Skreifiske

Vi mønstret på en fiskeskøyte ved kaia, og var veldig spente på om vi ville få skrei. April 2019 var vi her og fikk 300kg totalt på fisketuren. 

Hvert år fra januar til april kommer voksen kjønnsmoden torsk svømmende inn fra Barentshavet for å gyte på de faste gyteplassene rundt Lofoten.

Skreien er en utmerket råvare til mange spennende retter. Det muskuløse, hvite kjøttet flaker seg delikat når det er tilberedt. Skreien kan både stekes, bakes og dampes.

Ordet skrei kommer fra det gammelnorske ordet skrida, som betyr å vandre eller skride fremover. Fra det kalde, klare Barentshavet kommer gyteklar torsk innover mot norskekysten. Skreisesongen er årets høydepunkt for mange fiskeelskere. Skrei er torsk på sitt beste med sitt hvite flakende kjøtt og friske smak.

Vi har aldri sett så mye ørn før, så det var fascinerende. Vi fikk litt småfisk som vi kastet ut, og da svermet de over oss for å stupe ned og ta fisken.

Denne gangen fikk vi ikke fisk. Skreien var i følge ekspertene for langt ute på havet og fulgte etter silda. De kommer ikke inn før den skal gyte. Totalt fikk båten 2 torsk, 1 brosme og 1 skrei. Det ble 4 torskefilet på oss. Skuffelse, men sånn er fiskelivet. 

Vi har koffert full likevel for var på Hopen fiskeutsalg og kjøpte nydelig kveite, hvalbiff, klippfisk, røkt hvalkjøtt, hjemmelaget kaviar og uer.

Lettrøkt hvalkjøtt kan anrettes på mange måter og passer godt både til forrett, fingermat og pålegg. Vi ble anbefalt å lage lefse med løk og tyttebærrømme.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg