Ørkenvandring og linedans

Vi visste det skulle bli overskyet i dag, så tenkte det var tid for å gå en lengre tur. Vi koste oss med frokost og tok så bussen til Faro de Maspalomas.Der kan man gå i sanddynene eller lang strandkanten, helt til Playa del Ingles. Tar ca 1 time i vårt tempo. På soldager kan man sole seg mens en går, og da passer stranda best- men i dag valgte vi sanddynene.Det er litt tyngre å gå i sanda, men det finnes også en merket sti som er laget litt rundt sanddynene så man slipper å gå oppi de største hauene. Det er uansett deilig å få beveget seg litt når man lever det gode liv her nede.Vi traff en alle tiders sprek svensk dame forrige dagen, 81 år og linedans instruktør. En av våre venner går til henne hver mandag kl 1400 og danser, så vi var så heldige at vi også fikk være med. Hun bor her nede i 6 mnd hvert år, og leier en fantastisk bungalow med stor uteplass. Der gleder hun seg stort over at noen vil komme å danse med henne. Og vår venninne fra Øland har blitt kjempeflink allerede.Vi hadde det gøy og utvekslet litt forskjellige danser med hverandre på nybegynnernivå. Avsluttet seansen med sprudlevann og koselig prat. Tur og dans ble dagens trim.Etterpå var vi skrubbsultne og gikk til Miramar, vår faste møteplass for lunsj, for å spise. Da kom noen av gjengen også, så vi hadde en hyggelig stund, latteren sitter løst. Spiste god lasagne.Vel hjemme dusja vi og gjorde oss klar for å gå ut i Puerto Rico for å høre litt musikk. Vi var på pianopuben Black & White forrige mandag, og da var det en proff pianospiller der.Det var det ikke denne kvelden gitt, flink nok og skapte stor stemning, men det var så høyt og playbacket var så dårlig at vi gikk etter å ha drukket opp drinken. Det peip i øra til Torfinn.Flytta oss over til Star Club i håp om litt country, siden denne cowboyen spilte der, han fortalte at han hadde linedans kurs hver lørdag og søndag, i tillegg til spillejobber her. Vi må bare beklage å si at den musikken er så langt fra country som det går ann å få bli. Men for all del, fullt hus og folk danser og koser seg. Da han hadde pause, overtok en annen sanger, som gikk rundt bordene og sag “i dine gulbruna øgon”. Da var det nok, og vi gikk hjem! Sorry, får gåsehud av sånn musikk!Det er så fint å sitte på terrassen og se på Puerto Rico i kveldslys. Satt en liten stund før vi tok natta.

Gleder oss nå til ny dag på stranda!

Sol og sommer!

Nå har vi vært 1 uke på Kanariøyene, fikk til slutt tak i en reise til ganske akseptabel pris. Kasta oss rundt, pakka kofferten og kom oss på flyet.Så nå sitter jeg på terrassen i Puerto Rico og koser meg med morgenkaffen! Utrolig deilig å slippe unna dårlig vær, legge seg i sola med en god bok, og bare nyte. Leser forresten denne:

Vi har mange venner her nede, de bor på Playa del Ingles, så vi kjører mye buss på kveldstid for å dra på besøk- det har vært travelt men veldig koselig.

Utsikten fra hotellet er så fin, ren nytelse å sitte her og kose seg. Puerto Rico er jo full av turister, så her er det hotell på alle bauer og kanter! Vi  har vært på stranda her nede og jeg har badet flere ganger i Atlanterhavet. Ligge langflat på solsenga og steke seg i 26 grader, er helt innafor akkurat nå. Har vinter’n langt oppi halsen!Det er en fin vandring fra Puerto Rico bort til Amadores stranden, så vi har gått dit flere ganger. Litt for turen og fordi det er så fint der borte og ofte bedre vær. Alltid sol og ingen vind, og krysstallklart vann.Nydelig strand og fine forhold på Amadores. Turistattraksjon dø lux! Så var det tid for burstafest. En av våre venner fra Åby i Sverige fyllte 70 år så vi måtte jo feire. Koselig restaurant med god mat og hyggelig vertskap. Torfinn bestilte lam, og denne skanken var helt fantastisk. Ble servert på glovarmt fat og holdt seg varm under hele måltidet, kjøttet smeltet på tunga. Han vil tilbake dit på sin egen bursta, på fredag! Ved siden av der jeg satt hadde de et vinskap, jeg spurte pent om de kunne åpne det så jeg fikk tatt bilde, så vipps måtte jeg jo lage litt show.

Vi hadde pynta oss med 50-talls kjolene våre som vi kjøpte på Fønix da svenskene var på besøk hos oss på hytta. Du finner dem på www.nostalgia.no

Ikke bare jeg som lagde ablegøyer, Torfinn er ikke sen om å lage moro. En koselig kveld med mye latter.

Vi er jo mye på Oul Triangel, vår stampub, irsk, som drives av venner. Og vår venninne fra Øland spiller der, crazy hour, så da stiller vi opp og heier!

Nå skal vi gå søndagstur til Amadores, og nyte resten av ferien her nede.

Blogg kommer, har hatt litt påloggingsproblemer bare.

Ha en fin dag, alle lesere. Håper virkelig været hjemme gir seg snart, hører det har striregna! Men de som har vært til fjells har vel hatt det fint! Håper å komme hjem til bare veier og vårlig vær!

 

 

Litt tungt, mye fint og litt vemod!

Nå er det lenge siden blogg her. Nok en gang, men når jeg ikke føler for det, skjer det heller ikke. Er ikke på jakt etter antall lesere, og å henge meg på “høyest” på lista statistikken- koser meg bare ned bilder og skriverier når jeg er på tur!

Det har blitt mange turer her på Jeløya og rundt i Moss, når sola skinner er det en fryd å gå rundt på Kyststien eller andre fine steder her i lokalmiljøet.

Men det har også vært veldig mye innetid. For et vær vi har hatt! Snø, vind og regn om hverandre, men mest snø! Har aldri vært så mye snø her de årene vi har bodd her.

Har eksperimentert litt i matveien, kjedelig å lage det samme hele tiden, og denne kylling thaisuppa var kjempegod. Du finner den på Godt.no:

Det har vært god tid til kokkelering, kryssord  og strikking, men vi må jo bare finne roen i heimen når det er grisevær og dårlige kjøreforhold. Akkurat ferdig med denne Nordlandsgenseren.Dere som kjenner meg vet jo at sang er viktig hobby for meg, så nå er det full øving til vårkonsert. Jeg var med Skikoret på seminar i Den Norske Opera, og det var en fin opplevelse. Utrolig proffe folk!  Jeg har flere barnebarn som danser, og her er jeg på Nyttårsforestilling i Ski rådhusteater. Så mange flinke dansere, fine kostymer og regier. Det ble en fest! Endelig kom vi oss a gårde til Trysil for å gå på ski. Fikk låne en bil med 4-hjuls trekk. Det har jo vært ekstreme kjøreforhold til tider, så fint å være litt tryggere. Så deilig å være til fjells igjen, koste oss med grilling, skiturer og hytteliv. Ble visst 3,8 mil i løpet av helga. Ingen av oss er noen racere, men vi går i vårt eget tempo- det er godt nok.

Vi har følt oss litt “innestengt” disse mnd og jeg tror det er første gang jeg har slitt med vinteren. Glatt, kaldt, mye snø, vanskelige kjøreforhold, umåkte gater og fortau m.m

Så deilig når sola skinner og man kommer seg ut Nå er fokuset særlig vendt mot Moss Vocalis og vårkonserten. Der er så morsomt og utfordrende, og repertoaret er coolt. Jeg fikk tildelt en irsk sang jeg skal synge solo på, så her øves det! Og jammen endte jeg opp i styret også. Men bidrar gjerne med det jeg kan.

Jeg har nå funnet ut at jeg slutter i Skikoret, som jeg har vært med i og opplevd så mye fint sammen med over mange år, men det er tid for nye sangopplevelser. Og 1.kor holder, litt vemodig siden Skikoret har vært en så stor del av meg.

Min konklusjon nå er at jeg ikke er glad i vinter lenger. Vi leter etter reise til Grand Canaria, men med de prisene som er nå, ser det ikke lyst ut. Men vi håper på et mirakel!

Må jo si at tanken om langtidsreise neste vinter frister stort akkurat nå! Luksus tanke for oss pensjonister- komme hjem til påske og nyte fjellheimen, skigåing og strålende påskestemning. Dream on!