Det greske kjøkken!

Nå har vi vært her i 5 dager og kost oss med sol, bading, en god bok, turgåing og ikke minst det greske kjøkken. I går var vi på den lokale stranda her I byen, Vrisi Beach, og fant på å ta en pause fra sola for å gå på strandrestauranten for å ta en liten lunsj.Jeg bestilte en gresk salat, som er en favoritt og kan nytes når som helst på døgnet. Denne var litt “light” men for all del god nok.Torfinn bestilte innbakt pai, valgte en med ost for turte ikke å velge spinat. Den var full av smeltet ost, og på toppen var det honning. Tror han angret på spinaten for tror det hadde gitt mer smak. Restauranten drives av et eldre ektepar med skikkelig streng attitude, ikke noe slinger i valsen der gitt- og du får det du får! Etter en nydelig dag på stranda, livet her nede er helt avslappet og fint, ikke noe stress her i gården, valgte vi en restaurant, The Delphin , som reklamerer for ekte gresk kjøkken.Vi gikk i “fella” igjen, og bestilte en forrett på deling, hadde avtalt å ikke gjøre det, men de prata så varmt om det så vi slo til. Mens vi venta på den, kom de jaggu med en appertizer, spizy ost og most oliven- med brød til. Herregud så godt, Torfinn liker ikke oliven men dette ble en favoritt som må prøves ut hjemme. Så kom forretten! Bakt aubergine med løk og tomat, og fetaost på topp. Hvir lenge den er bakt i ovnen anes ikke men den var altså så soft og full av smak at jeg kan ikke beskrive det. Tenker at det er helt greit å være vegetarianer om maten smaker så godt. Vi digga det. Så da var vi egentlig mette, før vi overhodet hadde begynt på middagen.Jeg hadde gledet meg til å spise mousaka, som er min favoritt. Denne var god, for all del, men laget med potet, og det  blir ikke gresk nok for meg, skal være med aubergine og også lammekjøttdeig- lager faktisk bedre selv. I tillegg var den ikke varm nok.Men Torfinn bestilte dagens anbefaling og fikk oksekjøtt kokt I tomatsaus, nesten Stifado, og det var så mørt og godt at kjøttet smelta på tunga! Helt nydelig, servert på gresk vis det enkle er ofte det beste, kjøttbiter og pommes frites. That’s it!Når du sitter i denne kveldsstemnngen på en gresk restaurant og nyter god mat er livet egentlig mer enn greit. Jeg elsker dette livet! Prisene har økt veldig her nede men sånn er det i hele Europa.

I morgen blir det ny tur til klippene, og der finner vi kun natur og ingen luksus. For meg er det luksus nok!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg