og alle opplevelsene må få synke litt. Vi har hatt en suveren tur som har gått på skinner, opplevelser i fleng, sang og samhold- alltid koselig å dra på tur med Skikoret. Nå er det ferietid og så får vi se hva høsten bringer sangmessig.

Uansett anbefaler jeg alle å dra til Gdansk, en knapp times flytur unna og utrolig fin by. På min todo liste kan det nå også være å dra på Spaferie til Sopot!

Fantastisk dag rett og slett!

Lørdag og tid for seg selv i Gdansk før konsert. Vi var en liten gjeng som gikk rundt i Gamlebyen og kjente på atmosfæren og kikket litt i butikkene om det var noe gøy. Jeg hadde et ønske om å finne tilbake til Ravgaten, som solgte alle smykkene som lages her i Polen. Jeg visste hvilken kjole jeg skulle ha på meg, så fant dette fine settet, som passet perfekt. Fikk mye skryt for det.Klokka 1150 presis, var Jeg endte opp med en venninne fra Ski Hockey, som også synger i koret og vi hadde en koselig liten lunsj sammen. Mye mimring om vår aktive tid som hockeyspillere. Vi gikk også innom noen glasskunst  usikker, vi har en felles interesse der også. Kjøpte en liten blå fisk  som passer hjemme i hagestua.

1150 presis bar vi på plass i Mariakirken for å få med oss klokkespillet i den astronomiske klokken, som jeg skrev om i går.St. Cathrine church lå ikke langt unna hotellet  så vi fant lett frem dit, og guiden var også med oss til konserten. Gledet oss til å møte Inncontro koret som vi skulle synge sammen med, og de hadde laget plakat og gjort det så fint tilrettelagt for oss.  Guri mølla for et kor! De sang så klokkeklart og nydelig at vi ble helt målløse. Kunne ha hørt på de mye lenger, men vi hadde bare 1/2 time  hver før vi skulle synge 2 sanger sammen.Måtte ta bilde av dette av jomfru Maria i kirken, var så fint.. Så var det tid for festmiddag på Brovaria restaurant. Løksuppe, andelår og smuldrekake med is og bær. Helt nydelig mat og veldig søt betjening.Veldig god stemning rundt bordet, tror alle sammen var litt utladet etter konserten og trengte litt mat og sosialt samvær. Det tok litt av da vi startet å synge noen drikkeviser, da ble det full applaus fra restaurantens gjester og de klappa og ropte på mer. Veldig gøy!Da jeg gikk hjem var det blitt mørkt ig nydelig stemning ute. Var bare deilig å gå til hotellet etter så mye god mat. Kjempefin dag her i Gdansk!

I morgen er det tur til Sopot, det tror jeg blir magisk!

Gdansk

Flyturen til Gdansk gikk helt fint og vi ble møtt på flyplassen av den blideste guiden, Maciej. Vel fremme var det en sulten gjeng som kom til hotellet. Vi har bestilt alle måltider her nede på forhånd, og i dag skulle vi på Gdanska restaurant. Det er en stilig restaurant med gammel innredning og lun atmosfære.

Menyen besto av deilig soppsuppe, i Polen er de jo spesialister på sopp  og suppa var helt nydelig, masse smak. Hovedretten var oksekjøtt, syltede grønnsaker og potet. Mørt kjøtt og god mat. Til dessert kom det en himmelsk kake og kaffe. Det var valnøttkake og smakte helt fantastisk. En mellomting mellom marsipan og fyrstekake. Jeg spurte guiden om det var noen type drikke som kunne passe til, som var en polsk spesialitet- og vipps så kom det Goldwasser på bordet. Det var en likør med gullsand oppi, de fløt runtvi likøren men endte så på bånn slik at man måtte drikke opp hele glasset. De skulle gi helse og velvære. Egne likørglass merket Goldwasser, veldig gøy, kanskje noe å kjøpe med hjem. Vi fikk en 2 timer guidet rundtur i Gdansk, og fikk høre mye historie om gjenoppbyggingen av byen etter krigen, om historiske hendelser og arkitekturen og dekorasjoner av bygningene. Maria kirkens dåpsfontene var et kunstverk i seg selv. Denne malt billedgalleri, var bilder med om de 10 bud, og hvert enkelt bilde var en historie som beskrev valget mellom himmel og helvete.Denne adtronomiske klokken var veldig spesielt og ofte besøkt av turister som besøker Maria-kirke. Hver dag 1150 er det klokkespill.Figurteateret: apostlene, jaget av døden, skynder seg opp mot himmelen. Sola og månen som vandrer langs et lerret fylt med stjernetegn. Tusenvis av tall og bokstaver skrevet med liten skrift som er uforståelige for en alminnelig lekmann. En mørk legende. Hans Düringers verk fra det 15. århundre: rekonstruert og bemerkelsesverdig severdighet som skjules bak murene til Mariakirken. Den kjente astronomiske klokken består av tre deler. Den øverste, som tiltrekker seg blikket til de besøkende mest, er figurteateret: apostlene, døden, Adam og Eva på av klokken som slår inn timer og kvarter. Den sentrale delen av klokken er planetariet med den virkelige klokken, stjernetegn og skjold med de ulike månefasene. Klokkens nedre del er en helgenkalender: klokkeskjoldet er dekket med mange tegn som kun en som kjenner til dem kan forstå,
Historien til hvordan klokken oppstod er en fryktelig spennende legende, som spennende som verket til Düringer selv…

Omvisningen førte oss rundt hele Gamlebyen I Gdansk,  mange flotte severdigheter. Fleresmågater med forskjellig tema, alt fra ølgata til steingata. Hadde mest sans for gata med smykker av Rav og sølv- spørs om jeg går på en smell her.

Svingebrua går over til den moderne delen av Gamlebyen i Gdansk som kan minne om Aker brygge i Oslo. Den kalles Svingebrua fordi den fysisk svinges rilsiden når det kommer store båter. Skikoret ved fontenen på torget utenfor Mariakorken.Det mangler ikke på mat og drikke, og det er et rikelig utvalg alle steder. Vi hadde en sosial kveld med mye latter og jeg kosa meg glugg med herlige folk!

Travel uke og spennende helg

Da er jeg på vei til Gardermoen for å dra på kortur til Gdansk. Gleder meg veldig, har hørt at det er en fin by og vi har et fint opplegg som vi skal være med på. Skikoret har ikke vært på noen tur siden pandemien, så nå har vi virkelig fortjent det!

Det har vært en travel uke, og den startet med sommerfest med Skikoret, i hagen til Ranveig. Strålende vær, knallgod mat fra Rock”n Roll catering og god stemning. Etter maten dro vi igang med litt sang, til naboenes fornøyelse. Noen kom til hekken og tok bilder mens vi sang, og vi bare flirte og vinket tilbake.

Så var det sommerkonsert med Moss Vocalis på Moss Arena. Veldig gøy å synge de sangene som jeg har øvd så mye på- kosa meg stort. Moss Vocalis er en veldig flink vokalgruppe, som synger litt avansert arrangerte sanger, du må virkelig konsentrere deg, og det låter skikkelig fint!

Jeg synes alltid det er synd når konserten er over  for det er da jeg føler at sangene sitter og det begynner å bli gøy- og så er det over. Men jeg blir gjerne med videre til høsten, så da kommer vel noen av de tilbake på repertoaret.

I går var jeg på sommerfest med familien. Synes det var skikkelig hyggelig å samle alle før vi forsvinner ut på sommerferie. Foruten grillmat, hadde vi tacosuppe og pai med laks og spinat. Den var kjempegod og anbefales!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men nå er jeg superglad for nye opplevelser, og vil nok lage blogg hver dag hele helgen-  følg gjerne med om du vil!

Solastranda, Nordsjøveien og Helleren

Solastranden er en 2300 meter lang sandstrand i Sola kommune Rogaland. Stranden ligger like ved Stavanger lufthavn og Solastranden golfbane. Stranden er et svært populært utfartsområde for befolkningen på Nord-Jæren. Stranden er langgrunn som gir gode forhold for brettseilere. Sunday Times har kåret den til verdens 6. beste.

Solastranden viste seg fra sin beste side, ingen vind og krystallklart vann. Mange lå og sola seg og noen badet. Så fristende ut men vi måtte bare kjøre videre på Nordsjøveien.Nordsjøveien går gjennom Jæren, der har ikke vi vært før så gøy å oppleve dette landskapet- minner mye om Danmark. Noen steder sandbanker og strender, men også mye stein og mange store bondegårder.

Det er smale veier men det har jo også sin sjarm, når du sitter med hjertet i halsen og skal passere hverandre på mini Møteplasser!

Målet var Jøssingfjorden for å se Helleren.

Omsluttes av alle gråtonene som finnes på skalaen I en verden av grånyanser ligger de to små husene i dette helt, helt spesielle lyset:  Jøssingfjord og Helleren omsluttes av alle gråtonene som finnes på skalaen. Helleren – “Hedlaren” – danner et naturlig tak og ly som har vært benyttet av mennesker i tusenvis av år. Helleren er stor – dråpefallet måler på det dypeste 10 meter. De to husene står uten taktekke – nettopp fordi Helleren beskytter dem  – og det er også grunnen til at disse husene og denne helleren gir en unik og særegen opplevelse. Begge husene er fra 1800-tallet, men deler av bygningene kan være adskillig eldre. Sannsynligvis har det vært fast bosetning (helårsbosetning) under Helleren fra 1500-tallet. Dalane Folkemuseum overtok eierskap og ansvar for husene i 2002, da Titania AS overdro dem til museet.

Vis varsomhet Alle er velkommen til Helleren. Husene er ikke dimensjonert for å kunne håndtere store besøktall, men det er ønskelig at husene skal forbli åpne for besøkende, og det er flott om du som publikum tar hensyn.

– få personer i husene samtidig – vær forsiktig når du ferdes her – all bruk av ild er forbudt – ikke etterlat søppel – vær snill å lukke dørene etter deg når du går – klatring i fjellet ved Helleren er forbudt

Helleren tilhører oss alle, ikke bare vi som lever i dag, men også de som kommer etter oss. I sin dramatiske beskjedenhet er husene under Helleren et av våre flotteste kulturminner som med sin ekthet forteller mer om oss, vår historie og identitet enn noe annet. Driftes i dag av Dalane Folkemuseum

Det er rart å tenke på at det var et lite samfunn her i disse 2 husa. De levde stort sett av fiske, men hadde også hver sin jordflekk. Moren til venninnen til søsteren til Hilda, er faktisk født i ett av disse husene.

Og at de ble bygget innunder fjellhellene for å beskytte hus, folk og dyr for vær og vind.

Koser meg på tur og dette har vært en fin uke. Nå reiser vi hjemover, skal synge med Moss Vocalis på sommerkonsert onsdag og så blir det Gdansk.

Stavanger og sykkeltur rundt Møllebukta

Det går en tursti inn til Stavanger fra campingplassen, 2,5 km så vi tok skoa fatt og gikk inn til byen. Vi har jo vært i Stavanger før, og det er jo en by full av turister og liv. Mange uterestauranter og selvfølgelig Fisketorget. Der spiste vi lunsj, ig fikk servert verdens beste Plukkfisk!

Det er en flott turvei i sjøkanten langs Hafrsfjord som er tilgjengelig hele året. Hele turveien er ca. 9 km lang og er egnet for både gående og syklende, og går mellom Møllebuktav og Kvernevik. Det er fint tilrettelagt og vi så jo at vi egentlig kunne sykle videre inn til Stavanger, men vi valgte tur/retur på samme veien. Det var så fint å sykle langs sjøen.Turveien med flere kreative løsninger, der en bro nærmest svever rundt fjellet ble tildelt DOGA-merket for 2017 (Design og Arkitektur) – første gang at landskapsarkitektur ble vurdert for merket. Her ble det brukt sag for å fjerne fjell, noe som gir en helt annen opplevelse av den 900 millioner år gamle steinen enn om man hadde brukt dynamitt. 

Går du forbi stranden og litt videre på stien treffer du på skulpturen “Fiskerens kone”. Denne skulpturen ble avduket i 1994 og er laget av kunstneren Reidar Eide.

Skulpturen fremstiller en ung kvinne som går langs stranden. På ryggen har hun et fiskeknippe, og skoene bærer hun i hånden.

Figuren bygger på en sann historie om en fiskerkone som var gift med en fisker fra Tananger. Hver dag gikk  hun med fisk til offisersmessen i Madlaleiren, uansett vær. Måler en avstanden i dag på er veien 9 km. I dag er det en bro over fra Tananger til Hafrsfjord, og dette stykket ble hun rodd over.

Etter sykketuren delte vi sommerens første softis og tok en pause på stranda i Møllebukta. Mange ungdommer som lå i sola og koste seg.
Det var en fin og varm dag, så vi satt ute ved “Egget” og koste oss. Det er ganske mange som kommenterer både fargen og stilen på egget med tilhørende grilldresser. Vi grillet grillskiver og karbonader, med potetgrateng, druesalat og brokkoli ble det rene luksusen.

Avsluttet kvelden med å spille kubb.Til stor begeistring for noen turister, som stoppet og overvar hele spillet. De klappet og lo, så det ble reine alvoret for oss. Men det ble uavgjort til slutt. Tok en 10’er tilslutt men da var det blitt så kaldt og fuktig at det ikke var mulig å sitte ute lenger.

Nå går turen tilbake, og vi tar sikte på å lande i Flekkefjord i natt. Dervhar vi ikke vært før.

Sverd i stein

Sverd i fjell» er et monument innerst i Hafrsfjord i Stavanger kommune. Monumentet er laget av skulptøren Fritz Røed fra Bryne og ble avduket av Kong Olav i 1983. Det er tre store sverd som er satt ned i svaberget til minne om slaget i Hafrsfjord i 872, da Harald Hårfagre samlet Norge til ett rike. Neset der sverdene er reist heter Mølleberget.Det er 3 størrelser på sverdene, det høyeste markerer den største kongen med mest makt.

Torfinn hadde kledd seg med stil, han designet en viking vest i skinn da vi holdt på med Country Wear,  og det var jo perfekt å ta på seg her.  Det er et majestetisk minnesmerket som står ut mot havgapet i Hafsrfjord, Stavanger. Ved siden av sverdene går det en turløype på 7 km, hvor du finner flere helleristninger og er en fin tur langs sjøen med historiske opplevelser med på kjøpet.

Vi bor på Mosvangen camping, og hadde en litt stressende start her. Egget fikk plass inne i skogkanten, og der krydde det av små grønne fluer, det var ikke til å holde ut, så vi trilla egget rundt på campingen for å finne en annen plass- det var steike fullt her så det var ikke bare lett men ordna seg til slutt. Det er 20 min å gå inn til byen, så i dag skal vi gå tur inn til Stavanger.

Trollpikken

Da har  i vært på Evje og hentet vennene våre og har kjørt ned til Egersund. De har malt egget sitt i samme farge som grilldressene våre, som vi har kjøpt på Spar- Kjøp, kun for å ha det litt moro på campingplassen. Vi liker å lage litt moro rundt oss.De har også tatt vare på denne gasstypen fra 60- tallet, skikkelig nostalgi- faren min hadde prikk lik den tiden vi dro rundt på telttur da jeg var liten. Stor var gleden da Hilda kom med denne bøttehatten som hun hadde heklet til meg. Midt i blinken, på tur!

Og Torfinn har fått bobillue, som hun har strikket- så her er det bare fryd og gammen.

Og serviettene står i stil til campinglivet, selvfølgelig. Det er et hyggelig liv rundt bobil og egg, med god prat og musikk på høytaleren. Kongen av campingplassen ble selvfølgelig spilt.  I spiller ikke høyt for vil ikke sjenerende noen selvfølgelig. Det ser ut til at vinden ikke vil gi seg overhode denne sommeren, så utpå kvelden  blir det veldig kaldt. Heldigvis har både Torfinn og jeg disse hesteponchoene igjen etter tiden med Country  Wear.Så var det tid for tur, vi har gledet oss veldig til å gå opp til Trollpikken, og var spent på hvordan turveien var opp dit. Men det viste seg å være helt topp tilrettelagt med skilting overalt. Deilig å være ute I naturen igjen og gå på tur. Kosa oss I sola og vandret i vei. Turen startet på grusvei 1 km ca. før den førte oss inn på en tursti over beitemark  og fjell. Skikkelig koselig og enkel tursti som passer for alle. Det er så fin natur i dette landet, og det blir jo til at jeg knipser bilder av stemninger underveis. Jeg er nok litt over middels glad i å ta bilder, det preges vel også  bloggen av.Torfinn lager alltid itt ablegøyer, og her ville han bli tatt bilde av mens han “løfter en stein” Passerte 2 fine fjellvann på turen opp, de er et fint skue der de ligger inne i fjellheimen. Vi gikk forbi flere varder, som turgåere har laget og denne var en av de største vi gikk forbi. Vi var super glad for at vennene våre ble med helt til topps på denne turen. De har litt begrensninger men med staver og rolig tempo gikk det over all forventning. Det er ingenting som slår en god tur i fjellet, her smiler vi fra øre til øre. Selve turen er bare 3 km på tursti, så det er ikke så langt og passer for alle. Trollpikken ble verdensberømt over natten sommeren 2017 da noen kappet den av. Nå er steinformasjonen gjenreist til stor glede for journalister over hele verden som kan boltre seg i frekke ordspill. Og det sies at den ble hoggetvned av en lokal fyr som var forbannet på steinens utforming, men det har bare ført til at enda fler tar turen for å få med seg denne attraksjonen.Vi hadde det gøy da vi kom frem, hadde en god pause og laget litt ablegøyer rundt denne snåle steinen. Det gikk ann å gå oppå den hvis man krøp innunder og ålte seg ut på den men jeg ga opp, var ikke noe for meg.

Etter tuen dro vi ned til Egersund sentrum og spiste lunsj ute i sola. Vel fortjent. Egersund er ikke store byen, men vi fikk da med oss litt før vi dro tilbake til campen.Det var 2 stykker som var veldig fornøyde med turen i dag, det ble 1 mil totalt og de var med hele turen. Kos og latter på campingen før vi stupte i seng etter en fin dag.