Ut på tur – Voss og Vind!

Etter en natt på camping i Geilo, dro vi oss over Hardangervidda. Vi har vært litt i tvil ift fare for snø, men det er nydelig høstvær nå og det er meldt det samme ut uka.

Denne gangen kjørte vi innom Vøringsfossen, vi har ikke stoppet der før. De har laget fine utsiktsplasser der og hvis man parkerer på den nederste store parkeringsplassen kan du gå en morsom tur opp til disse.

Målet vårt var Voss hvor vi tenkte å bli et par dager. Sykle og kose oss i det fine høstværet. Vi gikk ned til vannet og satt i sola en stund, for det var så fint!

Den store planen til Torfinn var å dra til Voss Vind for å fly i vindhuset der. Han hadde bestilt time til oss begge to, han elsker sånne ting! Jeg sa ja, tenkte jeg bare hiver meg med, men da jeg kom dit meldte jeg meg som fotograf. Jeg har ikke det genet i meg, dyrt var det og!

Men dette er noe Torfinn synes er kjempegøy, så han gleda seg som en unge! Ha hadde med seg en instruktør hele tiden og fikk en solid brifing på forhånd.

Jeg må innrømme at det så veldig gøy ut og Torfinn vil gjøre det mer så da får jeg vel prøve. Men det var ikke så lett som det ser ut til og instruktøren styrer kraften på lufta ift hvor erfaren man er. Du må bruke kroppen for å komme deg rundt og opp, og de beste kan jo ta salto osv. Men da skal du ha trent en stund. Du må slappe av i muskelaturen og styre etter trykket med kroppen. Instruktøren var superflink.

Fra campingplassen syklet vi en grusvei videre til vi kom til elva som vi måtte krysse, men her var det en morsom bru som vi kunne sykle over. Målet var Bordalsgjevet, som er et gammelt juv formet av naturen og istiden. Ca 4,5 km fra campingen.

Vi kom til et skogholt og gikk gjennom en port hvor vi kom til denne stien innover mot juvet og fossen.

Les mer om naturen i Voss her:

Alltid gøy å være på tur og finne frem til severdigheter og naturfenomener. Liker å se meg omkring på de plassene vi reiser til, og finner alltid noen steder, stakk innom Turistinformasjonen og der får du både råd og tips.

Helt innerst kom vi til en liten foss og kunne se renna som vannet hadde laget i fjellet. Det var også store jettegryter der.

Endte dagen med en rusletur i sentrum for å handle litt. Vossakjøtt er kjent for gode produkter, så det var mange fristelser. Smalahove, Vossakorv, Spekeskinke, Smalahovesylte, Servelat og Hakkasteik for å nevne noe. Hakkasteik er tradisjonsrik bryllups at som serveres til fest og består av kalvekjøtt, eldburøkt fårekjøtt, byggryn og kraft. Ser ut som ertesuppe, gøy å smake!

Alt i alt en koselig liten tur til Voss. Nå går ferden videre til gode venner på Radøy, hvor det blir krabbefest. Heldige oss!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg