Kongens utsikt

Topptur til Kongens utsikt – med utsikt over hele Hole kommune og “halve kongeriket”

Denne fantastiske turen er et av Ringerikes mest populære utfartssteder. Kongens Utsikt ligger 484 meter over Tyrifjorden og Steinsfjorden, vest for Kleivstua, med en fantastisk utsikt over store deler av Ringerike og Hole. Kong Karl Johan besøkte stedet i 1832, derav navnet kongens Utsikt.

Her finner du detaljer om turen og flere kartmuligheter.

Du kan enten starte ved Sundvolden (ved begynnelsen av Dronningveien) og vandre 1300 meter opp til Kleivstua med stigning hele veien, eller ta bilen til Kleivstua. (Hvis du kjører, husk at det er bomvei opp: avgift kr 30-)

Fra Kleivstua er veien skiltet hele veien frem. Naturstien går innom interessante biotyper og praktfulle utsiktspunkter. Du vil finne tallrike hellebrudd fra tidligere tider, hvor bryting av den kjente røde ringerikessandsteinen fant sted. Her finnes også minner fra kullbrenningstiden, ved Nes finnes en veldig steinur.

Naturstien har forbindelse med andre turstier på Krokskogen som byr på mangfoldige muligheter for en ivrig vandrer.

En fin plass å stoppe med bobilen på vei opp til parkeringen. Så ut som om det var et utgangspunkt for hanggliding.

Dronningens utsikt (Sæterberget) har fått navnet etter Dronning Sofia, ektefellen til Kong Oscar II. Det sies at hun reise hit for å se på utsikten mot sitt hjemland Sverige. Utkikkspunktet ligger på 412 meters høyde og gir panoramautsikt over ­Møkeren, Søndre Hærsjøen, Austmarka og de store skogsviddene inn i Sverige.

Veien var godt merket  og vi valgte å gå den steinete løypa. Fint tilrettelagt turterreng.

Sett deg på stokken, tenk ikke på klokken.

Det er gøy å møte sånne små inspirasjonspunkter underveis på tur.

Traff på denne gjengen underveis, utrolig at noen klarer å skjære de ut, av stubber! Bra håndverk!

Vi gikk på litt underveis, for ville gjerne komme til toppen før sola gikk ned.

Og vi ble slett ikke skuffet over utsikten til Kongen, det var superfint i solnedgangen.

Det var Gapahuk og mulighet for grilling .

Jeg storkoser meg på tur og at vi finner frem til sånne flotte plasser, jeg har flere på på sjekk ut lista, for sommeren.

Torfinn trivdes godt på Kongens utsikt, helt Konge selv han! Fin tur, som vi avsluttet med kyllingsuppe på Utvik camping nede ved Tyrifjorden.

Trollmannen fra Oz

Trollmannen fra oz hadde premiere på Sarpsborg scene i April 2022. Barn og ungdom jobber tett sammen, og alle Dioramas partier står sammen på scenen igjen! Forestillingen består av nyskrevne låter skrevet til av Jonas Groth.

Diorama er en teatergruppe med barn og ungdom som synger og danser, og setter opp forestillinger hvert år. Det er en stor gjeng, og innsatsen var helt super! Flotte kostymer, fine sanger, innlevelse og en enorm innsats av alle sammen. Særlig imponert over de små barna som har vært med i 8 dager og spilt 2,5 time hver kveld!

Jeg var selv aktiv sanger i den alderen, og gleder meg stort over at barn og ungdom har denne muligheten til å by på seg selv på scenen, i så flotte rammer. Regien var flott, kostymene var flotte, og innsatsen  fra alle sammen var helt topp!

 

Hilljacks

For en magisk kveld, med Hilljacks på scenen, dansefoten på plass og høy stemning i lokalet- takket være Karina, Ståle og resten av Hilljacks bandet! De leverer hver gang, og dansegulvet fylles opp fra første strofe.

Karina Kvernes har en sceneutstråling som smitter over på publikum, så ikke vanskelig å komme i stemning, når hun byr på seg selv og bandet!

Det ble også en del linedans, og gutta krutt kastet seg med. Veldig moro!