Topptur, kirketur og litt til!

Helt siden første dag vi kom hit, har Torfinn sett den hvite trappa som går opp i fjellsiden her, og som går opp til et kors under fjellsida. Mest sannsynlig en kirke gjemt innunder fjellet også.

I dag var dagen for å utforske det, har regnet i natt, det sprekker opp igjen men litt skyer og vind. Vi gjorde oss klar etter en enkel frokost på terrassen, og vandra i vei i kjent stil. Er ikke store byen, så lett å orientere seg om man er våken nok. Tror nok det er mange som ikke får med seg dette, men fint for oss da!

Her kom vi til topps og fant dette flagget med bilde av en ørn, vet ikke hva det var symbol på, har prøvd å google men fant ikke svar. Et kors, kirkeport og inngang til selve kirken, som var bygget helt inne i fjellveggen- et vanlig gresk fenomen!

Må jo si at jeg er i mitt ess når vi går på sånne ” oppdagelsesturer” og finner denne historiske pitoreske perlen oppi fjellveggen. Og den er jo i bruk. Folk fra byen stabber seg opp alle trappene når det er seremonier her oppe.

Bildene beskriver den gresk ortodokse kirken og tradisjonene de har her nede, og trenger ikke flere ord fra meg.

Utsikten fra toppen her ut over byen var fin å få med seg. Her kom vi til et minnesmerke, som de setter opp langs veien, på plasser det skjer ulykker og noen omkommer, og denne var veldig forseggjort!

Vi bestemte oss for å gå videre mot Loutro for trodde ikke det var så langt å gå, og trodde også at vi kunne gå langs sjøen. Men vi traska på landeveien og det var ikke fullt så sjarmerende.Etter en drøy times vandring kom vi frem til Ilina Beach, i enden av en ravine, stoppet og tok en limonade, men bestemte oss bare å gå tilbake samme vei.

Gikk til byen og delte en gresk salat etter at vi tok et bad i sjøen. Litt urolig sjø pga vind dag, så mye rusk i vannet på bystranda her.

Stille og rolig dag for oss, men litt tur og opplevelser ble det.

Nå går vi ut og tar en enkel Gyros, billig og godt!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg