Starten på et nytt år!

Da har vi klart å stable våre tanker om 2024. Vi vet ikke om vi får til alt vi ønsker, men vi strekker oss langt for å få det til. Det skal også være rom for å endre planer og være impulsive. 2023 tok jo en helt annen retning og det er bare gøy!

Torfinn har gått til innkjøp av en norsk italiensk ordbok, mend tanke på pilgrimsvandringen fra Lucca til Roma- han får bare sette igang, greit å kune sentrale ord selv om Google translatør kan brukes der og da.

I går var det så nydelig vær, at vi bare måtte komme oss ut på tur- og tok den vanlige runden på Kyststien rundt Alby. Vi valgte å gå på beina, med piggsko, for de hadde kjørt opp stien med traktor så lite skivennlig.

Da vi kom ned til stranda var det helt magisk sollys og stemning, så måtte bare stoppe opp litt.

Før jul kjøpte vi oss et nytt puslespill. Tanken var å finne et med verdensbilde, så vi kunne “lære” samtidig som vi puslet. Det eneste vi fant var dette, på 2000 brikker, som vil bli en utfordring! Gikk å kjøpte oss sterke lesebriller og forstørrelsglass! Men vi skal ikke stresse.

I dag har vi gått en runde i Moss, og stien langs sjøen er igjen helt nydelig I vintersola.

Ved bystranda er det alltid veldig mye fugl, og i dag krydde det. Det er skiltet at man ikke skal mate fuglene, men en person gjorde det i dag, så ikke rart at de var mange- lite mat å finne nå.

Det er kaldt men vakkert! Bilde er tatt av en lokal fotograf, liker godt alle hans bilder fra lokalmiljøet her.

Helgen skal nytes hjemme, puslespillet skal starte, planlegging av reiser skal forberedes, øve på nye sanger, strikke ferdig en genser, løse kryssord og glede meg over The Voice og Hver gang vi møtes. Sorry, men jeg ser på alle musikkprogrammer.

Så får vi se om det blir noen andre “sprell” også.

God helg!

Nytt år! Nye planer! Alle muligheter- våre valg!

Da ble det sånn i år at vi feiret nyttårsaften hjemme alene, lenge siden sist- men helt innafor. Har ikke noe problemer med det, har det alltid koselig når vi er sammen- og deilig å ha egentid og gjøre ting på vår måte.Vi traff herandre på nyttårsaften i 2011, så vi har et spesielt forhold til akkurat denne dagen. Vi liker å kjøre litt stil, og Torfinn er jo gjerne i stasklær som cowboy.

Har prøvd å få Torfinn til å smake på kalkun men det går jo pokker ikke. Så vi landa på pinnekjøtt. Vi har oppdaget et nytt kjøttutsalg på Høyden, hvor vi kjøpte kvalitet pinnekjøtt, så gleda oss stort! Også lykke for meg at det kun er pinnekjøtt på menyen og ikke all annen julemat i tillegg. Vi ble så mette og måtte ta en pause for å høre Kongens Nyttårstale og for å synke maten. Kongen er god på å velge bra temaer for talen si, også i år. Flott tale!

Tradisjonen tro tar vi oss en svingom, det er “lenge å vente” til 2400- men i julen har vi ogå holdt på med samtalekort, et spill hvor vi spør hverandre spørsmål om alt mulig, egentlig ganske gøy! Vi liker sånne ting, og gjør at vi må tenke oss om litt.

Vi gikk ut på terrassen og skålte i champagne og så på fyrverkeriet over Moss by. Det var så grusomt snøføyke at vi ikke orka å stå ser særlig lenge- men vi fikk da med oss og feiret overgangen fra 2023 – 2024.

Å våkne 1.januar og begynne på et nytt år er jo helt fantastisk..Alt ligger foran oss og vi kan begynne å legge nyre planer for det kommende året. Noen planer er allerede lagt, og vi lager som sagt en aktivitetsplakat, hvor vi limer inn.det vi tenker skjer i det nye året . Jeg fikk en kalender av Torfinn til jul , med kloke sitater for hver dag, den skal jeg kose meg med i hele år- og reflektere over.Torfinn har kjøpt en ny bok som forteller om huler og steiner rundt i Østfold, som er fine turer å gå her i nærmiljøet. Det starter nede på hytta og i Halden og går helt hjem her til Jeløya. Gøy prosjekt som vi skal gå i 2024- trenger ikke alltid å dra langt avgårde. Et annet prosjekt vi har er å gå toppturer, fjellturer i Telemark’ som heller ikke er langt unna. Vi er innvitert til venner på Karmøy og da tenker vi å bruke turen dit til å gå tur underveis.Det største prosjekte vårt i år er å.gå fra Lucca til Roma. 40 mil pilgrimsleden gjennom Toscana. Vi har jo gått til Santiago de Compostilla 80 mil. Denne turen velger vi å gå 40 mil- fordi den er så utrolig vakker, og vi vil nyte naturen litt mer nå- blåser en lang marsj hvor lang tid det tar, kjøper ikke returbillett.

Vi er ikke ferdig med plakaten med planene for 2024 enda, men den kommer- ny blogg også!

Godt nyttår!