I utstillingen DE SOM VAR, VI SOM ER inviterer Moss by og industrimuseum til å oppleve historien på en helt ny måte. Du kan rett og slett “gjøre” mossehistorien gjennom lek og konkurranse for å tenne en gnist i deg sånn at du muligens ønsker å vite mer.
Vi fulgte piler på gulvet og kom inn i finstua slik den så ut. Alt fra våpen til krydder og likør i framskapet.
Så kom vi inn i den tiden jeg opplevde som barn, hvem husker vel ikke dette kjøkkenet.
EVE – kommer fra Moss. Bare et
steinkast fra museet – der mosseøl
og maltekstrakt en gang ble laget
har 1X Technologies rykket inn
med masse kunnskap og optimisme.
proteinkilde, da de er næringsrike og mer miljøvennlige enn kjøtt. Tang og alger blir også populære på grunn av sine næringsstoffer og miljøfordeler. Plantebaserte kjøttetterligninger, laget av ingredienser som heme og hvete, blir stadig mer realistisk som erstatning for kjøtt.
Laboratoriedyrket kjøtt er et annet alternativ som kan erstatte tradisjonelt kjøtt.
Disse endringene vil imidlertid utfordre våre matvane og kulturarv. Tør du smake på framtiden? Vi smakte på tang, det var salt smak.
1. Optimal utnyttelse av plass: Ved å dyrke oppover kan vi utnytte all til|gjengelig plass bedre, spesielt i tette byområder.
2. Sparing av vann og ressurser: Vertikal dyrking bruker mindre vann enn vanlig jordbruk, noe som gjor det mer miljøvennlig
3. Beskyttelse mot skadedyr og sykdommer: Ved å dyrke innendørs eller i lukkede strukturer, reduserer vi risikoen for skadedyr og sykdommer som kan ødelegge avlingene.
4. Kortreist transport: Ved å dyrke mat lokalt i byer, reduserer vi utslippene knyttet til langtransport av mat.
Anbefales- du finner info på Hva skjer I Moss!