Da var vi her!

Altså å være østlending og reise med fly i Nordnorge i liten kuling  jøye meg, flyet hoppa og ble kastet fra side til side- jeg var vettskremt men de lokale folka blunka ikke en gang

Svolvær var heldigvis stille og rolig og lå å skinte i kveldslyset. Alle fiskebåten, redningstjenesten ligger parat til å dra ut på skreifiske i morgen tidlig. Gikk en tur og bare nøt alt sammen og gleder meg!

Påskestemning

For et nydelig vær å våkne til i dag! Pakker og gjør oss klar til 1 uke i Svolvær, men fikk gått en tur på Kyststien rundt Jeløya. 

Utrolg, 20 +, yrende liv, vinterferie og familiedag på alle bålplasser langs strendene, og å komme hjem, finne godstolen og kunne sitte i sola på terrassen oste av vår og fin tid i møte! Gleder meg!

Svolvær

Da blir det tur til Svolvær og skreifiske på søndag. Jeg er så heldig å ha tilgang til en flott leilighet, rett på bryggekanten i Svolvær, og for drøye 2 år siden var vi der. Vi var på ørnesafari, skreifiske, leide bil, sykla rundt og hadde en fantastisk uke. Det har vært en drøm å få komme tilbake.

Nå skjer det, mot alle odds, vi hadde slått det fra oss, men da vi kom hjem fra Fagerfjell og fant nøkkelen til leiligheten i postkassa, heiv vi oss rundt og fikk flybillett. Alle restriksjoner må følges men nå gleder vi oss veldig til å endelig få reist litt. Nå håper vi på fiskelykke!

Livets kontraster

Kom hjem fra fjellet i går og tenkte det kunne vært fint med en tur nedpå hytta ved sjøen. Det er  det fineste stedet i min verden, Varpet ved Mørvika Svalerødkilen. Jeg digger kontrastene i livet, reise fra skitur i fjellet til sjøen, som ligger der islagt og kald. Kort vinter her nede, stedet oser av sommer og båtliv men nå har Kong Vinter styringa. Deilig å roe ned her noen dager etter lange skiturer.

Vi har en del materialer å brenne, så tente bål og satt ute i flere timer og koste oss. Her er det ro og fred i sjelen. Søndag reiser vi på en  ny og veldig spennende tur som vi har gledet oss til lenge, men vi trodde den ikke ble noe av – men nå drar vi likevel! 

 

 

 

Fagerfjell

En fin uke på fjellet er over, det er super deilig å være til fjells og gå på ski. Særlig nå når vi har restriksjoner hjemme, er det fint å komme bort litt. Det har vært snøvær, tåke og knall sol, så vi har hatt litt av hvert. Men har gått på ski hver dag, i flotte løyper, så kan ikke klage. Har vært på tur flere ganger til Blåbærstua og gått Fagerfjellrunden oppe på fjellet, en nydelig rundtur. Solbærtoddy og appelsin i sekken, da er livet topp!

Torfinn har kjøpt seg skøyteski så vi har trent rundt Sandvatnet flere runder, men det krever både kondis, teknikk og øving, utrolig slitsomt og  nye muskler i beina får juling!

Besøk av familien i helgen var hyggelig, de kjørte slalåm på Fagerfjell skisenter, og kosa seg stort! Lagde god mat og hadde det veldig gøy med å spille “Vil du vedde”

Fin avslutning på fjelltur!

Snø skaper stemning

Det har snødd i hele dag, og du kan si mye om snø, like det eller ikke, men det blir nydelig stemning, trærne fylles, løypene blir som silke, og det er lyst og fint rundt deg i naturen. Ingenting iveren med stemningen inne heller, med levende lys og fyr i ovnen!

Gråvær og yr

Været får du ikke gjort noe med, i dag ville vi gå 2 runder rundt Sandvatn, for Torfinn har kjøpt skøyteski og ville trene teknikk. 2 timer som endte i gapahuken med solbærtoddy og nøtter. Stekt torsk med bacon, erter og mandelpoteter og en god bok var kveldens høydepunkt.

Skitur

Våknet til lett snøvær, men nypreparerte løyper fra helga gjorde det til silkeføre. Gikk nedover i dalen her på Fagerfjell i dag, målet var Blåbærstua, en tur på 1,2 mil. Vi tok det helt med ro, så ble bare en kosetur. Kvikklunsj og appelsin smakte godt og ga ny energi før hjemturen. Turløypene her er helt unike, du kan gå opp på fjellet og finne mange rundløyper, du kan gå rundt Sandvannet, eller ned i dalen som i dag. Alle løyper er oppkjørte og supre!

Komme hjem til hytta, lese bok, fyre i ovnen, lage god mat og nyte hyttelivet er sjelefred!

Karis reiseblogg

Da er jeg igang igjen med reisebloggen. Har hatt en pause siden i sommer fordi vi har hatt begrenset reisemuligheter grunnet pandemien. Men jeg har vært på tur hver dag på kyststien, Jeløya, og vi har i tillegg hatt flere flotte fjellturer. Bildet er fra Bondal, og vi har vært på Fagerfjell og gått mye på ski. Krabbefiske i oktober var også spennende, og må gjentas. 

Nå vil jeg blogge litt igjen hver dag, så følg gjerne med om du vil?