Tretoppløypa i Fyresdal!

Vi har lenge hatt planer om å reise til Fyresdal og gå tretoppløypa. Det passa jo fint nå på hjemturen fra Karmøy. Stoppet først noen dager hos gode venner i Evje, for å fiske litt.Ble noen gode lunsjer på oss, fint fiskevann der oppe.

NAIA Continental Europe har utropt Tretoppvegen som vinner av kategorien «Design for Social Impact» i «AIA Continental Europe 2024 Design Awards». AIA Continental Europe er ein del av The American Institute of Architects, og dei støttar arkitekter, studenter og bygningsfagfolk gjennom program som bygger opp under fellesskapet mellom virksomheter m.a. i Europa og USA.

Tretoppveien ble valgt som vinner på grunnlag av designet som fremmar et rettferdig samfunn og sosial integrering, og som påvirker nåverende og framtidige brukere,  i tillegg til det større fellesskapet, på en positiv måte.

Etter å ha gått en grusvei 900 meter kom vi frem til starten på selve tretoppløypa.

Det var en solid og flott bygget løype opp igjennom skogen på en kolle midt i Fyresdal sentrum,  langs Fyresdalsvannet. Selve turen var på 3 km og veldig enkel å gå. Utsikt over vannet på toppen.

Det et eldorado for barn, med aktivitetspark, sykkelløyper m.m

Vi tok også turen innom Aketun fisk, en liten familiebedrift. Her produseres fiskeprodukter av høy kvalitet basert på lokale fornybare naturressurser.
Spesialiteten er foredling av selvfanget sik, ørret og røye, mens noe innkjøpt bl.a. gjedde, ørret og ål utvider varesortimentet. De er leverandører til hoteller og restauranter.

Vi fikk kjøpt noen godsaker med oss hjem.

Avsluttet kvelden med soial moro i bobilen for ble altfor kaldt å sitte ute etterhvert. Fin avslutning på turen vår denne gang!

Nå er vi på vei til Seljord for å stikke innom Dyrskuen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg