Bobillivet

Når du kan stå parkert helt nede i sjøkanten, og sette stoler og bord ned i fjæra, da har du det ganske greit! Kalvåg er en perle som vi kan komme tilbake til, men vi vet jo også at det finnes mange flere lignende steder. Flotte dager her, mye torsk i fryseren og i magen, gode venner og trivelig sanvær. Blikk stille på havet, og fint vær. Takk for oss Kalvåg, nå setter vi kursen hjemover.

Cruiseskip

I går ble vi overrasket da det kom inn et cruiseskip her på Kalvåg, vi trodde ikke at sånne skip fikk legge til kai i sommer, eller at noen passasjerer får gå i land. SeaDream Yacht Club er et privateid norsk rederi (grunnlagt av Atle Brynestad) med to skip. Skipene klassifiseres som små cruiseskip og tar maksimalt 112 gjester og har en besetning på 95 personer. 

Destinasjonene som besøkes på denne tolv dagers reisen er:
– Tromsø
– Lofoten (3 dager)
– Rørvik
– Ålesund
– Geiranger, Geirangerfjorden
– Olden, Nordfjord
– Flåm, Sognefjorden (Aurlandsfjorden)
– Bergen
– Rosendal, Hardanger
– Skagen
– Oslo

Det ser alltid staselig ut med et cruiseskip i havnen, og i går kveld var det en flott kveld. Vi satt ute og koste oss ganske sent og nøt utsikten.

Leie båt

I dag var vi klare for sol og å dra ut på fisketur. Vi leide båt på Knutholmen, og dro ut for å prøve fiskelykken. Jeg fikk Nå på på første kast, men det var makrell. Her ute vil vi gjerne ha torsk, makrell har vi hjemme. Men så, etter en times tid, begynte torsken å bite. Fikk 10 godt store torsk og lagde et herremåltid når vi kom hjem. Pluss 2 torskemiddager i fryseren. Noen som har smakt kålstuing til stekt fisk? Prøv det-supergodt!

Fiskerestaurant

Det tok ikke lang tid fra vi ankom Kalvåg til vi fant frem til fiskerestauranten her. Den har godt rykte på seg, og det stemte! Koselig maritimt, og kjempegod mat. Utenfor restauranten står det 3 store basseng stappfull av hummer, krabber og østers. Så kan du bestille skalldyrtallerken,  og kokken går ut å henter det du vil ha. Ferskere blir det ikke! 

Kalvåg

Nå har vi kommet til Kalvåg, en liten perle ytterst i havgapet. Her skal vi være sammen med noen venner, noen dager før vi reiser hjem. Kalvåg er et lite tettsted på øya Frøya, i Bremanger. Vi skal leie båt og dra på fisketur, sykle og nyte omgivelsene.

Utsikt

Utsikten fra på toppen av Loen er helt ubeskrivelig, og området er så flott tilrettelagt for turister. Det er flere store utsiktspunkter, turløyper til fjells, gourmet restaurant, suvenirbutikker og selve turen me Skyliften er en unik opplevelse i seg selv.

Skylift i Loen

I går var vi i Loen og tok Skyliften opp på toppen. Fantastisk utsikt og fine turområder. Skylift Loen er en spektakulær ny attraksjon og opplevingsarena, i Stryn, innerst i Nordfjord, i hjertet av Fjord Norge. En av de brattaeste svevebanene i verden tar deg fra fjorden og 1011 meter rett opp. Utsikta over fjordlandskapet er helt nydelig. 

Fossefall

Langs turveien opp til Briksdalsbreen møtte vi enorme vannglasset som buldrer ned fra breen. På en bro var denne fossen som hadde en enorm kraft, og det sprutet vilt over broen når vi passerte. Foran breen var det et vann som har dannet seg ettersom breen tiner. 

Briksdalsbreen

I går gikk vi opp til Briksdalsbreen. En veldig fin tur, og ikke særlig krevende. Briksdalsbreen er en brearm av Jostedalsbreen, og ligger på nordsiden i Briksdalen, innerst i Oldedalen i Sogn og Fjordane.
Fra 1200 meter stuper det ville brefallet ned i en frodige, trange Briksdalen. Et spektakulært syn som trekker 300 000 besøkende fra hele verden.